perjantai 30. huhtikuuta 2010

Rippikutsumalleja

Minulta on nyt pyydetty useampaan kertaan apua rippikorttien tekemiseen, joten ajattelin nyt ainakin yhden mallin tehdä, josko tästä olisi apua.
Koska kutsuja usein lähetetään aika paljon, pitää kortin olla suht nopeatekoinen ja simppeli.

Tässä minun simppeli versioni rippikutsusta, joka mielestäni sopisi niin pojalle kuin tytöllekin. Tosin tytön korttiin reunukset voisi laittaa Distressin musteella Fired Brick, jolla saisi hempeän vaaleanpunaisen reunuksen, siis jos nyt hempeästä ylipäätänsä tykkäisi :)

Leimasimena tässä on Penny Blackin ruusu, leimattu Versamarkilla ja embossattu Disco Black kohojauheella, kimaltelee kauniisti mustan ja sateenkaaren väreissä. Kutsu teksti leimattu myös, risti ääriviivatarra. Leimauksen tein siis eri paperille, en suoraan korttipohjalle. Leimatun paperin reunoille levitin Distressin mustetta Broken China käyttäen musteenlevitintä. Sitten hieman ressasin reunoja ja laitoin astetta tummempaa mustetta ressattuihin reunoihin, yhä musteenlevitintä apuna käyttäen. Kaksipuoleisella teipillä kiinnitetään leimattu ja sävytetty paperi korttipohjaan kiinni ja valmista on ..meni n. 5 min.


Halutessaan korttiin saa väriä laittamalla pumpulipuikolla leimakuvaan chalkseja, nopeaa eikä tarvitse sen kummempia värittelytaitoja :) Ja tämän version tekoon meni n. 6 minuuttia värityksineen. Kimalletta ei tarvitse laitella, koska leimakuva jo itsessään kimaltelee. Koristeitakaan ei tällainen kortti mielestäni kaipaa, kukka kortissa jo valmiina ja peittää niin suuren osan kortista ettei muuta mielestäni tästä syystä kortti kaipaa. Mikäli haluaa aikaa käyttää hieman enemmän kortin tekemiseen, leimaisin tämän saman kuvan vielä uudelleen toiselle paperille ja leikkaisin tuon alimman ruusun toiseen kertaan ja kohottaisin 3D tarrapaloilla, näin saa korttiin vielä helposti näyttävyyttä. Monet kaihtavat suuria ristejä ja raamattuja leimakuvissa, joten eikös ruusu olisi kiva ja neutraali vaihtoehto?
Ja tämä malli siis vapaasti kopsattavissa, jos malli miellyttää, lupaa ei tarvitse erikseen kysyä.

torstai 29. huhtikuuta 2010

Koukussa kortteihin haasteeseen kortti

Koukussa kortteihin haasteessa oli tällä kertaa ihanan simppeli luonnos. Luonnoksen pohjalta syntyi sitten tällainen Forever friendsin nallukka kortti (leimasin tullut kylkiäisinä lehden mukana). Nyt en meinaa millänsäkkään saada kortteja aikaiseksi, istuisin vaan kaikki "joutoajat" värittelemässä ja maalaamassa :D Tosin joutoaikaa ei juuri viime päivinä ole ollut, lapset olleet flunssassa. Pitänyt sitten potilaille keksiä jos jonninmoista puuhaa, etteivät koko ajan tappelisi kun ovat kaikki kotona ja sisällä kaiken aikaa :D

Niin juu, pastellikynillä öljyä apuna käyttäen olen tämän nallen värittänyt.

Tähtihetki

Elämässä on paljon tähtihetkiä, varsinkin sellaisia arjen pieniä hetkiä jolloin esmes lasten kanssa touhutessaan ymmärtää, kuinka onnellinen ja onnekas onkaan.
Tämä skräppisivu kertoo kuitenkin mun ihkaomasta tähtihetkestä, josta olen aikaisemminkin hehkutellut, sillä kyllähän näitä omiakin tähtihetkiä tarvitaan, eikös juu ;D
Kuva on otettu Toni Aurelin toimesta Seinäjoella tään vuoden ekana päivänä, kun Timpan keikalla oltiin serkun kanssa.
Otsikoksi mietin myös; Voisiko vuosi paremmin alkaa..
mutta, kun tämä kuva on aiheuttanut kotona jo jonninmoista mustasukkaisuutta, menköön nyt tällaisella "lievemmällä otsikolla *nauraa*.

