perjantai 7. marraskuuta 2008

Kuinka tehdä ympyröitä ja soikioita ym

Olen nyt moneen kertaan vastannut sähköpostitse kera linkkien, kuinka leikataan eri muotoja,
joten teen tästäkin postauksen.
Tässä linkki, kuinka Sizzixin Big Shotilla kera Spellbindersien homma käy .
Ja Maijun tekemiä lukuisia ohjeita Cuttlebugin käytöstä löydät täältä.

Monesti myös minulta kysytty että kumman valitsisin mieluummin Sizzixin vai Cuttlebugin. Tähän minun mahdotonta vastata, koska Cuttiksen käytöstä ei kokemusta.
Tosin...koska värillä ON väliä, valitsisin jokatapauksessa vaaleanpunaisen :DD
Nooh, mikäli sitten ei halua jostain syystä ostaa kumpaakaan noista koneista, esittelen tässä yhden mahdollisuuden, jota käytän aika ajoin itsekin kun kyllästyn Spellbindersien muotoihin.
Fiskarsilla on tällaisia Shape Cutter leikkureita (kuvassa) , joihin saatavana sabluunasettejä lukuisia mm ovaalit, neliöt, ympyrät, kirjaimia jne jne..Kuvassa ovaali sabluuna.
Tarvittavat tarvikkeet siis Shape cutter, sabluuna sekä leikattava paperi. Tässä vielä sanon, että shape cutterilla voi leikata myös vapaalla kädellä, eli ilman sabluunaa, mutta huomattavasti helpommin käy sabluunan avulla tietystikkin.
Sitten sabluuna asetetaan paperin päälle kohtaan josta muoto halutaan leikata.
Huomioi, että Fiskarsin logo levyssä pitää olla oikeinpäin, eli leikkaaminen ei onnistu jos sabluuna on väärinpäin. Sitten vain pyörittämään leikkuria kuvion ympäri hieman painaen. Sabluunasta myös pidettävä kiinni tietysti.

Ja kun kiekko on täysi eli olet mennyt kuvion ympäri leikkurilla, kuvio lähtee irti.

Tässä sitten kuvio täysin irrotettuna.

Kuinka sitten tehdä kauniit reunukset ovaaliin??
Sabluunassa on useita eri kokoisia ovaaleita,
joten leikkaa toinen hieman isompi ovaali samalla tekniikalla.
Kuten taustalla kuvassa näkyy, olen leikannut paperista kaksi ovaalia.
Pienemmän ovaalin reunoihin sipaisin vaaleansinistä mustetta ja teippasin kaksipuoleisella teipillä sen isompaan ovaaliin kiinni.


Sitten leikkasin Fiskarsin kuviosaksilla reunat ja tämä todella helppoa!!
Ja kuviosaksiahan on olemassa lukemattomia erilaisia, joten ei pääse kyllästymään :))

Tässä sitten ovaali valmiina.


Ja tässä valmiissa kortissa käytetty tuota ovaalia.
Tarvikkeet:
Taustapaperi Dovecraft
Magnolian leimasin, joka väritetty Copic tusseilla sekä pastellikynillä
Lumihiutaleet stanssattu cuttlebugin stanssilla sizzixiää käyttäen
Lumihiutaleihin lisätty kimalleliimaa sekä timantit
Pitsi

15 kommenttia:

Kat kirjoitti...

Hei kiva kun osallistut decoihini! Joulukuusidecosta sait vimpan paikan ja mietelausedecoon sait viikot: 33, 36, 42 ja 49.

Osoitteesi voit laittaa: katihanni@hotmail.com

Sanna kirjoitti...

Kiitokset vinkistä! :-) Ei ole tullut itse tuota keinoa ajateltua ollenkaan, vaikka omistan piparisakset ja ympärisabluunat.

maiju kirjoitti...

Värillä on väliä :))))))
Vaikka itselläni onkin Cuttis... tosin tykkään kyllä limestäkin :)

Ihana kortti. En muistanut, että minähän olin tuon saman leimasimen tilannut Heliltä :) Sama pää kesät talvet :)

Hilkka kirjoitti...

Aivan ihana kortti täälläkin! Sinä se jaksat vaan vääntää näitä ohjeita meille muille. Mullakin on nyt Guttlebug mutta vain stansseja vähän joten tuo ovaalisabluuna täytyy ottaa käyttöön ja miten kiva kikka leikata saksilla sitten reunat :)))

Anonyymi kirjoitti...

MoikkaMoi,
Mistä ihmeestä sinä ammennat nuo kaikki hyvät ohjeet ja mitenkä jaksat kaiken muun keskellä kun on mies ja kolme lasta!? Ihailtavaa että jaksat tehdä meille muille hyviä ohjetita!
Nyt pitääkin tilata nuo sabluunat ja leikkuri ja ehken muutamat sakset!!!
Mutta muutama kysymys=)
1.Millainen on tuo alusta?
Ja 2.miten teet tuon reunan pienempään ovaaliin?
3.Voiko tuota sabluunan reunaa käyttää hyödykseen?
Mukavan aurinkoista lauantaita!
Marika

Miijja kirjoitti...

Kiitos kovasti kommenteista :))
Ja kiva, kun näihin postauksiin tulee kysymyksiä, niin pysyvät vastaukset täällä muitenkin näkyvillä :)
Elikkäs:
Alustalla tarkoitat Marika varmaan tuota vihreää, mikä on pöydällä?? Sen olen ostanut kodin anttilasta, on myös olemassa sellaisia alustoja, joihin ei jää leikkuujälkeä vaan ovat pinnaltaan nk itsestään palautuvia, omani on tulollaan, muttei ole vielä näkynyt :)
Reunan teen pienellä leimasinmustetyynyllä jota myös kissansilmäksi kutsutaan, sillä hankaan/tuputan siis paperin reunaa.
Ja tosiaan, hyvä huomio, sabluunan reunat näissä ovat jokaisessa sabluunassa erilaisia ja niitä voi käyttää myös. Voi siis leikata tuolla leikkurilla tai sitten piirtää ääriviivat ja leikata saksilla.

