maanantai 30. elokuuta 2010

Leimailutaivaan haasteeseen muutama kortti

Edit: Leimasinvalmistajaa kysytty useaan otteeseen, se on Stampbarn ja löytyy täältä.

Leimailutaivaan viimeisimpään haasteeseen pyydettiin korttia, jossa käytetty vain yhtä leimasinta. Tämä Blueridgen leimasin on yksi uusimmista hankinnoista ja tykkään tästä aivan valtavasti yksinkertaisuuden takia. Tällä leimasimella kiva tehdä kortteja, jos halutaan näkyville numerot. Tarkoituksena tehdä täysille kympeille kaikille kolme eri värivaihtoehtoa.
Olen leimakuvan leimannut aina kahteen kertaan yhtä korttia varten, leikannut kukat ja liittänyt ne 3D tarrrapaloilla koholleen. Copic tussien sävyjä on kovasti kyselty, joten liitän loppuun taasen sävyt, joita olen käyttänyt.



Copic sävyt:

Vaaleanpunainen:
RV 13 Tender pink
RV21 Light pink
RV10 Pale pink

Keltainen:
Y17 Golden yellow
Y15 cadmium yellow
Y02 Canary yellow

Violetti:
V15 Mallow
V04 Lilac
V12 Pale lilac
RV10 Pale pink

Vihreät:
YG95 pale olive
YG05 Emerald green
YG03 Yellow green

Ruskeat:
E37 Sepia
E08 Brown
E35 Chamois

Harmaat:
C5 Cool gray
C3 Cool gray
C1 Cool gray


Mukavaa viikonaloitusta kaikille!!

sunnuntai 29. elokuuta 2010

P*skis

P*skiksessa oli tällä viikolla haasteen pohjana Bingoilua. Valitsin riviksi ruskea-pinkki-kraft.
Kortin myötä toivotan leppoisaa sunnuntai-iltaa kaikille :)

Tarvikkeet:
leimasin Magnolian, ja leimattu Mementolla Kraft paperille,
väritykset Copic tusseilla,
koristeina puolihelmiä, valokuva-ankkuri haaraniitit,
pikkuisia perhosia punchasin,
flossylankaan roikkumaan laitoin pari metallikoristetta.

perjantai 27. elokuuta 2010

You "R" a star

Yllätys, ostin taasen yhden uuden Kimmie leimasimen:D
Ja oikeastaan siksi piti tämä leimasin saada, että ensin ostin tämän setin isänpäivää ajatellen, jossa oli mm. pensselileimasin. Siitä tuli sitten inspis tehdä tausta itse, joten pakkoolisaadahetinyt maalarikin, kun kerran pensselikin oli :D Saa nauraa :D
Ja uusilla leimasimilla piti tehdä heti pari korttia, kun kerran visio oli päässä, ja samalla osallistua haasteeseenkin.
"Jos elämä tuntuu mustalta ja harmaalta, ota käteen pensseli, ja ala maalata. Valitse värit kirkkaat ja ihanat. Kohta jo ääneen naurahdat."

Here is my cards to Kraftin´Kimmie haasteeseen.



Tarvikkeet:
Kraftin´Kimmie leimasin,leimaus Mementolla,
väritykset Copic tusseilla
taustapapereina yksiväriset paperit, väriruudukot paperikon kannesta,
pensselitausta tehty tällä setillä,
koristeina pienet pyykkipojat, timantteja, vähän cracle maalia siellä täällä,
Spellbindersin tähtistanssilla tehty molempiin tähdet.

