maanantai 30. marraskuuta 2009

Helppoja kortteja kera kuvitteluharjoituksen

Olen saanut sähköpostitse pyynnön tehdä joku yksinkertainen joulukorttimalli, jota voisi tehdä sarjatyönä lasten kanssa. Cuttis tällä perheellä on käytössä, joten näiden vinkkien pohjalta nämä kortit sitten tein. Mielikuvaharjoituksen tästä postauksesta tekee se, että kuvitelkaa kaikkien hohtavan ja kimaltavan...niitä nyt en vaan saanut kuvattua millään :D

Tässä kortissa olen käyttänyt cuttiksen kohokuviointitaskua ja kohokuvioin helmiäspaperille. Kohokuvioidun paperin kehystin vihreällä metallihohtopaperilla.
Koristeiksi timantteja ja nauhaa.
Tuossa kohokuvioidussa kuusessa on jalka, jonka molemmin puolin tein reiät crop-a-dilellä ja reikiin sitten oli helppo tehdä rusetti. Timanttien sijaan voi laittaa toki esmes kimalleliimaa.

Tämän sitten olen kohokuvioinut accademia paperille, musteenlevittimellä tein värin niin kuuseen kuin reunoihinkin Distress musteella Peeled paint.
Reunukset ressasin ja niihin levitin samaa mustetta.
Koristeeksi muutama puolihelmi sekä rusetti.

Ja tässä sitten ruskea versio samalla tekniikalla kuin aiempi vihreä.
Tässä käytin Vintage photoa ja Walnut stainia Distress musteista.
Koristeina muutama puolihelmi sekä rusetti.

Sitten helmiäiselle sama kuusi, kehyksenä tällä kertaa hopeinen kartonki.
Koristeina muutama timantti sekä rusetti.

Ja vimppana sitten hopeiselle kartongille tehty kuusi, kehyksenä vihreä metallikartonki. Koristeina muutama timantti sekä rusetti.
Nopsaa näiden tekeminen on, ja materiaaleja ei tarvitse paljoa. Tekemistä näissä riittää sekä äidille että lapsille, ja mieluista lapsille tekee aina kaikki kiiltävät ja kimaltavat materiaalit...tai siis ainakin meidän lapset tykkää metallipapereista, timanteista ja kimalleliimasta :))
Toivottavasti tästä postauksesta oli apua :)

3D kortteja

Nyt lupaan, että vähään aikaan ei blogissa tämän postauksen jälkeen näy 3D kortteja, saatikka pitsikehyksiä, ettette vallan kyllästy :D Näitä kyllä pitää "taustalla" tehdä, siis näitä 3D kortteja. Teen nykyisin 3D kortteja pääosin hologrammi kuvista, ja niiden kuvaaminen onnistuneesti on lähes mahdotonta, siinä syy, miksen niitä tänne blogiini laita. Jos kuitenkin keksin, miten saisin ne kauniisti kuvattua, toki laitan niitäkin näkyville.

3D kuva, virkattu kehys, helmipiikit, nauhaa, puolihelmiä sekä punchattuja hydrangea kukkia.


Sarah Kay 3D kuva(johon kuuluisi myös tausta, mutta jätän ne useasti pois näistä 3D kuvista), virkattu kehys, tylliä, punchattuja hydrangea kukkia, puolihelmiä, punchattu perhonen, kulmat, reunukset ja teksti ääriviivatarroja.

Ja ikävä kyllä tällaisiakin kortteja on välillä tehtävä.
3D kuva, virkattu kehys, pitsiä, puolihelmiä, teksti ja risti ääriviivatarroja.

sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Tekstikortteja

Siitä asti, kun nämä uudet pitkät tekstit sain leimasimina, olen miettinyt että miten toteuttaisin kortteja pelkällä tekstillä, ilman väritettävää leimakuvaa. Siksipä olen nyt niiiin onnellinen, kun näiden virkattujen kehyksien kanssa korteista tulee tyylikkäitä, eikä tarvitse enään niin kauheasti laittaa edes koristuksia. Tekstin taustan väriä sekä reunavirkkausten väriä vaihtamalla vaihtuu myös kortin tunnelma, joten jokaisesta kortista tulee kuitenkin oman näköisensä vaikka idea ja jopa teksti on aivan sama.


Mukavaa sunnuntaita kaikille :)

lauantai 28. marraskuuta 2009

Sarah Kay 3D kortteja

Pitkästä aikaa näytille pari 3D tekniikalla tehtyä korttia.
Nämä Sarah Kay 3D kuvat on valmiiksi stanssattuja, joten ei tarvitse leikellä ollenkaan.
Nämä on myös siististi stanssattuja, mikä ehdotonta plussaa söpöjen kuvien lisäksi :)
Sarah Kay 3D arkki
Taustapaperi Basic Grey Eskimo kisses
Itse virkattu kehykset.
Sydämet marthan punchi
Helmiä
Sarah Kay 3D kuva
taustapaperi Basic Grey Eskimo kisses
Itsevirkattu kehys
Kukat Prima
Helmiä

perjantai 27. marraskuuta 2009

Mo´n leimasimet


Taitopuotiin on tänään tullut Mo´n leimasimia-ihania!!
Uutuuksista löytyy myös kaikkea muutakin kivaa :))

Stempelgleden leimasimilla kortti-Stempelglede handmade card contest

Here is my card to Stempelglede´s handmade card contest.
I have used stamps from Angelic greetings and Grunge collection sets.
Great weekend everyone!!

