lauantai 22. elokuuta 2009

Värikartta taskukoossa

Mulla oli ongelma, eli copic tusseja alkoi olla kaksi samaa, useassakin sävyssä. Tämä ihan siitä syystä, että aina käydessäni paikallisessa taitelijatarvikkeessa tai missä nyt copic tusseihin saatoin törmätä, ostin muutaman tussin lisää....enkä TIETENKÄÄN muistanut, mitä sävyjä mulla oli ennestään. Nooh, Heliltä sitten kysyin, josko hän jostain löytäsi tällaisia pieniä tinarasioita tuunausta varten. Ja nyt kun näitä sitten tuli, minulla on oma näppärä värikartta, joka kulkee mukana, eli virhehankintoja ei enään tule-säästöä siis luvassa :D
Ja ennenkaikkea, värittäminen helpottui huomattavasti, kun ei tarvitse arpoa/muistella, mitkä sävyt sopivat yhteen :))

Värikarttoja saapi taiteilijatarvikekaupoista joko ilmaiseksi tai sitten maksamalla euron, riippuen kaupasta. Värikartasta leikkelin suoraan värit, koodit ja nimet ja väritin viereen tussilla, koska sävyt valehtelevat huRRRjasti värikartoissa.

Tällainen valkoinen haitari siis tulee tinarasian mukana valmiina. Ja tässä jo tuunattuna.
Kyllä sitä on nykyjänsä pienistä asioista onnellinen :D

5 kommenttia:

Maria H. kirjoitti...

Ai, ku kätevä!! Itse vasta pienen kokoelman noita omistan, mutta tilatessa joutuu kyllä tarkistamaan mitä värejä on ennestään:-) Harrastan usein sekavärittelyä copiceilla ja promarkereilla. Kerrotko mille paperille/kartongille tykkäät copiceilla väritellä?! Kaikki eivät tunnu sopivan:-)

Miijja kirjoitti...

Moikka Maria!
Juu, tykkään kyllä tästä itse tosi paljon!

ja mitä paperiin tulee, minulla on käytössä Cansonin illustrator paperia, tosin testauksessa monta muutakin merkkiä tällä hetkellä(etsinnässä hieman halvempia vaihtoehtoja). Tosin Cansonin Illutrator on siitä mainio paperi, että soveltuu kaikille väreille ja myös silloin, kun läträä veden kanssa.

Maria H. kirjoitti...

Kiitos vastauksesta:-) Tykkään hirmusti tuosta cansonin montvalista, kun vedesiväreillä sopottaa. Se, kun on 300g:sta niin ei kupruile eikä tykkää huonoa vaikka värittelee enemmänkin. Mutta pitänee etsiä tuota illustratoriakin kokeeksi. Se on kai ohuempaa, ku montval?!

Miijja kirjoitti...

Minä myös tykkään tuosta 300g montvalista, juuri tuon takia ettei kupruile ja saa sutata oikein urakalla :D Tosin edelleen käytän myös 300g studiota.
Illustrator tosiaan on ohuempaa ja sitä onkin sitten helpompi esmes leikata, kun haluaa leikata ääriviivojaan myöden leimakuvat irti.

Mervi kirjoitti...

Kiva kiitos vinkistä, tuppaa olemaan samoja ongelmia, ei enää kaupassa muista mitä kotona on! Mä käytän myös Canson Illustration'ia, mutta nyt ostin kokeeksi halvempaa Cansonin Dessiniä Suomalaisesta KK, en ole vielä ehtinyt kokeilla;-))m