Oikein rentouttavaa viikonloppua kaikille!!
Ja askarteluniloa niille, ketkä sitä aikaa saavat :)

torstai 26. elokuuta 2010

Mustaa, hopeaa ja valkoista

Minulta tilattiin 70-vuotis synttärikortti, jossa väritoiveina olivat musta, hopea ja valkoinen. Lisäksi kerrottiin, että kutsukortissa oli ollut perhonen. Ja graafinen kortti voisi olla myös. Hmm....täytyy sanoa, että kyllä tuli materiaaleja pyöriteltyä useampaan otteeseen pöydällä ja Pipaiitallekin soitin, että olenkohan aivan hakuteillä :D
Oli aika vaikeaa yhdistellä nuo värit ja perhonen ja tehdä jokseenkin graafinen kortti. Pelkäsin kovasti, että kortit muistuttaisivat surukortteja. Onneksi löytyi sopiva kortti, itseasiassa kaksikin. Ihan mukavaa välillä haastaa itsensä :) Toivotaan nyt, että kortin saaja myös pitää kortista :)

3D-versio

Leimattu versio, käytetty tätä leimasinta, ja kyllä olis tehnyt mieli värittää..edes vähän, muttei ollut nyt sallittua :D

Punchattu versio, jossa myös kohokuviota. Käytin kahta Marthan punchia sekä EK:n yhtä perhospunchia. Osan perhosista kohokuvioin ja osaan laitoin kimalleliimaa.

Mukavaa päivää kaikille!!

Kotelo DVD:lle

Posti toi meidän eppuluokkalaiselle pienen kansion, jossa oli mainoksia (DNA). Huomasin heti, että kansio oli hyvänkokoinen ja mallinen muutenkin, joten otin sen sivuun. Tässä vaiheessa sain taas naurut perheeltä tyyliin.."Ahaa, mitäs tästä sitten syntyy?"- hieman ivalliseen sävyyn :D

Marthan taittelualustaa testatessa (ihana!!) tein kotelon valmiiksi. Taittelualustalla tein mallinmukaan taitokset ja lisäksi kanteen kohokuvioinnin. Kiinnitysmekanismina toimii Loopy Bradsit.

Tässä kansio auki, johon mahtuu kortti sekä DVD.

Tässä vielä lähempää kuva kohokuvioinnista, simppeli, mutta toi "sitä jotain" tuohon yksiväriseen kanteen :)
Tällä mallilla taidan muutaman paketin tehdä joulunaikaan- ajatuksena kun on tehdä mummoille tyhjään DVD koteloon sisälle levy, johon kuvia menneeltä vuodelta.

Mukavaa päivää kaikille!!

tiistai 24. elokuuta 2010

Halvalla saa joskus hyvääkin :)

Myönnän, suhtaudun aina vähän varauksella, jos markkinoille ilmestyy joitain tuotteita eri valmistajalta ja huomattavasti halvemmalla. Esimerkiksi tykkään Spellbindersin, Cuttlebugin ja Sizzixin stansseista ja ne toimivat minusta todella hyvin ja olen ollut valmis niistä maksamaan toimivuuden takia. Joten, kun markkinoille on ilmestynyt nyt halvempia vaihtoehtoja, en ole näitä ostanut koska olen ajatellut etteivät ne leikkaa hyvin.

Nooh, nyt sitten myönnän olleeni väärässä. Ostin Nellie stanssit kokeillakseni, koska halusin epätoivoisesti helpottaa korttien tekoa.

Virkattuihin kehyksiin tarvitaan ympyrä, jossa reikiä. Aikaisemmin reiät piti tehdä itse crop-a dilellä, mutta Nellie stansseilla reiät olisivat valmiina, oli pakko yksinkertaisesti kokeilla- jäisi yksi työvaihe kokonaan poies! Onnekseni nämä stanssit leikkasivat kuin unelma ja suosittelen lämpimästi, jos on muitakin epäilijöitä :) Nyt siis saan ympyrät valmiiksi reijitettyinä!!

Tässä peruskuviot, joita saa tällä setillä.

Ja tein lisäksi muutamia pikaisia kokeiluja stanssauksen jälkeen, että mitä näillä voi tehdä.