Leimasinvalmistaja Stempelgleden blogissa on korttikilpailu meneillään, joten ei muuta kuin korttia tekemään. Nämä leimasimet/leimasinsetit ovat mahtavia kortteihin, joihin tekee myös kortin taustan itse. Myös eri leimasinsettien leimasimet sopivat hyvin yhteen, ovat siis saman tyylisiä. Minä käytin tässä kahta eri settiä eli jouluista Angelic greetings (lumihiutaleet ja teksti) sekä Grunge collection settiä ( kulmat ja reunat).

Ensin embossasin lumihiutaleet kirkkaalla kohojauheella, sitten levitin musteenlevittimellä Distress mustetta Vintage photo, jolloin lumihiutaleet tulivat kivasti esiin. Seuraavaksi leimasin kulmakoristeet Vintage Photolla ja reunat vielä leimasin Walnut stainilla koukeroleimasinta käyttäen. Sitten ressasin reunat ja niihin laitoin Distress mustetta Walnut stain. Kehyksen tein virkkaamalla, ohje edellisessä postauksessa, kukan virkkasin myös, joka lumihiutaleen keskellä. Kehykseen laitoin vähän puolihelmiä ympärille ja puolihelmiä laitoin myös taustan lumihiutaleiden keskustoihin. Koristeeksi stanssasin ison lumihiutaleen ja laitoin siitä "hammaslangalla" pari metallikoristetta roikkumaan. Viimeistelin kortin sitten hurauttamalla vähän ompelukoneella.


Oikein mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua kaikille!

torstai 26. marraskuuta 2009

Virkattuja kehyksiä

Nyt olen testaillut vähän muitakin muotoja kuin ympyränmuotoista spellbindersin stanssia näihin virkattuihin kehyksiin. Kaikkiin muotoihin onnistuu näillä kokeiluilla tuon virkatun ympäryksen tekeminen. Suorakulmaan ja neliöön piti säveltää vähän, eli kulmiin tein 5 pylvästä eli 2 enemmän kuin ympyrään ja sydämen keskelle en tehnyt pylväitä, ainoastaan kiinteän silmukan (ks) ja ennen ja jälkeen 2 ketjusilmukkaa (kjs)muuten samat ohjeet.
Tässä muutama kuva siis kuinka teen noita, enemmän ja erilaisia ohjeita löytyy siis uusimmasta Ihana lehdestä ja Ihana lehdessä nämä on tehty ilman piparireunaa vanhoihin joulukortteihin.

Ensin siis stanssaan piparireunaisia kuvioita Fabrianon accademia paperista.
Paperin pitää olla suht paksua ja notkeaa. Liian ohut repeää ja liian paksu halkeilee.

Sitten teen reiät crop-a-dilellä, pienet.
Toki voi käyttää pihtireijittäjää tai esmes tavallista paperireijittäjääkin.


Tämän hoksasin kootessani eilen kortteja tekemistäni kehyksistä, jotka olivat täysin valkeat, että voihan näitä tosiaan värjätäkkin ja leimailla.
Värjäys ja leimaus pitää muistaa tehdä aina ennen virkkaamista.
Reijittämisen jälkeen siis levitin Distress mustetta Vintage Photo musteenlevittimellä kuvioiden reunoihin ja leimasin tekstejä ruskealla versa finella.

Tässä sitten virkatut kuviot valmiina, vähän toisen näköisiä nyt kun on värjätty :)
Ja virkkaushan meni siis näin 1ks, 3p, 1ks, 2kjs ja tätä toistetaan koko ympärys.
Mainiot ohjeet ja selitykset eri silmukoista löydät täältä, mikäli virkkaus tuntuu vieraalta :)
Itse ainakin suosittelen kokeilemaan, varsinkin jos tykkää vintage tyylisistä korteista, niihin nämä kehystetyt kuviot sopivat vallan mainiosti.
Nyt olisi siis kehyksiä valmiina odottamassa sopivaa kasauspäivää :)

I love promarkers haasteeseen kortti

Tänään on sitten virkattukin, oikeasti, tämä tästä vielä puuttuikin :D Uusimmassa Ihana lehdessä oli virkattu vanhojen joulukorttien reunuksiin pitsejä ja siitähän mä nyt sitten tällä kertaa innostuin. Näitä kehyksiä olen virkannut töllöä katsoessani jo aikamoisen pinon. Näitä siis tulette näkemään varmaan kyllästymiseen asti lähiaikoina :D