Tässä vähän vielä lähikuvaa koristeista, tuo kitaran päällä oleva kukkakoriste on rub-on, joka siis raaputetaan ensin paperin pintaan ja sitten toisesta kalvosta lisätään timantit päälle, tämä koriste tuli P*skiksen arvontavoittona, aikasta ihana :)) Ja nuo metallilaatat on sen askartelevan TiNpan koristeita.
Tähän leiskaan jätin tarkoituksella tilaa...vielä mä sen nimmarin saan tähänkin ;D vaikka sitten pitäis kymmenen keikkaa käydä.

tiistai 27. huhtikuuta 2010

Sarjassamme epäonnistuneita kokeiluja :D

Dippadai...immeisenä, jonka pitää kaikkea mahdollista kokeilla, voin kertoa, että näitä mokia tulee tasaiseen tahtiin tehtyä myös. Harvemmin niistä kuiteskaan kovin suurta ääntä pitää ;D

Minä näppäränä tyttönä keksin, että kun ei mulla ollut oransseja kukkia, niin tehdäämpä sitten valkoisista sellaisia värjäämällä. Ei muuta kuin laitoin Distressin täyttöpullosta pieneen sumutinpulloon muutaman tipan väriä, ja vettä samaan pulloon ja sitten suihkuttelemaan.
Hieno väri tuli juu, mutta olis nuo kukan taustalla olevat lehdet kannattanu poistaa ennen värjäämistä, nimittäin kukat värjääntyivät tosi rumasti vihreiksi..ei siis näin :D Ja nämä ei ollenkaan ne pahimmat, kun piti sitten suihkutella oikein nipuittain näitä *nauraa onneksi itselleen*.


Mitähän sitten testais ja säheltäis seuraavaksi :D

maanantai 26. huhtikuuta 2010

Leimakuvan värittäminen vesiväreillä

Minua ystävällisesti pyydettiin Koukussa kortteihin foorumiin mukaan, tekemään mm. ohjeita värittelystä. Tämä kuulosti mielenkiintoiselta, joten lupauduin mukaan. Ajatuksena on ollutkin jo pitkään koota jonnekin kaikki värittelyohjeet niin, että löytyisivät kaikki samasta paikasta.

Nyt olen sitten vihdoin ensimmäisen väritysohjeen saanut aikaiseksi ja postannut
ryhmässä -Väritellään leimakuvia.
Toivottavasti mahdollisimman moni tulisi antamaan palautetta, jakamaan mielipiteitään ja vinkkejään värittelystä sinne. Mieluusti myös otettaisiin vastaan ideoita ja kysymyksiä koskien värittelyä, tarvikkeita ja tekniikoita.

Huom!! Mikäli olet tehnyt jonkun värittelyohjeen ja sen haluaisit ystävällisesti jakaa muillekin tuolla Koukussa kortteihin foorumissa, otathan yhteyttä. Tarkoituksena on koostaa jo tehdyt väritysohjeet yhdeksi postaukseksi. Mikäli saan väritysohjeen tekijältä luvan, voin lisätä ohjeen postaukseen-ilman lupaa en nimittäin saa kenenkään ohjeita linkittää.

Oikein aurinkoista alkanutta viikkoa kaikille!!

sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Pelkistettyä

Kuten moneen kertaan on todettu, tulee kortteihin välillä laitettua jos jonninmoista koristetta.
On kuitenkin paljon ihmisiä, jotka tykkäävät mahdollisiman selkeistä ja yksinkertaisista korteista. Tämän vuoksi tein muutamia kortteja, joissa mahdollisimman vähän koristeita, leimakuva saa jäädä pääosaan (ja jo ihan siitä syystäkin, että tämäkin leimasin oli odottanut jo lähes vuoden pääsyä korttiin :D).
Samalla tein värikokeiluja copic tusseilla, näitä kun pyydellään tasaisin väliajoin, siis sävyjä, jotka sopisivat toisiinsa. Tässä siis 6 eri värisettiä niitä kaipaaville :)

Samalla mainittakoon, että Copic tussit ja setit ovat Taitopuoti paperinauhassa tarjouksessa tämän kuun loppuun :)

Vihreinä sävyinä kaikissa G99, YG95, YG03

Oranssit: YR07, YR16, YR17

Vaaleanpunaiset/pinkit: R85, RV23, RV02

Punaiseen vivahtava oranssi: R32, RV23, R11

Violetti: V09, V17, V15
Vaalea oranssi: R02, E02

Keltainen: Y17, Y02, Y00
Eilisestä vielä todettakoon, että oli kiva päivä. Tapasin yllättäen tuttuja Seinäjoelta?!?..hassu yhteensattuma ja aina yhtä kiva nähdä -oltiin sitten Seinäjoella tai täällä kotona. Tytöt ihmetteli kovasti että mitä teen Jyväskylässä :)) Kotonahan minä, kerrankin.
Paikallisia, ennestään tuttuja askartelukonkareita tapasin, sekä myös aivan uusia kasvoja, jotka leimailuun olivat hurahtaneet tai hurahtamassa. Ihanaa oli, kun moni kävi moikkaamassa, ja vinkkejä kyselemässä, toivottavasti mahdollisimman moni myös sai vinkeistä apua :)