Ja lopuksi vielä kortti, johon tein tuollaisen virkatun reunuksen. Huomattavasti nopsempaa nyt tehdä näitäkin, kun jäi se reikien teko poies. Taas kerran todettava, kuinka pienistä asioista sitä osaa olla iloinen :))
Tarvikkeet:
Taustapaperi Tim Holz-Vintage Shabby
Magnolian leimasin-tossut, tehty pukemistekniikalla eli leimaamalla tossut kuviopaperille,
virkattu kehys, Memory boxin pieniä timantteja ja pitsiä.

Mukavaa päivää kaikille!!

Puuhelmiä ei lasketa "helmeilyyn"?!?

Non niin, välillä jotain muutakin kuin kortteilua ja leimailua :)
Tehtiin yhdessä tytsin kanssa puuhelmistä muutamat rannekorut.
Tämän enempää en tähän helmeilyyn suostu hurahtamaan :D
Isoja puuhelmiä siis ei lasketa "helmeilyyn", vaikka aion vielä tehdä näihin sopivat helmetkin.
Ihania värejä, eikös?



Ja en siis meinaa näitä kaikkia yhtäaikaa käteen laittaa, mutta kuvasimpa ne nyt huvikseen näinkin :D
Jos siis leimailutaivaan yhteydessä näette minut helmiosastolla ja ostan jotain muuta kuin puuhelmiä niin vetäiskää äkkiä sieltä myyntikojusta poies *nauraa*.

maanantai 23. elokuuta 2010

Äiti, sähän osaat tehdä tosi siidejä juttuja?!??

Testailin tässä viikonloppuna, että mitä kaikkea tolla mun uudella rekkarileimasinsetillä voi saada aikaiseksi. Taru oli tehnyt ihanan postauksen samaisella leimasinsetillä aiemmin ja synttäreiden aikaan Taavan kanssa sitten tuon postauksen vuoksi tästä setistä juteltiin. Heli pisti setin tilaukseen, pakkohan tällainen oli saada :D Kiitos Taru! :)
Settiin kuuluu siis tuo rekkarikilpi, isot kirjaimet ja numerot, kuukaudet lyhennettyinä sekä pienet numerot. Ja jos Taava sinulla jo tämä setti, haastan sinut tekemään tällä setillä jotain :))


Ja tässä aikaansaannokset. Ensimmäisenä kortti ajokortin saaneelle. Taustapaperi Timpan lehtiöstä-Lost and Found. Koristeena nauhaa, niittejä sekä metallikoriste.

Sitten tein kirjanmerkkejä, nauhat vielä puuttui kuvatessa. Tehtiin ne yhdessä poikain kanssa myöhemmin. Laminoin kirjanmerkit ihan varulta, kestävätpä vähän kovempaa käyttöä :)
Tarun tapaan leimasin kirjaimet kahteen kertaan poikien kirjanmerkkeihin, kiva ajatus tämäkin.
Ja oikealla sitten toisen pojan reppuun nimilaatta, tehty kutistemuovista uunissa.

Ja tässä sitten toisen pojan repussa nimilaatta, myös kutistemuovia. Tämän vuoksi sain kuulla jännää tekstiä vanhimman poitsun suusta. "Äiti, vähänkö siide! Sähän osaat tehdä siidejä juttuja, kunhan vaan haluut!" *reps* Meillä siis opetellaan uusia sanoja, jopa mutsi sanaa käytetty, jota vihaan. Nooh...kaiten tähän "uuteen kieleen" on totuteltava kalkkiksenkin ;D

Ja tässä lopuksi yksi kuva ihan näyttääkseni yhden askarteluaddiktioistani :D Apuaineita!?!.
Tästä tietty puuttuvat isot pullot (liimat, lakat jne) ja isot ja Distressin mustetyynyt sekä täyttöpullot jne jne, mutta siis pääosittain tässä mitä minulta löytyy. Nämä ovat TiNpan isossa salkussa, jonka kansi rikkoontui yhdellä messureissulla (reissussa rähjääntyy, eikös). Nämä löytyvät siis pöydältä käsietäisyydeltä nyt, joten ehken tulee paremmin kaikkia käytettyä :)
Mukavaa viikkoa kaikille!!

sunnuntai 22. elokuuta 2010

...lunta tulvillaan, on raikas talvisää...