Tämä kiva luonnos löytyi I love promarkers haasteesta, joten siltä pohjalta sitten kasasin tämän kortin. Mitähän sitten keksis, että menis kortin tekoon vielä vähän enemmän aikaa :D

Here is my card to I love promarkers challenge.

keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Vauvakortti välillä (lue:tarpeeseen tuleva tauko joulukortteilussa)

Sain ostettua vihdoin ja viimein Magnolian lehden. Luulin, että tuo lehti olisi minulle tullut ilmaiseksi kotiin suoraan Magnolialta, mutta kiitos Carolan, hän hoksasi, ettei tämä numero kuulu vuosikertaan jonka voitin. Ilman Carolaa siis olisin jäänyt kokonaan ilman tätä lehteä-kiitos!!
Lehdessä oli haaste/luonnos.Haasteeseen osallistuminen hieman myöhästyi, mutta luonnos oli kiva joten tein kortin kuitenkin.

Lehdestä sanottakoon, että ihania kortteja siinä on paljon.
Silmään kuitenkin pistää ikävästi, että kuvien laatu on aivan surkea-kuvia on käsitelty aivan liian pitkälle ja harmittavasti kaikkien korttien värit ovat aivan mitä sattuu.
Toivottavasti tämä asia paranee seuraavaan numeroon, lehti kuitenkin oli kiva :)

Magnolian vauvantossut leimasin yksiväriselle kuviopaperille, eli en värittänyt tällä kertaa. Leimakuvan leikkasin irti paperista, liitin valkoiseen neliöön 3D tarrapaloilla, valkoisen neliön reunat käsittelin Distressin musteella Fired Brick. Neliön ympärykset leikkasin Fiskarsin kuviosaksilla.Koristeina ainoastaan nappi haaraniittejä sekä "hammaslankaa".
Tagissa ihanaa nauhaa, jossa varpaankuvia :)
Alaosa kortista siis toimii taskuna, jossa tagi pysyy hyvin. Kortti kokoa 15x15.

Mukavaa päivää kaikille :)

maanantai 23. marraskuuta 2009

Lahjakortteja sarjatyönä

Serkku soitti pari päivää ennen Tampereen messuja, ja kysyi josko tekisin parturiin muutamia jouluisia lahjakortteja. Tottahan toki sitä aina sen verran aikaa on ;D Tein näin ens hätään 20 kpl:tta, yhdessä sellofaanipussissa on kaksi eli molemmin puolin kuvat, näin saa sitten hypistellä lahjakortin tarvitsija näitä kädessään ja valita mieleisensä itse, ja pysyvät lahjakortit silti hyvinä.

Tein kaikki kortit hyvin simppelisti ja ilman koristuksia, kauniita näistä silti mielestäni tuli :)
Käytin mm Magnolian, Graphic 45;n ja Fancy pantsin papereita, leimasimista Stembelgleden enkeliä sekä lumihiutaleita, Magnolian jouluista lahjasäkkiä sekä Sarah Kayn enkeliä. Tuo iso kukka on tehty uusimmalla stanssihankinnalla, poinsettia muistaakseni nimeltään, sitä en voinut vastustaa, vaikkei ostoslistalla ollutkaan :D Ja mua täällä vähän huvittaa..korttipinon lähes alimmaisena on mun eka tapestry kokeilu, ei kestä lähempää tarkastelua ...harjoitellaan, harjoitellaan :D
Mukavaa viikkoa kaikille!!

lauantai 21. marraskuuta 2009

Utee kokeiluja

Nyt kun on pientä pakollista taukoilua kortteilusta, niin pitäähän sitä jotain tekemistä kuitenkin keksiä :D
Minulle tuli eilen Uteen sulattamiseen tarkoitettu Melting pod(kiittis vaan tilaajalle ja kuriirille) ja sitä siis tänään testailin. Tässä muutamia kokeiluja eri tekniikoilla ja samalla muistiksi itselle.
Ikävä kyllä näiden kuvaaminen on tosi hankalaa, nimittäin näiden pinnasta tulee mahtavan lasimainen ja sileä!!


Kukat ja tagi: Kuumaan uteeseen upotin clipboard kukat ja tagin, apuna käytin pinsettejä. Kun aine oli vähän jäähtynyt, leimasin encoren kultaisella musteella käyttäen kumista nuottiviivasto leimasinta, sitten vielä sulatin kuumailmapuhaltimella, jolloin nuottiviivastot sekoittuivat.
Sydämet ja ympyrä: Kuuma utee kuumuutta kestävälle alustalle levyksi ja sitten piparimuotit taikinaan. Nämä tein mustan ja pronssin sekoituksella, reiät kaikissa joten saa tehdä näistä korut tms. Reiät tein sukkapuikolla ja silloin, kun aine oli vähän taipuisaa vielä, eli siis ei vielä täysin kovettunutta.
Kehys (ylhäällä vasemmalla): Kahdella pyöreällä piparimuotilla ympyräkehys alustalle tehdystä levystä, sitten pearfect pearlsia päälle ja sulatus kuumailmapuhaltimella. Tämä oli suosikkini näistä-huikean hienot värit jotka ei näy yhtään kuvasta, ja menee skräppisivuun kuvankehykseksi.
Sinivihreä riipus: Alustalle kuumasta uteesta levy, 2 pyöreätä piparimuottia sisäkkäin, ripaus pearfect pearlsia ja nopea sulatus kuumailmapuhaltimella.