Mukavaa sunnuntaita kaikille, ja uutta alkavaa viikkoa myös :)

lauantai 24. huhtikuuta 2010

Ylioppilaskortteja

Kauhean saamaton olen ollut tekemään kortteja ylioppilaille ja ripille pääseville.Nyt oli kuitenkin terästäydyttävä hieman, koska näitä kortteja on kyselty jo. Magnolian leimasimilla kasasin nämä kaksi ensimmäistä korttia (lakki sekä ruusut). Kuvat kasattu 3D tekniikalla, jota pari postausta aikaisemmin demosin. Väritykset on tehty copic tusseilla. Hyvin vähillä koristuksilla nämä kortit tein, ainoastaan ääriviivatarraa vähän ja tuohon toiseen korttiin väkrasin tuon piparireunaisen taustan kera langan.
Ja tosiaan, nämä kortit on kokoa 15x15, joten tuo Magnolian ylioppilaslakki todella on noin iso :)
Ja lakista tuo nauhaosa jäi ensin värittämäti ylimmästä osiosta, mutta nyt on molemmista sekin väritetty en vaan jaksanut uudelleen kuvata :)


Ja nyt lähden askartelemaan koko päiväksi, vietän päivän demoamamalla leimailua ja värittelyä Askartelupuoti Piiassa täällä Jyväskylässä. Oikein mukavaa viikonloppua kaikille :)

perjantai 23. huhtikuuta 2010

P*skarteluhaaste-ei pääosassa leimakuvaa

P*skarteluhaasteessa oli tällä viikolla kiva haaste, elikkäs tehdä kortti ilman, että leimakuva olisi pääosassa. Minulle tuli juuri sopivasti tilaus taitopuodista, elikkäs piiiitkän harkinnan jälkeen meille muutti tuo isompikin Marthan perhonen sekä tuo EK:n ihana leikkuri, jolla nuo aukot on tehty. Simppeli kortti kaikenkaikkiaan ja ilman kuviopapereitakin tällä kertaa :)

Mukavaa viikonloppua kaikille!!

torstai 22. huhtikuuta 2010

Kortti Magnolia haasteeseen..tai ei vaiskaan :D

Pitkästä aikaa oli aikaa osallistua Magnolian haasteeseen, jossa olikin kiva luonnos. Edit...eipä osallistutakkaan tälläkään kertaa, kun jäi nauha laittamati :D
Synttärikortille oli siis jokatapauksessa tarvetta, toivottavasti sankari itse ei ennen synttäreitään täällä käy kurkkimassa :)
Tarvikkeet lyhykäisesti; Ensinnäkin toteutin kortin nk. telinekorttina, jonka saa halutessaan pöydälle pystyyn. Leimasin tietty Magnolian ja väritetty pelkästään copic tusseilla. Taustakaistale tehty itse chalkseilla sekä copic tusseilla. Kirjaimet cuttlekidsin, koristeina myös muutamia kukkasia, oksat punchattu kuten myös perhoset joiden siivissä kimalleliimaa ja puolihelmiä joka paikassa aika rutkasti. Marthan boordileikkuria käytetty myös.


Mukavaa torstaita kaikille!!

keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Muu maa mustikka

Tällä leiskalla osallistun Ökömökön skräppihaasteeseen, jossa haasteena oli käyttää aakkosia.
Tässä leiskassa otsikossa aakkosia sekä numeroita, journaling tällä kertaa myös mukana tukemassa otsikkoa, otsikosta kun ei aivan juttu aukene pelkästään (kuvaa klikkaamalla sivu aukenee hieman suurempana, joten tekstikin tulee luettavan kokoiseksi).
Paperit, kirjaimet, sydämet ja lintu ovat kaikki näitä mun ehdottomia lemppareitani eli Cosmo Crickettiä.
Reunukset olen tehnyt valkoisella webbing spraylla käyttäen apuna 12x12 kokoista sabluunaa. Pitäisi kyllä enemmän käyttää noita sabluunoitakin, kun niitä kerran on hommannut :)


Tässä sitten vielä lähikuvaa yksityiskohdista.