Minä sitten viime yönä täällä tuulettelin yksinäni keskellä yötä -eka joulukortti valmiina, jihuuu!! Ja tekemättä 450 *nauraa*. Mutta siis, onhan tässä vielä jouluun aikaa eikös?!?

Tällaisella mallilla tulen varmasti tekemään monta korttia, ihanaa tuo jäähile!!
Tein korttipohjaan stanssaamalla reiän, leimasin Stempelgleden lumihiutaleita valkoisella stazon musteella kalvolle ja laitoin kalvon paperin taakse. Sitten stanssasin isoja lumihiutaleita cuttiksen stanssilla sekä pieniä Marthan lävistimellä. Lumihiutaleiden päälle laitoin glossy accent lakkaa ja sitten ripottelin jäähilettä päälle. Lumihiutaleet gluedotseilla korttiin kiinni. Koristeiksi lisäksi puolihelmiä ja teksti, ja kortti on valmis.


Ja koska kimalteita on meidän askartelijoiden mieltymysten ja tarpeiden mukaan tarjolla kaamiasti erilaisia, tein leimailutaivasta ajatellen tällaisen "kartan" niistä kimalteista ja aineista, joita käytän lumihiutaleisiin (ja muutenkin). Useasti on myös kysytty, että mitä kimalleliimaa käytän, kun linkitän koko skaalaan, joten tässäpä siis vastaus tähänkin asiaan.
Näitä vaan en saa harmikseni tänne kuvattua nätisti, en sitten millään. Yritän sanallisesti kuvan lisäksi tässä selittää niille, jotka eivät karttoja livenä pääse näkemään.

Clear Rock-iso hile, lähes näkymätön, kimaltaa kuitenkin vähän
Picket Fence-iso hile, helmiäinen
Tiara-pieni hile, kultaa ja hopeaa ja kimaltaa voimakkaasti

Waterfall- pieni hile, sininen
Star Dust- pieni hile, puna-kelta-sininen väriltään
Diamond- pieni hile, vaaleansinisävyiset hileet

Icicle- isot hileet, vaaleansinisävyinen
Diamond Dust- todella suuret hileet, esimerkki yllä
Perfect pearls- pinnasta tulee helmiäinen

Kaleidoscope kohojauhe- kimaltaa sateenkaaren väreissä
Crackle paint- valkoinen halkeileva pinta
Cracle accent sekä lisäaineet- voi käyttää pelkkää cracklea tai lisätä pinnalle haluamaansa ainetta esmes helmiä tai hilettä- halkeileva pinta
Mukavaa sunnuntaita kaikille!!

lauantai 21. elokuuta 2010

Uudet ostokset korteiksi

Kyllä se vaan on jännä juttu, että aina kun uusi leimasintilaus kotiutuu, niin heti ne on "mountattava" ja tehtävä korteiksi ja kaikki muut askarteluprojektit sekä askarteluhuoneen siivous unohtuu :D Tässä näytille triplasarja Kraftin´Kimmie kortteja- kukaan ei varmaan ole huomannut, että tykkään näistä *nauraa*.


Ja jos nyt alkais siivota askarteluhuonetta vihdoin :) Oikein hauskaa viikonloppua kaikille!!

perjantai 20. elokuuta 2010

Uutuuksia

Taitopuoti paperinauhaan on tullut ihania uutuuksia.
Mm. Magnolian uusia leimasimia kasapäiten.

Magnolian uutta englanninkielistä lehteä, josta löytyy inspiraation ja tutorialien. Mahdollisuus myös kurkistaa uusia leimasimia :))

Magnolian stansseja on monenmoisia. Mm kukkia, boordeja ja tätä tagia.
Ja paljon muuta ihanaa kuten nuo mun lempparit, elikäs Kraftin´Kimmies leimasimet ja se jäähile :))

Karkki vai kepponen?!?