Sydänriipus vasemmalla: Kuumaa uteeta levyksi alustalle, kaksi sydämenmuotoista piparimuottia sisäkkäin. Väreinä musta ja kupari.
Pienet sydämet (joista tehdään rintakorut): Kuuma utee levyksi alustalle ja pieni sydän piparimuotti levyyn.
Riipukset oikealla: Rangerin valmiit riipukset, joiden sisään valutin sulaa uteeta, jossa mustaa sekä kuparia.

Mikäli jollakulla uteeta kaapinperukoilla, eikä käyttöä ole, tee ihmeessä tarjous sähköpostilla :)
miijjag@gmail.com

perjantai 20. marraskuuta 2009

WOJ challenge ja asiaa leimasinvalmistajista kirjoituksen lopussa

Pitkästä aikaa päätin osallistua WOJ:n haasteeseen, jossa tällä viikolla olikin kiva luonnos haasteen pohjana. Hiirulaisen väritin messuilla kuivapastellikynillä ja täysin tyytyväinen en ole väritykseen, mutta menköön se vähäisen valon piikkiin ;D
Kaikki paperit Scrapworksin skräppipapereita. Papereiden yhdisteleminen on minulle vaikeaa, mutta kun valitsee saman valmistajan papereita, on sävyt usein samanlaisia, tämä helpottaa hieman papereiden asettelua :) Koristeina hieman puolihelmiä sekä "hammaslankaa". Tekstin kirjoitin itse, kun en löytänyt sopivaa leimasinta, mikä olisi sopinut tuohon pieneen palloon. Reunoja ressattu.

Here is my card to WOJ challenge, thanks for great sketch!!
Ja minulta on kyselty nyt useaan otteeseen, missä vaiheessa Angel policy postaukseni on ja aionko tätä tehdä ollenkaan. Olen jonkin verran tätä listaa tehnyt (tarkastanut n.30 valmistajaa) ja samalla miettinyt tätä asiaa ja postauksen tekemistä tarkemmin.

Tuo postaus herätti aikamoisia reaktioita ja nyt olen tullut siihen tulokseen, etten listaa julkaise.
Tässä muutama syy. Ensinnäkin, minä en halua ottaa vastuuta siitä listasta, koska leimasinvalmistajien vaatimukset näyttävät muuttuvan aika ajoin. Toisekseen, en halua saada ikävää postia enään tai leimautua sen kummemmin "poliisiksi" tms. Jokainen kortteja tekevä/myyvä saa mielestäni itse ottaa näistä asioista selvää tai sitten olla välittämättä, aivan kuten haluaa :) Ja kolmas syy on nämä tekniset ongelmat tällä hetkellä tietokone yhteyden kanssa. Anteeksi pyydän kuitenkin tässä kohtaa, kun olen tällaista luvannut tehdä ja nyt perun. Toivottavasti ymmärrätte.

Yleisesti ottaen kuitenkin säännöistä sanon, että leimasinvalmistajien Angel policy teksteissä sanotaan, että leimakuvien myynti ( ja kuten järki sanoo..samoin ostaminen) on kiellettyä, samoin leimakuvien printtaaminen, massatuotanto tai kuvien muokkaaminen millään lailla (tätä ei koske digileimasimia, joiden "omistusoikeus sinulla on ostaessasi digileimasimen) on kiellettyä.
Näissä teksteissä sanotaan myös, että kuvista tehdyistä korteista saa tehdä kortteja myyntiin tietyin rajoituksin ja vaatimuksin (tähän asti Whipper Snapper ainut johon olen törmännyt , jonka leimasinkuvilla ei kortteja myyntiin saa tehdä) mutta esmes Art Impression vaatii kirjallisen pyynnön (osoite johon pyyntö lähetetään löytyy heidän sivuiltaan) heidän leimakuvia sisältävien korttien myyntiin, antaa voi itsetehtyjä kortteja Artin leimasinkuvilla, siihen ei siis tarvitse lupaa kysyä, mutta myyntiin jos teet, silloin tarvitset luvan ja tämän luvan kyllä saa helposti.
Yksi vaatimus myös leimasinvalmistajilla on lähes kaikilla, kortissa pitää näkyä, kenen valmistajan leimakuva on. Tämän voi kirjoittaa esmes kortin taakse tyyliin Copyright Penny Black ja WOJ:n leimakuvakorteissa pitää valmistajan lisäksi myös näkyä artisti eli tyyliin © Elisabeth Bell by Whiff of Joy . Tämä minulla on täysin jäänyt tekemäti ja pitäisi asia korjata myös vanhoihin kortteihin.