maanantai 19. huhtikuuta 2010

Inspiroidutaan teippaustalkoot

Inspiroidu haasteessa oli tällä viikolla haasteena teippaustalkoot, eli erilaisia teippejä piti käyttää. Meinasi melkein paniikki iskeä, kun mietinnöistä ja etsinnöistä huolimati huomasin, ettei mulla ole mitään sellaisia teippejä mitkä olis varta vasten askarteluun tarkoitettuja. Sen verran otti päähän, että päätin jotenkin osallistua, mutten pakkausteipillä kuiteskaan halunnut haasteeseen lähteä. Mietintämyssy päässä aloin miettimään miten leiskan toteuttaisin,
ja millä ihmeen teipillä??
Sitten keksin, että kokeilen itse oman kuvioteipin tekemistä ihan tavan teipistä. Tässä tarvikkeet, joilla oman kuvioteippini leiskaan tein. Elikkäs boordileimasimia, tavallista yksipuoleista kirkasta teippiä, stazonin mustaa mustetta ja puhdistusaine pitää tietty olla tälle musteelle omansa, ettei pilaa leimasinta. Ja sitten kokeiluihin..

Tässä lähikuvaa teipistä, itse tykkäsin tästä kovasti ja meinaan kyllä tehdä näitä useamminkin, joten kiitos vaan haasteen tekijöille - inspiroiduttu taasen on ja säästettykin, kun ei sitten tarvinnut teipin takia lähteä minnekään tilausta tekemään :D

Tässä sitten leiska kokonaisuudessaan. Mm= mustikka, mustikkametsä, mustikkasuu, mussukka..näistä leiska siis kertoo, kuvaa klikkaamalla pitäisi jornalinkin näkyä vähän paremmin. Taustapaperit on Fancy Pantsin, myös nuo kukat on leikattu yhdestä paperista. Koristeina muutamat kissanjäljet (tarroja), timantteja, niittejä ja tietty sitä teippiä.

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!!

3D tekniikkaa leimakuvilla

Sähköpostitse minulle tuli kysely, että onko tosiaan mahdollista myös leimakuvilla tehdä 3D kuvien tapaisia kyhäelmiä. Onhan tämä toki mahdollista!
Yritin etsiä arkistoistani ohjetta, mutten löytänyt, joten pikaisesti sellaisen väsäsin, tätä kun on aika vaikeaa selittää sähköpostitse :)
Toivottavasti näiden muutaman vaihekuvan avulla selviää, kuinka näitä tehdään.

1. Ensin leimataan samaa leimakuvaa useamman kerran (2-4 kuvaa). Paperi ja muste tietysti valitaan väritystavan mukaan.
2. Sitten väritetään leimakuvat. Koko kuvaa ei tarvitse neljään kertaan värittää, vaan väritetään vain osat.
3. Värittämisen jälkeen leikataan osiot.

4. Tässä ylärivissä on nuo leikatut osiot, ja leikkaamisen jälkeen laitetaan osioiden taakse 3D tarrapalat. Alimmaiseen osaan ei tarvitse tarrapaloja laittaa, mutta mikäli haluaa kukan/leimakuvan nostaa myös koholleen korttipohjasta voi toki laittaa alimmaiseenkin tarrapalat. Alhaalla sitten näkyy kukka valmiina kasattuna. Kasaaminen tapahtuu siten, että aina suurin osio laitetaan alimmaiseksi ja siitä sitten aina seuraavaksi suurin päälle jne..

Tässä kuvassa näkyyylimmäisenä "tavallinen" leimakuva ja lisäksi kaksi tällä 3D tekniikalla tehtyä ruusua.

Tässä sitten kukat valmiissa kortissa.
Kukkiin lisäsin hieman chalkseja promarker värityksen päälle, sekä kimalleliimaa tietty :)
(kuvaa saa klikkaamalla suuremmaksi halutessaan)

Ja lopuksi vielä lähikuvaa kukista sivuttain kuvattuna. Tästä kuvasta näkee hyvin myös, että tuo kehys on kohotettu 3D tarrapaloilla korttipohjasta.