Tiedän, lupasin eilen että teen seuraavaksi lumihiutalekortin mutta mutta...postissa tulikin näitä ihania Kraftin´Kimmien halloween leimasimia, joten en malttanut olla tekemättä näistä kortteja.
Cute Card Thursday haasteessa oli kiva luonnos, ja mahdollisuus voittaa näitä leimasimia, joten teimpä sitten siihen haasteeseen kortin.
Here is my card to Cute Card Thursday Challenge, thanks Fran for a great sketch!!
Tarvikkeet:
Leimaus Mementolla,
väritykset Copic tusseilla,
taustapaperit Rusty Pickle sekä Basic Grey Oliver
käytetyt boordileikkurit, Ek:n vihko sekä Marthan aita,
muutama timantti, sekä lisäksi tekstit dymolla,
kimalleliimaa clear rock candy.

Mukavaa perjantaita kaikille!!

torstai 19. elokuuta 2010

Viiskymppisille kortteja

Viime yönä tein kolme telinekorttia (kuvasin vain etukannet),
jotka ovat lähes samanlaisia, värit vain vaihtelevat.
Violetinsävyisen kortin tein myös, mutta kuvaus oli epäonnistunut enkä voinut enää kuvata koska kortit toimitin tänään eteenpäin. Tällaiset kortit ovat suosittuja, missä vain numerot sekä kukkia ja vähän muuta koristusta.

Vitsit, että mua harmittaa kun en saanut kuvattua noita luonnonvalkoisia kukkia joihin lisäsin jäähilettä-aivan mahtava kimallus!! Lumihiutaleihin testasin myös tuota jäähilettä, ehken siitä postaus huomenna, jos siis satun saamaan kortteja ensi yönä valmiiksi - tätä ainetta odotin kauan jo tosi onnellinen kun sitä vihdoin käsiini sain, pienestä pitää olla tyytyväinen :)

keskiviikko 18. elokuuta 2010

Leimailutaivaan haastekortteja rysäys

Huomasin tässä, että Leimailutaivaan haastekortit on jääneet epähuomiossa tekemäti, joten päätin korjata tilanteen.
Tässä siis kortit tähän mennessä ilmestyneisiin haasteisiin (epäjärjestyksessä tietty), aikaa osallistua näihin haasteisiin on leimailutaivaaseen asti :)


Tällä kortilla osallistun haasteeseen nro3, jossa ei saanut käyttää taustapaperia.
Kynät tehty leimasimilla, jotka löytyvät tästä setistä. Väritykset Copic tusseilla.

Tällä kortilla osallistun haasteeseen nro 1, jossa piti käyttää kahta leimasinta tekstin lisäksi. Leimasimet löytyvät tästä setistä. Tein puut Mementon musteilla, leimaten useampaan kertaan puun eri väreillä ja leikkasin sitten erivärisiä osioita ja liimasin päälekkäin. Isoissa puissa kolme kerrosta ja pienessä kaksi. Tausta Distress musteilla ja musteenlevittimellä tehty.

Haaste nro2 oli käyttää yhtä väriä ja sen eri sävyjä. Ensin tein tämän kortin, mutta sitten ajattelin, että tuskin tämä kelpaa kun tästä löytyy sinistä, valkoista ja mustaa :D Leimakuvan tausta tehty alkoholimusteella.

Tein sitten toisen kortin, samaisella K&G silhuetti leimasimella, käyttäen ruskean eri sävyjä.

Haaste nro4 oli feikkiakvarelli, johon tein kaksi korttia Pennyn lintuleimasimella.
Tämä tehty Zig akvarellikynillä, eli väritetään suoraan leimasimeen tusseilla, suihkautetaan sumutinpullosta vettä ja sitten leimataan.