Nämä vaatimukset siis ovat pääosin kaikilla leimasinvalmistajilla samat, ainut mikä eroaa eri valmistajilla on se, että kuinka monta leimaa saat kunkin valmistajan leimasimella valmistaa myyntiin tehtyjä kortteja. Esmes Penny Blackilla tämä luku on 36/leimasin ja WOJ:lla tämä luku on 100/leimasin, ja taas Magnolialla tällaista lukua/rajoitusta en löytänyt ollenkaan.

Tässä kohtaa myös mainitsen, että usealla leimasinvalmistajalla oli Angel Policy tekstissään maininta, että mikäli tekee heidän leimasimillaan kortteja myyntiin, pitää leimasin itse omistaa ja olla siis itse leimattu. Saaduilla/ostetuilla kuvilla siis ei saa kortteja myyntiin tehdä.

Missään Angel Policy tekstissä en nähnyt kieltoa, etteikö käytettyä leimasinta saisi myydä. Ainoastaan Hänglareiden sivuilla maininta huutokaupoista (esmes huutonet, että sellaisissa ei saisi leimasimia myydä, jossa leimasinten hinnat voivat kohota pilviin).

Kuten huomaatte...aikamoinen sillisalaatti ja tällaisen listan ajantasalla pitäminen olisi aika iso homma.

Kysymyksiin vastaan toki, mikäli pystyn/osaan, mutta sen tarkempaa listaa en tosiaan ala tekemään. Toivottavasti tästä postauksesta kuitenkin jotain selkisi, mitä Angel policy tarkoittaa.

Mukavaa viikonloppua kaikille!!

torstai 19. marraskuuta 2009

Magnolian enkulit korteiksi

Nämäkin kuvat ovat messuilla valmistuneita, piti tehdä korteiksi ennenkuin tyttötermiitti laittaa poskipunaa lisää :D
Taustat tein myös messuilla, kun näytin, kuinka musteenlevitin toimii.

Nuotit taustapaperiin on tehty Artemion setillä, jossa on myös teksti taustaleimasin.
Hirmu iso yllätys oli, että leimasimet olivat niin hyvälaatuisia, koska ovat edullisia :)
Tähti tehty Spellbindersin stanssilla ja tähden taustalla hopeista foliokartonkia.
Teksti äärivivatarralla.
Leimasin siis magnolian, leimattu mementon musteella, kasvot tehty copic tusseilla ja muuten väritetty kuivapastellikynillä öljyä apuna käyttäen.
Tähti ja enkuli kohotettu taustasta 3D tarrapaloilla.

Sitten toinen sininen enkuli, väritykset samoilla välineillä kuin ylempikin.
Tausta tehty Distress musteilla ja taustapaperin kehystin hopeisella foliokartongilla.
Lumihiutale rykelmä on tehty Inkadinkadon enkelileimasimella embossaten.
Teksti ääriviivatarralla.
Mukavaa torstaita kaikille :)

keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Motivet challenge

Tämä kuva on ollut väritettynä jo muutaman viikon, mutten ole ehtinyt kortiksi asti tehdä.
Tänä aamuna huomasin, että Motivetin blogissa on alkanut haaste, joten tytsin päikkäreiden aikaan kiiruusti korttia väsäämään kun luonnoskin tuntui mukavalta.
Käteen ei onneksi sattunut yhtään *tuuletuksia*, joten korttien kasaaminen siis onnistuu ja onneksi väritettyjä kuvia on kasapäiten valmiina.
Ja tämä on myös muuten minun ensimmäinen kortti Motivet leimasimella :))

Here is my card to the first Motivet challenge.
This is also my first card with Motivet stamp :)) Thanks for great sketch!
Tarvikkeet:
Taustapaperit Basic Grey
Leimasin Motivetin orava, leimaus mementon musteella tussipaperille
Väritykset copic tusseilla sekä kuivapastellikynillä, muutamia yksityiskohtia valkoisella kynällä
Koristeina organza nauhaa sekä hammaslangalla laitetut metallikoristeet
Tekstileimasin Taitopuodista
Taustapaperin lumihiutaleet embossattu valkoisella kohojauheella Inkadinkadon leimasimella, lumihiutaleiden keskustoissa pieniä timantteja
Papereita ressattu ja värjätty Distress musteella

Stempelgleden setti

Sateista keskiviikkoa :)
En ole yhtään korttia kotiutumisen jälkeen tehnyt enkä edes vielä kaikkia tavaroita purkanut, mutta laitan näytille kuitenkin tämän setin, jonka tein ennen messuille lähtöä.
Käytin kaikissa (kortissa, pussissa ja purkissa) stempelgleden enkelileimasinsettiä ainoastaan, sekä magnolian silent night skräppipaperia.
Tähdet tein Fiskarsin squeeze puncheilla. Distressejä käytin leimaamiseen (leimaamiseen vintage photo ja reunat walnut stain) sekä papereiden reunojen värjäämiseen.
Koristeina lisäksi kaikissa "hammaslankaa", jossa roikkuu pieni tähti, joka on valmis metallikoriste. Tuosta hammaslangasta on sanottava, että siis eroaa tavallisesta paperinarusta huomattavasti. Tämä lanka on taipuisaa ja pysyy hyvin koossa eli ei rispaannu. Tämä myös ohutta ja kestävää, jolla on näppärä kiinnittää juuri mm. noita metallikoristeita ja tällä saa aikaan myös kauniita rusetteja langan taipuisuuden vuoksi.