Tarvikkeet
(kaikki tarvikkeet Taitopuoti Paperinauhasta):
Taustapaperit Tildaa
hopeista kartonkia
leimakuva Magnolian
leimaus Mementolla kiiltäväpintaiselle paperille
väritykset promarkereilla ja chalkseilla
kimalleliimaa
3D tarrapaloja
perhoset Marthan punchilla
kulmat, kortin reunukset ja teksti ääriviivatarroilla
koristeina myös muutama Memory boxin pikkutimantti


Oikein aurinkoista maanantaita kaikille!!

lauantai 17. huhtikuuta 2010

3 D kortteja pari lisää

Tänään näytille lupaamiani 3D CD kortteja lisää, nämäkin Sarah Kayn kuvia.
Nämä kuvat ovat muuten sellaisia, joita ei tarvitse leikata, kunhan vaan näpsyttelee arkista poies. 3D kuvien leikkaamiseen ei itsellä enään nykyisin ole aikaa, joten nämä on siitä syystä tosi näppäriä :) Nämä Sarah Kayn 3D kuvat on siististi stanssattuja, mitä ei kaikki stanssatut 3D kuvat ole, ja lisäksi näissä on ihanasti kimalletta valmiina.


Ihanan aurinkoista lauantaita kaikille!!

perjantai 16. huhtikuuta 2010

P*skikseen jotain kierrätettyä- kolme dee seedee

P*skarteluhaasteessa oli tällä viikolla haasteena käyttää kortissa jotain kierrätettyä, enemmän tai vähemmän. Minä päädyin tekemään näytille pitkästä aikaa Sarah Kay 3D kortin, jossa käytin taustana vanhaa CD-levyä. Näitä 3D kortteja tulee nyt sitten muutama päivä putkeen, pakko tehdä näitäkin välillä ja sitten ei ole leimakuvakortteja näytille blogiin. Harmittaa, kun näitä CD- kortteja on niin hankala kuvata, tämä kortti ei kyllä pääse kuvassa yhtään oikeuksiinsa.

Tarvikkeet:
3D kuva Sarah Kay
yksivärinen taustapaperi
CD, jonka reunoilla ääriviivatarraa kuten tekstikin, keskustassa spellbindersillä leikattu piparireunainen ympyrä, johon kieputin ohutta lankaa. Koristeina kukkia, suipporuusuja ja helmiä sekä nauhaakin vähän. Perhonen Marthan punchi. Kulmissa ja taustapaperin reunoilla ääriviivatarraa.

Mukavaa viikonloppua kaikille!! Mulla onnenpäivä, Timppa "seuras" Vuokatista tänne Jyväskylään, joten keikalle käy mun tie tänään *yhtä hymyä*.

torstai 15. huhtikuuta 2010

Mahtavaa päivää

Lisää hiirulaisia, tämäkin leimasin Penny Blackin akryylisestä setistä. Teksti Penny Blackin tarra setistä, joita yllättäen muuton yhteydessä löytyi varastosta. Fiskarsin kuviosaksilla tein röpöreunoja niin leimakuvan ympärille kuin taustapaperin taaksekin. Leimakuva väritetty copic tusseilla ja kuva kohotettu taustasta 3D tarrrapaloilla. Koristuksia en tähän laittanut laisinkaan, eli hyvin pelkistetty kortti tällä kertaa.

Have a Wonderful Day!!


keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Pennyn hiirulaisia

Tässä taannoin otin esille kaikki Penny Blackin akryyliset setit, leimailin niitä ja värittelin. Akryyliset setit on siitä ihania, että niissä on yhdessä setissä aina monta leimasinta, ja välillä on ihan kiva, kun väritettävä kuva on pieni ja onhan ne toki edullisiakin :)

Taustapaperit October afternoonin, kuten myös smile-teksti. Taustapapereita on kahdessa kerroksessa, keskusta on kohotettu 3D tarrapaloilla, johon laitoin myös vähän nauhaa ja rusetin. Leimakuva väritetty copic tusseilla.


tiistai 13. huhtikuuta 2010

P*skarteluhaaste-kakkoset

Tiistaissa mennään ja edelleen puhalluttaa, mutta myös hymyilyttää...takana siis aivan mahtava ja ikimuistoinen reissu, ja tuskin jää tämä Hellkatti viimeiseksi tai Vuokatti muutenkaan :))
Mutta reissusta ei sen enempää, nyt voi sanoa jossain käyneensä ja uutta reissua pitää alkaa suunnittelemaan, tämä samalla tiedoksi kanssareissaajille..You rock!!-Kiitos :D

Ja sitten askarteluun, tämän kortin tein P*skarteluhaasteeseen ennen reissua, mutta sain vasta nyt aikaiseksi kuvata ja laittaa tänne.
Taidan just ja just ehtiä ennen uutta haastetta. Reseptihän oli tällä kertaa ;
2 kuviopaperia, 2 haaraniittiä ja 2 nauhaa.