Ja kyllähän minä jaksan näitä ohjeita tehdä ja mieluusti näitä teenkin :) Saan niin paljon ihanaa, sydäntä lämmittävää palautetta että jo senkin voimalla jaksaa pitkälle :)
Aurinkoista viikonloppua myös teille :))

Anne kirjoitti...

Kiitos hyvästä ja selkeästä infosta Shape cutterista! :)

Onko Shape cutter näppärä käytössä? Sen käyttö näytti helpolta postauksessasi, mutta pysyykö sabluuna esim. hyvin paikallaan jne. Toisin sanoen käyttääkö sitä mielellään ja ilman hampaiden kiristelyä? :)

Miijja kirjoitti...

Anne...voin sanoa, että paikoitellen jopa näppärämpi kuin vetää bigshottia esiin ja etsiä stanssit :) Eli suosittelen! Ja tosiaan pysyy sabluuna paikoillaan ilman miesvoimaa ja tulee tosiaan nopeasti, vetää vain tosiaan ympyrän lävitse terällä.
Ja yksi hyvä puoli vielä lisäksi, nimittäin säilytys, näissä on kaikissa sabluunoissa reiät, eli nämä säilyvät mappikansiossa :))

selma kirjoitti...

Olenpa ihan noviisi näissä "nykyaikasissa" kottipeleissä, mutta tuollaisen voisi ehkä hankkia, kun en hirmuhintoja henno sijoittaa välineisiin. Helpolta se näytti sinun tekemänä, jota se tuskin kuitenkaan on, arvelisin :)Tietenkin kartongin paksuudella on osansa, mutta kiitos ohjeesta :)

Miijja kirjoitti...

On se oikeastikkin helppoa, eikä vain näytä :)
Ja tosiaan, nämä eivät kuitenkaan ole hirmuisen kalliita, jollei halua ostaa mitään kalliimpaa konetta :)

Anonyymi kirjoitti...

MoikkaMoi,
Kiitos vastauksestasi!
Kävinkin heti tilaamassa tuon setin ja sabluunat sekä muutamat kuviosakset, taitaa vain tili olla käytetty jo etukäteen=)
Koko setin hinta ei ollutloppujen lopuksi mikään päätähuimaava...
-Marika-

tiina38 kirjoitti...

Moi!

Täällä sitä vierähti taas tovi jos toinenkin. Monia hienoja kortteja olet taas tehnyt ja hyviä ohjeita.

Terkuin, Tiina

Veeruliiru kirjoitti...

Sait taas oman uskon palutumaan kyseiseen vempeleeseen; meillä on ollut varsinainen viharakkaus-suhde... =) Tuollaiset selkeät muodot onnistuvat mielestäni vempeleellä paremmin kuin esim. perhonen jossa on paljon kulmia yms. Ja sellaisen vinkin antaisin, että kannattaa aina vetää cutteria pieni matka leikkuualustan pintaa pitkin, jotta terä on varmasti oikeaan suuntaan (eteenpäin).
Mielestäni terät tässä kuluvat vain kovin nopasaan... Vai käytänkö sitten vain liikaa voimaa?Niin ja kiitos vielä tekemistäsi ohjeista, niistä saa paljon vinkkejä ja neuvoja!! Itse tulostan tekemäsi ohjeet, helpottaa värittelyäkin kun etenee ohjeidesi mukaan!

Mervi kirjoitti...

Kiitos vinkeistä, itsekin omistan tuon, mutta olen varmaan liikaa painanut terää, kun ne kuluu niin nopeasti ! Ostin Lahden Euromarketista toisen laitteen, kun on varmaan hinnoiteltu väärin ( alle 10 e alusmatto ja kaksi sabluunalevyä ja cutter )Melkein terien hinnalla koko systeemi.Hyvä bongaus, vai mitä ! Mulla on nyt vaan kahdet samanlaiset levyt, voin myydä jos joku haluaa...

Miijja kirjoitti...

Veeruliiru..kiitos hyvästä vinkistä, tuo unohtuikin laittaa ohjeeseen :) Tosiaan kannattaa vetää kevyesti ensin leikkurin terää paperia vasten että se "alkaa rullaamaan" oikeaan suuntaan :) TOsiaan, ei tällä leikkurilla kannata kartonkia alkaa leikkaamaan, mutta ohuet kuviopaperit leikkaa aivan loistavasti :)
Ja tosiaan, tämän kanssa kannattaa käyttää tuota itsepalautuvaa leikkuualustaa, koska terä tylsyy nopeammin jos sillä leikatessaan leikkaa myös alustaa :)
Ja Mervi tosiaan tehnyt hyvän bongauksen, joskus onnistaa :))
Ja minulla on myös ollut viha-rakkaussuhde tähän laitteeseen, mutta se viha johtui vain siitä, että olin liian hätäinen eli vedin liian nopsaa, tai sitten laitoin sabluunan väärin päin tai sitten kokeilin leikata liian paksua paperia tai sellaista pehmeää paperia, joissa kuidut sikinsokin ja sellaista pehmeää on hankala leikata tällä.

Kivaa, että muutkin laittavat tähän postaukseen kommenttejaan tämän käytöstä, näin opitaan uutta samalla :) Ja kiitoksia teille kaikille, jotka niin monin tavoin olette ohjeista kiitelleet!! Mukavahan näitä ohjeita on tehdä, kun näistä tykätään :)