Tämä myös feikkiakvarelli, tehty mustalla Distress mustetyynyllä.
Ja leimailutaivaaseen ei enää olekaan pitkä aika. Minäkin olen leimailutaivaan menossa mukana, värittelemässä Taitopuoti Paperinauhan osastolla. Toivottavasti tulette moikkaamaan ihan muutenvain ja kyselemään, jos jokin värittelyssä askarruttaa :)
Ja varmaan olettekin huomanneet, että ennakkotilauksia voi tehdä jo nyt leimailutaivaaseen tuleviin yrityksiin, ja säästää postikulut noutamalla paketit paikanpäältä :))

Mukavaa päivää kaikille!!

tiistai 17. elokuuta 2010

You rock

Siitä on sitten yhdeksän vuotta kun sain ensimmäisen, ihanan vauvan.
Niin se vaan aika vierähtää huomaamatta ja nyt on kotona teini-ikää lähestyvä jäpiskä (ihana edelleen), jonka soittoäänenä kuuluu...mitä äijät, mikä boogie *nauraa*.
Synttärikortin tekoon oli siis ryhdyttävä. Paineita oli hieman, kun tässä vähän aikaa sitten sain kommentin; "Teet aina noin hienoja kortteja muuten, muttet kyllä meille". Hmm...nyt piti siis yrittää nostaa pisteitä :D Kortin aamulla saatuaan poitsu totes, näin hienoa korttia et olekaan mulle ennen tehnyt *tuuletuksia*, onnistuin :D

Tarvikkeet:
Leimaus Mementolla,
väritykset Copic tusseilla,
leimasimet Imaginiscen rumpu, sekä kitara (kohotettu 3D tarrapaloilla),
Inkadinkadon Rock-leimasinsetillä teksti, tähdet (kohotettu 3D tarrapaloilla) sekä pääkallojono,
taustapaperi Imaginisce, josta myös leikkasin nuo levyt ja laitoin 3D tarrapaloilla koholleen, sekä hopeinen kartonki tuomaan vähän kiiltoa.
Koristeeksi lisäsin vielä vähän punchinellaa ja viimeistelin kimalleliimalla.

Auringonpaistetta kaikille!!


maanantai 16. elokuuta 2010

Kraftin´Kimmie haasteeseen kortti

Kraftin´Kimmie haasteeseen kortti. Haasteessa kortista piti löytyä nappi, bling blingiä ja noita aaltoja (tai jotain) eli siis BUTTONS, BLING and SCALLOPS.
Leimakuva on leimattu Mementolla kraft kartongille eli ruskealle paperille ja sitten väritetty Copic tusseilla.

Here is my card to Kraftin´Kimmie stamps challenge 41- buttons, bling ans scallops.

Tässä vielä lähikuvaa kimalluksesta :)
Tarvikkeet:
leimaus Mementolla,
väritykset Copic tusseilla,
taustapaperi DCWV:n paperikosta Rockstar,
ruskea kraft kartonki (kokoa A4),
teksti leimasimella,
reunus Marthan leikkurisetillä,
koristeina kukkia ja nappeja sekä flossylankaa,
viimeistely kimalleliimalla.

Tänään Taitopuotikin saa julkaista uudet Kraftin´Kimmie leimasimet, joita on vilahdettut jo Kraftin´Kimmien omassa blogissa. Pakkohan niitä uusiakin on saada :D Ihaniahan nämä on!

Oikein mukavaa ja leppoisaa viikonaloitusta kaikille!

sunnuntai 15. elokuuta 2010

Väritellään leimakuvia-4. haaste 15.8-14.9-Keep it simple :)

Julkaisin juuri koukussa kortteihin foorumissa uuden haasteen.
Tällä kertaa teemana on -yksinkertainen on kaunista!
Haasteena on tehdä mahdollisimman simppeli eli yksinkertainen kortti ilman koristeita, ainoastaan puolihelmet sallittuja koristeita. Lisävaatimuksena myös yksivärinen taustapaperi. Tehdään siis tälläkertaa kortteja, joissa väritetty leimakuva on pääosassa eivätkä taustapaperit tai koristeet vie huomiota ihanalta kuvalta.

Malliksi tein 4 korttia samalla ajatuksella.
jossa monta leimasinta, ja kaikissa vain vähän väritettävää :)





Leppoisaa sunnuntaita kaikille!!