Oikein mukavaa viikkoa kaikille!!

perjantai 9. huhtikuuta 2010

Keiju

Tämä on yksi ihanaisista keijuista, joita Pipaiitan kanssa taannoin tilattiin. Näitä kyllä täytyy saada lisää!! Vaikka nämä ovat suht haastavia värittää, ovat nämä silti aivan ihania. Värejä vaihtamalla näistä saa aivan toisen näköisiä, tällä kertaa halusin tehdä kortin vähän tummemmilla sävyillä. Väritykset copic tusseilla.

Tämän kortin myötä toivotan kaikille oikein mahtavaa viikonloppua. Itse suuntaan kaveriporukalla Vuokattiin, jossa Hellkatti, esiintyjinä Children of Bodom sekä Stratovarius. Aivan loistava reissu siis tulossa, tai ainakin odotukset on nääääin korkealla. Toivottavasti sen verran lähelle Timoa pääsee, että saa valokuviin nimmarit ja pääsee skräppäämään loputkin kuvat ;D

torstai 8. huhtikuuta 2010

Jäänöllä on pitkät kolvat ja pöpelöpää

Nyt voin huokaisten todeta, että skräpätty on :) Tässä siis vimppa skräppileiska tällä erää, jos nyt tämän jälkeen keskittyisi kortteiluun välillä.
Kun edellisessä skräppisivussa oli pitkä journaling, tässä sitä ei ole ollenkaan. Tässä otsikko kuvineen kertoo mielestäni enemmän kuin sata sanaa. Taustapaperit ovat Magnoliaa, kirjaimet Priman ja koristeina kukkia paljon, sekä höyheniä (samanvärisiä mitä on tytsin pupunkorvissa tuossa ekassa kuvassa), puolihelmillä tein kuvan viereen kulman. Tähän leiskaan yritin vaikka mitä lisäksi lisäillä, mutten ollut mihinkään tyytyväinen. Pitää katsoa tätä muutaman viikon päästä uudestaan ja miettiä, voisiko tähän jotain vielä lisäillä.

Aijjuu, ja tuo jäänöllä on pitkät kolvat ja pöpelöpää-juttu on Ti-ti nallen DVD: ltä Iinan itse oppima laulu, Riitta kun siinä laulaa ja ääntää aina jäänö(ja äitiä ärsyttää suunnattomasti!!).
Tästä syystä siis aina kun tytsi näkee pupun/jäniksen/jänön jossain sanoo "Jäänö!" :D..mutta se siitä, tämä tarina kuuluu toiseen sivuun, jossa Iina on pukeutunut "jäänöksi" vähän isompana :)

...ja nyt leimakuvia värittämään :) Mukavaa päivää kaikille!

keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Iinan laulut

Tässä leiska, jossa epätavallisen paljon tekstiä(minulle). Hyvä kamuni Carita, jolta muuten saan aina parhaat neuvot ja suoran kritiikin, mainitsi mulle tässä taannoin, että leiskoistani puuttuu usein journaling tai se on piilossa. Nooh, minäpä sitten selittelemään... usein mun leiskat on esillä esmes messuilla ja Taitopuodin seinällä, joten olen kokenut että on hankalaa kirjoittaa tekstiä joka ei olisi liian henkilökohtainen tai paljastaisi mitään erityistä, leiskat kun ovat lähes aina lapsista tehtyjä. Mutta...nyt päätin kokeilla vähän pidemmän tarinan kirjoittamista...yritetty siis on tätäkin ;D Ja ei tuo nyt niin tuskaista ollut, mutta jos vaikka seuraavalla kerralla kirjoittais koneella eikä harakanvarpailla :D

Ja jollei jornaling näy riittävän hyvin, niin leiska siis kertoo siitä, kuinka paljon tytsi musiikista tykkää ja kuinka paljon kipaleita jo osaa laulaa.


Sitten vielä lähikuvaa yksityiskohdista.

Anna hyvän kiertää- lahjakortti

Katjuskalta sain eilen viestiä, että lahjakortti on mennyt hänelle perille. Ajattelin sitten laittaa kortin tännekin esille. Istuva tytsi on Magnolian leimasin, joka väritetty copic tusseilla. Taustapaperit Tildaa ja papereita ressattu. Koristeina stanssattu boordi, pari perhosta, kukkia sekä helmiä. Lahjakorttitekstin leimasin tuollaiseen banneriin, jonka jätin keskeltä koholle, tätä näkynyt paljon ulkomaalaisissa blogeissa.


O
Täällä on aika sumuista, mutta siitä huolimatta aurinkoista päivää kaikille :))


Ai niin....olettehan muuten huomanneet, että Taitopuodissa on remonttiale meneillään, mm. leimasimia saa nyt "leikattuun" hintaan :) Edelleen tarvikkeiden laskeminen menossa ja osa tavaroista siirretty väliaikaisvarastoon.

