torstai 9. heinäkuuta 2009

Puulaatikoita

Taitopuotiin on tullut aivan ihania laatikoita, joista näppärästi tekee kortin lisäksi mukaan myös lahjan. Tämä ensimmäinen laatikko on "teelaatikko", eli sisällä on neljä pientä lokeroa, joihin mahtuu teepusseja. Nooh, minä en nähnyt tätä teelaatikkona ensimmäisenä, vaan mieleen tuli kuva laatikosta, johon voisi säilöä lapsen pieniä esineitä ja säilyttää muistoja näin. Tämän voisi siis mielestäni vaikka antaa kastelahjana :) Ehdottomasti täytyy ennen joulua vielä tehdä muutamia myös teelatikoiksi, onhan näitä kiva antaa ja eri koristeluilla näistä saa vaikkapa mitä ja mihin tarkoitukseen :)

Hieman tekstiä valmistuksesta. Ensimmäisenä pitää mainita, että nämä laatikot ovat tosi laadukkaita, olen törmännyt aikaisemmin halpis versioihinkin, mutta onneksi nämä eivät olleet sellaisia.
Huom!! Ennen maalausta kannattaa irroittaa kaikki saranat ja lukot ruuvimeisselillä, tämä käy myös helposti ja näin vältät minun tekemäni mokan ekan laatikon kohdalla, eli maalia meni tietty saranoihin ja niistä tuli ruman näköiset...tekemällä oppii :DD Saranoitten ja lukon irroittamisen jälkeen siis laitoin valkoista Folk Art maalia pintaan. Maalin levittäminen käy nopsasta vaahtomuovisiveltimien avulla ja jäljestä tulee tasaista. Maalin kuivuttua, hioin hienolla hiekkapaperilla puuta hieman näkyviin, että laatikosta tuli hieman vanhahtaneen näköinen. Sitten decoupage lakalla liitin laatikon päälle nallen, kirjan ja nappeja, näitä on joskus kauan sitten tullut ostettua ja olivat unohtuneet laatikon pohjalle :D . Sitten lopuksi laitoin päälle huolihimmeän Kiva-kalustelakan(Prismasta), että kestää myös pölyjen pyyhkimistä. Niin decoupage- kuin kalustelakankin levitin vaahtomuovisiveltimillä. Tässä valmis laatikko päältäpäiten kuvattuna.

Sitten laatikko edestä. Kuten näkyy, laitoin pitsin kiertämään laatikon kannen ympäri. Kiinnitin pitsin niittipyssyn niiteillä, pysyy siis varmasti kiinni ja kestää käyttöä. Kirjaimet olen tehnyt Tim Holzin grungepaperista cuttlebugin Olivia aakkosilla. Kirjaimet myös ensin maalattu ja kuivumisen jälkeen kiinnitin ne glossy accentilla laatikkoon ja hyvin pysyvät.
Sitten kuva laatikon sisältä. Maalasin laatikon myös sisältä ja hioin. Laatikon kanteen sisäpuolelle liimasin glossy accentilla muutamia nappeja ja pienten lokeroiden pohjalle laitoin valkoisia sekä roosan värisiä höyheniä. Mielestäni tuonne on kiva tallettaa vaikkapa se eka hiuskiehkura tai eka irronnut hammas :)
Tein myös kaksi pienempää rasiaa, kulmikkaan sekä pyöreän, näitä ajattelin korurasioiksi. Tehty samalla tekniikalla kuin nallelaatikkokin.
Tässä vielä käytetyt tarvikkeet listana:
hiomapaperia,
kiva-kalustelakkaa,
decoupage kuvia,
pitsiä,
Olivia aakkoset,
höyheniä,


Mukavaa päivää, sateista huolimati :)

8 kommenttia:

Annuli kirjoitti...

On tosi ihana laatikko toi iso. Sinulla on noita ideoita aina vaan uusia ja uusia.

Nunt kirjoitti...

Todella kauniita laatikoita!

Pirkkis kirjoitti...

Kauniita! Kumma kun laatikkofriikkinä olen vielä malttanut olla tilaamatta noita ;o)

Piitu kirjoitti...

Aivan ihania laatikoita! Varsinkin tuo ylin muistolaatikko on mieleeni =).

myy ja vilijonkka kirjoitti...

nämä ovat tosi ihania! olet tehny noista tosi kauniita! pitäisiköhän jo itsekin raaskia ja tehdä omista laatikoista jotakin?

Susanne kirjoitti...

Ihania laatikoita olet tuunannut ja tosi kiva idea käyttää teelaatikkoa muistojen säilömiseen. Oikein aurinkoista viikonloppua =)

Piia kirjoitti...

Upeita <3 Sinun blogisi on kyllä varsinainen ideoiden aarrearkku aina! Kiitos taas tästäkin muistolaatikko vinkistä, joka varmasti tulee toteutettua jossain vaiheessa... täydellinen lahjaidea ihmiselle jolla muuten tuntuu jo olevan kaikkea :D

Terhi kirjoitti...

Ihanat laatikot. Itsekin hommasin muutaman puisen avolaatikon, joita tuossa olen tuijotellut. Täytyykin viikonloppuna kokeilla, jospas saisin niitä vähän koristeltua.