Nämä kaikki saivatkin uuden kodin messujen jälkeen :)

Mukavaa päivää kaikille sateista huolimati!

tiistai 17. marraskuuta 2009

pssst..

Magnoliat on nyt päivitetty Taitopuodin uutuuksiin :)

maanantai 16. marraskuuta 2009

Tampereen messut takana

Takana aivan ihana, kiireinen ja tapahtumarikas viikonloppu. Ja ennenkaikkea mahtavia ihmisiä sai tavata pitkin vikonloppua ja naurua riitti!!

Torstaina menin Tampereelle ja siellä sitten Helin kanssa laitettiin osasto valmiiksi.

Perjantai aamu sitten alkoikin heti aikamoisella härdellillä, ihmisiä oli heti aamusta aivan valtavasti ja meno jatkui koko päivän. Ihanasti tutut kävivät moikkaamassa, jotkut useampaankin kertaan (terkkuja mummelille ;D) ja moni blogi sai kasvot, eli uusia tuttavuuksia tuli paljon :) Sain paljon positiivista palautetta, ja tästä taasen sain paljon virtaa-nöyrä kiitos teille kaikille!!

Lauantaina sitten olikin kävijöitä n. 13 000, eli kiirettä taasen piisasi. Sunnuntai puolestaan oli hieman hiljaisempi, mutta innokkaita ja uteliaita oli kuitenkin niin hyvin liikenteessä, että sai näyttää leimailua ym ihan samaan tapaan kuin perjantaina ja lauantainakin.

Viikonlopun kiirusta kuvaa hyvin, että aina kun oli kahveelle lähdössä/yritti lähteä, niin joku kysyi jotain, joten ei muuta kuin takki poies päältä ja näyttämään :D Ja kahvan ja ressaajan pyöritystä tein viikonlopun aikana siis sen verran, että jännetuppitulehduksen sain :D Esimerkkejä laskin ihan huvikseni ja niitä oli kotona vähän yli 200 ja aika iso osa lähti malleiksi messuilta asiakkailta mukaan :D Tässä pieni osa messuilla tehdyistä malleista kuvattuna, nämä pitäisi kaiten korteiksi kasata jossain vaiheessa.

Ja vaikka kiirusta olikin, tämän verran ehdin shoppailemaan-aikas tehokas shoppailija eikö :D. Ostokset Taitopuodista, Heinikasta, Klemmarikellarista sekä Miralta pari kivaa tekstileimasinta. Ääriviivatarrat unohtui kuvasta, niitä ostin Charlotasta.

Ja mikä ihana yllätys...Riituli toi minulle messuilla ihan Henk kohtaisesti anna hyvän kiertää jutskan...eli ihana kortti, jossa sisällä CD levy, jota ei saa vielä avata...jänskättää :))) Kiitos isosti Riituli!! Olin niin hämmentynyt tästä, että halitus jäi antamati, mutta lähetän sen näin :)
Messuilla oli kuvaaminen kielletty, sain sen kuulla vasta sen jälkeen kun tämän kuvan otin korttinäyttelyseinästä. Kaiten sitä omia korttejaan saa kuiteskii kuvata ;D Eli siis mulla ei messuilta muita kuvia tästä syystä ole.
Tässä sitten vähän makua tulevasta, eli Helille oli messuille tullut aivan ihania vintage kuvia (päivitellään nettiin, kunhan messu tavarat purettu, samoin kovasti odotetut magnoliat). Tein sitten yhden vintage tyylisen kortin ennen messujen avaamista.Kaikkea ihanaahan messuilla olis ollut vaikka mitä, muttei sitten oikein enään sunnuntaina jaksanut kiertää. Pääasia kuitenkin on, että oli tosi hauskaa ja viikonlopusta jäi monen monta hauskaa juttua mieleen. Ja ihanaa oli, että sai monien kanssa vaihtaa kuulumisia ihan ajan kanssa.

Oikein mahtavaa viikkoa kaikille, minä joudun pitämään vähän vapaata kortteilusta tuon käden takia, mutta eiköhän se pian parane :)

torstai 12. marraskuuta 2009

Magnolian jouluisilla leimasimilla jatketaan

Näytille tänään kaksi jouluista magnolian leimasinta ja niistä tehdyt kortit.
Väritykset copic tusseilla ja kuivapastellikynillä molemmissa.
Yritin laittaa vain vähän koristeita, että nuo leimakuvat olisivat pääosassa.