Tässä vielä Taitopuodin ajankohtaista valikosta kopsattu teksti;

Varastosaldojen laskeminen / päivitys käynnissä. Kaupassa näkyviä tuotteita voi jo tilata normaalisti, ja tilaukset toimitetaan normaalin toimitusaikataulun puitteissa (1-5 vrk;n sisällä maksun näkymisestä tilillämme).
Nettikaupan toimintatilojen jäädessä remontin alle nettikauppaa pyöritetään väliaikaistiloissa, ja valikoima tulee olemaan normaalia pienempi - pahoittelemme!

Kaikki tuotteet toistaiseksi remonttiale-hinnoin.

Selailun helpottamiseksi tuotevalikot (sivuston vasemmassa reunassa), joissa ei tuotteita ole, on merkitty sulkeiden sisään.

tiistai 6. huhtikuuta 2010

Ihanan hurjat lohikäärmeet

Tämän skräppipaperin nähtyäni tiesin heti, minkä kuvan se saa seurakseen. Kerrassaan upean näköinen paperi, elävä! Journaling kertoo tarinan yhdeltä Tahkon kesäreissulta, jolloin poitsu sai tuon kirjan (joka on edelleen kovassa käytössä).Tähänkään sivuun en halunnut laittaa paljoa koristuksia, jotta tuosta taustapaperista jäisi mahdollisimman paljon näkyviin.
Ja Carita...journaling löytyy ja seuraavassa leiskassa tarina on vieeeelä pidempi ;D


Sama poika, 3 eri tyyliä

Tein kaverin edellisessä postauksessa olleelle hiusleiskalle. Tässä keskimmäinen poitsu kuvissa, eri vuosina näyttäen, miten hiukset poikaa muuttavat. Journaling kertoo tarinan poitsun hiuksista vauvasta tähän päivään. Ja hyvin vähän koristuksia tässäkin leiskassa.

Huomasin ekaa kertaa, että kun laittaa samaan leiskaan kuvia eri vuosilta, huomaa tosi hyvin, kuinka se aika kuluu..huih!!
Sama sinisilmä kuin vauvana, mutta nyt jo niin iso poika..koululainen :)

maanantai 5. huhtikuuta 2010

Vintagekortteja

Sain eilen olla hetkisen päivällä yssikseni, ja kortteilin. Ensin piti aloittaa siivoamisella, eli nyt kun on oma askarteluhuone, se usein jää tosiaan askartelun jälkeen aika sotkuiseksi. Aikaisemmin kun askartelupöytä oli keittiön nurkassa, se tuli aina siivottua tiptop kuntoon kun lopetti askartelemisen, ja siitä oli aina mukava jatkaa kun seuraavan kerran oli aikaa. Nooh, ehken opin tuohon siivoamiseen jälleen, inspiraatiothan siinä häviää kun ekaks pitää siivota :D

Tässä siis pari vintagetyylistä korttia, pienelle tytsille ja vähän varttuneemmalle mieshenkilölle.

Tässä kortissa ei mitään sen ihmeellisempää, kukkia, perhosia, puolihelmiä ja paljon pitsiä. Paperit Tilda paperikosta ja ressattu on kovasti paperin reunoja. Tekstinä-one of kind- tehty Melissa Francesin siirtokuvilla.

Tämä kortti on tekniikkakortti, eli nk. ikkunakortti, jolla osallistun ekaan Koukussa Kortteihin haasteeseen. Tämä oli eka kerta kun tällaista korttia tein, tällä saa näyttävän kokonaisuuden, hieman tavallisesta poikkeva kun on tuo syvennys. Oman kortin suljin laatikoksi (jotta jäi syvennys kunnolla piiloon) ja tein tagin tuonne sisälle, tagin saa esiin vetämällä tuosta metallisesta koristeesta (jossa lukee life). Taustapaperit ja kellot Graphic 45, koristeina kukkia sekä lehtiä, puolihelmiä, koukeroita jotka tehty stanssilla, stanssilla myös numerot. Lisänä tosiaan vielä tagi, johon ripustin Timpan yhden tuollaisen avaimenperän tapaisen ja lisäsin siihen metallisen koristeen.

Ja nyt alkaakin pitkien lomien jälkeen paluu arkeen :)

sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Kylläpäs on söpöjä tyttöjä teillä...meilläkö, missä??

