torstai 7. toukokuuta 2009

3D ylioppilaskortteja

Ylioppilaskortteja pitäisi väkertää vielä aika paljon. Tässä muutamia tekeleitä näytille. Ensimmäisenä ruusukortti, joka löytyy tästä arkista. Arkissa on kolme ruusua valmiiksi leikattuna ja nätisti leikattu vielä kaikenlisäksi :)
Muutama sana sitten vielä tuosta taustasta, joka on alusta loppuun itsetekemä. Elikkäs revin paperinpaloja, liitin ne kartonkiin käyttäen decoupage lakkaa. Sitten Gessoa päälle, vähän leimailuja sinne tänne (nuottiviivastoa ja marmorikuviota) ja Distress musteita.
Näissä kuvissa paperi ei ikävä kyllä tule oikeuksiinsa, mutta itse tykkäsin lopputuloksesta :) Ja vihdoinkin pääsin tuota gessoa kokeilemaan, joka kyllä on aivan huippu tuote! Ja kuten huomaatte, paperia ressattu taasen Timpan työkalulla oikein reippaasti. Tein koholle tuon taskun 3D tarrapaloilla, joten sinne taskuun menee hyvin tuo tagi. Tagiin olen leimannut Grunge Collection setin leimasimella tuon taustakiekuran, ja sitten circle it setin leimasimella tekstin päälle. Kuvaamisen jälkeen tekstiympyrän keskelle laitoin kultaisen lyyran ääriviivatarralla. Nauhan liitin Fastenaterilla, nauha pysyy tosi lujasti paikoillaan :)

Sitten näitä perinteisiä 3D ylioppilaskortteja. Yhdestä 3D arkistahan on tarkoitus tehdä 2 kuvaa, pienempi ja isompi. Makuasioitahan nämä, mutta minun silmääni ei näytä hyvältä, että kaikki nuo osaset ladotaan päällekkäin, ei näytä mielestäni nätiltä, eikä ole tarpeen tehdä hirmuista pinoa eri osista, kun vähempikin latominen riittää, että saa aikaan kolmiuloitteisen vaikutelman.
Tämä toinen kuva on aika iso, joten muita koristuksia tähän ei mielestäni tarvitse/kannata laittaa. Tässä taustakuva, jonka taustalle teippasin mustan kartongin. Sitten yksi iso osa missä lakki ja nuo kirjapinot, sitten lakki kirjapinon päälle ja ruusut paikoilleen ja kortti valmis. Taustalla DCWV:n Luxury papereita, joiden helmiäispinta ei ikävä kyllä näissä kuvissa näy.

Tässä sitten pikkukuva, joka tehty/ladottu aivan samalla tapaa kuin tuo ylempikin, ja taustalla musta kartonki. Viereen sitten mahtui hyvin Grunge Collection kiekuraympyrä, joka on embossattu mustalla Disco Black kohojauheella, jonka mahtava kimallus ei tässä näy. Sitten laitoin nauhan ja nauhan päälle Circle it leimasimella tehdyn tekstin. Taustapaperi Luxury setistä myös. Lyyra ääriviivatarra.


Ja koska jäi näitä kuvia tavallansa jäljelle, leikkasin yhdestä kuvasta nuo alimmat kirjat poies ja liittämällä siihen kuvaan lisäksi lakin, valmistui tällainen kuva. Koska tästä kuvasta oli nyt ruusut poies, pystyi tähän sitten lisäämään kukkia lisäksi. Teksti ääriviivatarralla.
Lakkeja jäi myös "ylimääräisiä", joten niistä tein sitten tällaisia kortteja. Spellbinderseillä vaan soikiot piparireunoineen, ja niiden päälle lakki kohotarrapaloilla, että kohoaa vähän taustasta ja tulee "pääosaan". Sitten reunukseen kukkia ja lehtiä. Lopuksi ääriviivatarralla teksti sekä lyyra.

Aina ei siis 3D kuvia mielestäni kannata "latoa" aivan ohjeen mukaan, vaan jättää esimerkiksi osia poies, jos näyttää siltä, että olisi ilman jotain osaa/osia parempi.

4 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Hyvä idea toi, ettei käytä kaikkia 3D-kuvia päällekkäin, itse tuskaillut saman asian kanssa, kun ovat sitten paksuja kuin mitkä...Hienoja kortteja olet tehnyt;)!

Piia kirjoitti...

Tosi tyylikkäitä kortteja olet taas tehnyt ja tuo tekemäsi paperi on tosi upean näköistä-- ja varmaankin vielä upeampaa luonnossa :)

Itsekkin olen todennut tuon saman 3d-kuvista että maksimissaan 3-4 kerrosta kuvia, paksummilla tarrapaloilla 2 kerrosta riittää tuomaan kuvan esiin ja on helpompi mahduttaa vielä kuoreenkin :D :D :D Joissakin 3d-kuvissa näkyy olevan niin paljon niitä kerroksia että jos vaan erehtyy kaikki laittamaan päällekkäin niin voipi olla ahtaminen kuoreen sellaista 5 senttiä paksua korttia ;)

Leenamummi kirjoitti...

Ihania taas kaikki kortit!
Hienoa tuo tekemäsi paperi, kuulosti vain vähän monimutkaiselta minulle;)
Kiitos neuvostasi, pitää muuttaa kommentoinnit Nimi/URL systeemiin, taitaa Bloggerin tiedot olla puutteelliset.

noora kirjoitti...

Todella kaunis tämä ylioppilaskortti!