Ja nyt nokka kohti Tamperetta.
Olen koko viikonlopun demoilemassa
Tampereen kädentaitomessuilla Taitopuoti Paperinauhan osastolla C 613.
Demoilen leimaamista, värittelyä ja vähän kaikkea mitä kysellään. Tulkaahan siis moikkaamaan niin vanhat kuin uudetkin tuttavuudet tai nykäiskää hihasta, jos satun haahuilemaan muilla osastoilla :) Ja mukavaa messuilua kaikille, toivottavasti messuilta tarttuu paljon inspiraatiota mukaan kaiken muun lisäksi. Ja toki mukavaa loppuviikkoa ja viikonloppua teillekin, jotka jäätte odottelemaan kuvia ja kuulumisia messuilta :)
Sähköpostitse minut tavoittaa vasta maanantaina.

keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Sekalainen korttijoukko

Nyt tehtävä tällainen sekalainen postaus. Tässä ensimmäisenä näytille Maritalle kortti, josko tämä kelpaisi? Tämä on tällainen taitettu kortti, joka siis pysyy pöydällä pystyssä, tällä kertaa 3D tekniikalla. Yksityiskohdat näkyy paremmin, kun kuvaa hiirellä klikkaa. Toki toinenkin simppelimpi kortti valmiina, sama ruusu kortissa, punainen taustapaperi ja ihan "normi" 2-puoleinen kortti. Saa siis valita :)
Tässä sitten uutta Magnoliaa-siis aivan ihania!! Heli ei ehtinyt näitä laittaa kauppan, koska pakkaaminen messuille käynnissä, mutta Tampereen messuilla nämä siis mukana ja paljon muutakin uutta kivaa:) Väritykset tein pitkästä aikaa pelkillä kuivapastellikynillä, tai siis kasvot copic tusseilla. Taustan tein itse Distress musteilla käyttäen tekstileimasinta sekä lumihiutaletta. Paperin reunat ressattu ja kehystin kortin hopeisella kartongilla. Kimalleliimaa vähän siellä täällä.
Tässä sitten kaikkein mieluisin tähänastisista joulukorteista, mitä olen tehnyt. Käytin vain yhtä lumihiutale leimasinta, leimaten mustalla musteella vaaleansiniselle paperille. Valkoisella kynällä korostin lumihiutaleita ja 4 lumihiutaletta punchasin ja kohotin 3D tarrapaloilla. Reunoja vähän ressasin.
Sitten Pennyn leimakuva, väritykset copic tusseilla. Samaa lumihiutaletta taustalla, sekä muutama punchattu lumihiutale myös. Lumihiutaleiden keskustoihin laitoin pienet timantit. Teksti ääriviivatarralla, jonka värjäsin peel off markereilla. Leimakuva sekä taustapaperi kehystetty metallipaperilla.
Ja nyt sitten alkaa pakkaaminen, saas nähdä mitä tällä kertaa unohdan kotiin :D
Mukavaa päivää kaikille!

tiistai 10. marraskuuta 2009

Trio uusia Pennyjä

Kolme korttia tällä kertaa näytille, kaikki Pennyn uusia leimasimia. Pitää yrittää ennen messuja tehdä kaikki leimat korteiksi, että hyvä syy taasen hamstrata kaikkia uusia ihanuuksia Tampereen messuilta ;D
Väritykset tehty kaikissa copic tusseilla ja kuivapastellikynillä.
Tykkään nykyään kehystää kaikki kuvat jotenkin, ja erityisesti näissä joulukorteissa hyvältä näyttää omaan silmään nuo kiiltävät, metallipapereilla tehdyt kehykset.
Simppeleitä toteutuksia, ja hyvin vähän mitään koristuksia.


Mukavaa tiistaita kaikille :)

maanantai 9. marraskuuta 2009

Hänglari piiitkästä aikaa

Lapset väkersivät isänpäivää ennen kortteja urakalla niin isille, papoille kuin vaareillekin. Keskimmäinen termiitti ilmeisesti sai kortteilusta tarpeekseen, kun ei sunnuntaina jaksanut tehdä kaverilleen synttäreille korttia, vaan värväsi äidin tekemään kortin. Yleensä nimittäin kun lapset luvan saavat, istuvat nurkkauksessa ja into piukassa testaavat kaikkea mahdollista :D

Hänglareita on tullut tehtyä aivan liian vähän, joten siitä syystä valitsin tämän leimasimen tuulettumaan. Tämä onkin hänglareista yksi suosikkini :)
Leimakuvan väritin copic tusseilla sekä inktense kynillä. Taustapaperin valmistajaa en muista. Koristuksia en tähän laittanut, mitä nyt niittejä laitoin sinne tänne. Teksti uudesta leimasinsetistä.
Edelleen minulla toimii-ei toimi nettiliittymä, joten ei kannata ihmetellä, ellen vastaile sähköposteihin, vastaan aina kunhan netin vaan saan pelittämään.