Tämä leiska ei sen kummemmin tarinaa tarvinnut mielestäni. Otsikosta päättelemällä ymmärtää, että kuvissa meidän poitsut (L & N). Hiustenkasvatusprojektinsa aikana heitä luultiin usein tytöiksi mm. kauppareissuilla. Muutaman kerran kun tämän kommentin pojat kuulivat, pyysivät pojat itse minua tilaamaan heille ajan parturiin :D

Kun sain leiskan valmiiksi, ja näytin lapsille, tuli kyllä aihetta journalingin kirjoittamiseen. Vanhin pojista nimittäin luuli, että ylimmässä kuvassa on meidän tytsi. Voi sitä naurun määrää, kun poitsut tajusivat, että he näissä kuvissa ovat-tytöistä ei mitään tietoa :D


lauantai 3. huhtikuuta 2010

Äidille

Keväällä on monia juhlia. Äidit aloittavat toukokuussa ja sen jälkeen saakin oikein urakalla tehdä hääkortteja, kastekortteja, kortteja valmistuneille, ylioppilaille sekä rippilapsille. Valmiit kortit ovat aika vähissä juuri näiden juhlijoitten osalta, joten nyt on pakko alkaa näitäkin tekemään, eikä aina vain synttärikortteja :) Tässä siis ekat 2 äitienpäiväkorttia, pitkästä aikaa pitsireunuksin. Koristeina hirmuisesti kukkia, lehtiä, perhosia, puolihelmiä sekä timantteja. Tekstit ääriviivatarroilla, koska virkkasin ympyröitä ison kasan etukäteen tietämättä, millaisiin korteihin ympyrät tulevat. Jos olisin leimannut tekstin näihin, olisi tod. näköisesti mennyt suttaamiseksi :D



perjantai 2. huhtikuuta 2010

Pääsiäinen menee ulkoilessa ja lueskellessa

Pääsiäinen on jotenkin kummaa aikaa, tuntuu, että aika pysähtyy. Ulkonakin on aika hiljaista, vaikka ihmisiä on ulkoilemasa paljon. Tällaisina viikonloppuina on ihanaa ulkoilla paljon, kun kaikenlisäksi aurinkokin paistaa ihanasti. Illalla sitten on ihanan rauhaisaa, ja silloin onkin mukava lueskella, ja varsinkin kun on ihanan inspiroivia kirjoja mitä lukea. Nämä kirjat ovat tulleet ulkomailta kahdessa otteessa. Ajattelin kuvata nämäkin tänne blogiin, kun kerran näistä olen niin innoissani ja paikka josta nämä on tilattu on Amazon.com, jos vaikka joku innostuu ja haluaa tilata :) Aivan mahtava valikoima kirjoja tuolla on ja lisäplussaa tietty tuo, että hirmuisen nopeasti kirjat tulevat, vimpalla kerralla tilaamisesta vei vain 12 päivää kun kirjat olivat kotona.
Laitoin linkit kirjoihin, linkeistä pääset katsomaan mm, miltä kirjan sisältö näyttää :)




Scrapbooking with Lisa Bearnson, Big ass-book for crafting, Page maps.

En luopuisi yhdestäkään näistä kirjoista, näihin on ihana palata, vaikka on lukenut useampaan kertaan..aina löytää jotain uutta :) Halusin kuitenkin listata 4 suosikkia näistä kirjoista, ja tässäpä ne ovat. Embellishment kirjassa on paljon ihania vinkkejä koristeiden tekoon ja koristeiden köyttöön, 52 skräppäyshaastetta taasen toi uusia näkökulmia ja ideoita, joista voisi skräppäystä lähteä tekemään ja haastamaan itseään, focal pointissa on tooodella kauniita sivuja, ajatuksella tehtyjä ja vimppana, muttei suinkaan vähäisimpänä valitsin suosikikseni page maps kirjan. Page maps kirjassa on aivan ihania, erilaisia sivuja ja lisäksi kirjan lopussa on luonnokset, jotka auttavat varsinkin tällaista aloittelevaa skräppääjää pääsemään alkuun. Toki näistä luonnoksista on myös se apu, että ei tee kaikkia sivuja samalla kaavalla, vaan aina kokeilee jotain uutta.

Tässä vielä lähikuvaa Page maps kirjasta. Kirjan lopussa on luonnokset jokaisesta esitellystä leiskasta. Luonnokset ovat vielä kaikenlisäksi irroitettavia lappuja, eli voi ottaa yhden kortin pöydälle kun aloittaa sivua tekemään, ei tarvitse koko kirjaa ottaa esiin .. näppärää!

Rentouttavaa viikonloppua myös teille, nauttikaa auringonpaisteesta!!