Mukavaa viikkoa kaikille :)

sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Crafty Individuals

Uusi tuttavuus tämä Crafty Individuals ja sen valmistamat leimasimet, näitä on juuri tullut Taitopuotiin. Ja pakko kaiten se on myöntää että aivan ihaniahan nämä ovat, vähän sellaisia vintage henkisiä leimasimia. Helppotekoisia nämäkin ovat, kun ei paljoa tarvitse värittää, ja pakko tietty ei ole värittää ollenkaan, ja minäkin väritin vain ihonkohdat tästä leimasimesta.

Väritykset tein copic tusseilla ja chalkseilla. Taustan tein pitkästä aikaa itse leimaten. Otin siis accademia paperia, leimasin tuota tekstiä (uudesta leimasinsetistä) ja sitten Inkadinkadon akryylisestä setistä tuon lumihiutalerykelmän, musteena käytin Distress mustetta Vintage Photo. Samaa mustetta käytin paperin värjäämiseen, sen tein musteenlevittimellä. Sitten ressasin reunat ja laitoin Distressin Walnut Stainia reunoihin. Koristeena haaraniitit, joissa nuo näppärät väkäset joihin saa langat, narut ja nauhat kivasti kiinni. Lumihiutaleen kiinnitin paperinaruun ja pari tähteä punchasin Fiskarsin squeeze punchilla (koko M), tähdissä samaista tekstiä kuin taustassakin, nyt vain kultaisella kohojauheella tehtyjä.


Sitten toinen kortti samaisella leimasimella, nyt taustapaperina Graphic 45 paperikosta joulunpunainen paperi. Kuviopaperiin sitten leimasin vähän sitä sun tätä (tekstiä sekä kulmakiekuroita) ja laitoin myös kultaista kohojauhetta aika reilusti sinne tänne. Koristeeksi laitoin tuota verkkonauhaa sekä kultaista nauhaa vähän. Muutaman tähden punchasin, joissa kultaisella kohojauheella tehtyä jouluiloa tekstiä. Isot tähdet kokoa L ja pienet kokoa M ja Fiskarsin squeeze punchit siis kyseessä. Taustapaperin reunat ja myös leimakuvan reunat ressattu ja laitettu niihin Distressin mustetta Walnut Stain.
Ihanaa isänpäivää kaikille!!

lauantai 7. marraskuuta 2009

Valkeaa joulua

Aivan ihana ensilumi satoi eilen tänne Jyväskylään ja voi sitä riemua! Tytsi juoksi ulkona kieli pitkällä lumihiutaleiden perässä ja pääosin ihmetteli muuttunutta maisemaa ja lunta. Pojat olivat lumisotaa tietty. Kyllä olis niin mahtavaa, jos ei lumi poies enään sulaisi, kyllä on maisema niin puhtaan ja kauniin näköinen nyt. Ja vähän toisenlaista olis joulukorttejakin tehdä, jos olis talvinen/jouluinen fiilis :)

Tässä pari simppeliä korttia. Leimasin on Penny Blackin kaunis kuusi ja olen sen "liukuvärjännyt" Mementon musteilla. Kaiten tälle tekniikalle on oma nimityskin, mutta minä en tiedä sitä :) Huikatkaa siis ihmeessä jos tiedätte :) Elikkäs siis ensin värjäsin kuusen vaalealla Mementon vihreällä musteella kauttaaltaan ja sitten laitoin tummempaa Mementon mustetta vähän sinne tänne. Näin saa kuvaan kivan jäljen, monivärinen ja luonnollisempi mielestäni.

Ja sitten vielä toinen samalla leimasimella tehty kortti. Tällä mallilla taidan tehdä aika paljon kortteja. Penny Blackin haasteena oli viime viikolla tehdä valkoinen kortti ja myöhästyin vähän :) Jännä juttu, miten sitä tulee tehtyä niin vähän näitä valkoisia kortteja, pitäisi ehdottomasti tehdä enemmän. Tässäkin livenä näyttää tosi kauniilta valkoinen kera tuon vihreän, jotenkin raikkaan tekee kortista tuo valkoisen ja vihreän yhdistelmä :)Mukavaa viikonloppua kaikille, minä alan tänään jo kasailemaan tarvikkeita ensi viikon Tampereen messuille, jossa olen demoilemassa Taitopuodin osastolla C613 koko viikonlopun. Ja kyllä odotankin innolla messuja, kivaa nähdä taasen tuttuja ja saada uusia kasvoja monille blogeille, joten jos/kun siellä messuilla piipahdat/piipahdatte, tulkaahan moikkaamaan :))


Pssst....oletteko muuten huomanneet tämän...(kopsattu Taitopuodin ajankohtaista valikosta, josta löytyy myös infoa ensi viikon toimituksista ym.)

7.11-8.11.2009

VIIKONLOPUN TARJOUS:
Kaikki Magnolia-, Sarah Kay- ja InStyle Stamps-leimasimet -15%.
Tarjous voimassa vain la-su tehtyihin tilauksiin


..Ja nyt ulos :)