torstai 8. lokakuuta 2009

Kortti P*skarteluhaasteeseen ja yksi isälle

P*skarteluhaasteen haaste kuului tällä viikolla seuraavasti; Korteissa pitää olla väreinä vihreä sekä punainen, mutta...kortti ei saa olla joulukortti. Tässä siis korttini haasteeseen. Kortin leimakuva on Mo´n digikuvia, ilmainen sellainen, jonka Mo antoi kaikille hänen leimasimistaan pitäville kiitoksena tarkkaavaisuudesta. Takana tässä jutussa oli sellainen, että erän hänen faneistaan "käräytti" Hollantilaisen firman, joka myi leimakuvia mm. Mo´n kuvia mutta myös monia muita tunnettuja leimasinkuvia. Että kyllä näitä "käräyttelijöitä" on, mitä leimakuvien myyntiin tulee ja hyvin ovat leimakuvien omistajat näistä asioista perillä.
Mutta siis, leimakuva on väritetty copic tusseilla sekä kuivapastellikynillä. Distress musteilla häivytetty niin leimakuvaa kuin papereitakin. Taustapaperin K&CO:n pienistä lehtiöistä, joissa ihania murrettuja sävyjä papereissa. Teksti itse kirjoitettu ja laulunsanathan ne ovat(Marjatta Pokela-Pirkko Koskimies-Ihme ja kumma), kortti menee pojalleni, ei myyntiin. Muurahainen löytyi paikallisesta kaupasta...spooky kamaa, eli halloween juttuja :D

Sitten isänpäiväkortti. Leimasin kort&godt leimasin joka leimattu versafinen mustalla musteella. Nämä leimasimet, joissa on paljon yhtenäistä pintaa ja mitä ei sen kummemmin väriteta, on hyvä leimata versafinellä ja sellaiselle tasaiselle ja liukkaalle paperille, näin saa parhaimman jäljen, tai ainakin minä olen saanut näin parhaimman jäljen. Kortin paperit We R Memorykeepersin lehtiöstä, sopivat hyvin miesten ja poikien kortteihin. Koristeina ainoastaan kolme haaraniittiä ja Timpan pieniä niittejä :) Simppeliä toteutusta taasen siis. Teksti huRRRRRRjasti ONNEA on uusia leimasimia, joita piakkoin tulossa taitopuotiin (kuvasin kortin illalla, joten teksti ei oikein näy, ja muutenkin kortti "pimeä").Ja lupailin teille, että yritän Seinäjoella ollessani tehdä värikarttaa Promarkereista, mutta...en onnistunut siinä. Yksi syy on siinä, etteivät promarkerit leviä ja sekoitu niin kuten copic tussit, joten niillä en onnistunut häivytyksiä tekemään kahden tussin avulla. Promarkereilla siis kannattaa tehdä varjostuksia samalla kynällä kuin on tehnyt värityksenkin. Tämä tapahtuu siis näin: Väritä kuva ja anna sen kuivua, kun tussin jälki on kuvivunut, väritä "varjokohdasta" uudestaan samalla sävyllä, jolloin siihen tulee tummempi jälki johtuen siitä että siinä kohdassa on nyt väriä kaksi kerrosta.
Toki edelleen promarkereiden kanssa varjostuksia voi tehdä esim kuivapastelleilla, inktense kynillä tai chalkseilla, mutta kahdella tussilla minä en tosiaan onnistunut sitä nätisti tekemään.

13 kommenttia:

pipertäjä kirjoitti...

Heh, hauska tuo "sherlock"-kortti! Upeita molemmat.

Sari kirjoitti...

Pakko hieman kommentoida tuota mainintaasi noista laulun sanoista. Itsekin olen tässä mietiskellyt, että koskevatko nuo tekijänoikeudet myös esim. netistä tulostettuja runoja tms. Mitä mieltä sinä olet? Itse olen siinä kuvitelmassa, että jos sitä ei erikseen ole kielletty esim. jossain blogissa tms, niin tekstejä saisi lainailla. Eroaako juttu kenties siinä jos kirjoittaa käsin vai tulostaa? Mulla pyörii aika lailla eri kysymyksiä näköjään..

Carola kirjoitti...

Upeita miehekkäitä kortteja kummatkin kortit!

Riituli kirjoitti...

Tosi kauniita kortteja molemmat!

Miijja kirjoitti...

Kiitos teille kaikille kommenteista :)

Sari, en ole aivan varma, mitä tekijänoikeuslaki sanoo näistä runoista ja laulunsanoista.
Itse kuitenkin olen sen verran varovainen, etten laulunsanoja enkä muiden runoja/tekstejä laita myytäviin kortteihin.

Enkä myöskään lähtisi blogeista "lainaamaan" runoja, tekstejä tms, tai ainakin kysyisin ensin.
Itse olen keksinyt kasapäiten runoja, mutten julkaise niitä juurikaan blogissa siitä syystä, että tiedän että tekstejä kopioidaan, vaikka minulla ja monella muulla on teksti blogissa että kuvien ja tekstien ym. kopsaaminen on kiellettyä.

Ja siis olen ymmärtänyt, että runo tai teksti on kirjoittajan, oli se sitten itsekirjoitettu tai tulostettu.


Mutta nämä vain minun mietteitäni :)

Tiina kirjoitti...

Tekijänoikeudet kieltävät laulujen sanojen julkaisemisen netissä!
Korttien myyntiin tarvitaan aina vähintääkin vomassaoleva toimilupa!

Sari kirjoitti...

Ihania kortteja taasen! Tuo etsivä kuva on kyllä ihana myös. Täytyy joskus perehtyä noihin Mo'n kuviin tarkemmin... Kyllä minä ainakin Pipaiitan ohjeiden mukaan värittelen Promarkereilla samalla tavalla kuin sinä copiceilla, tai ainakin kuvittelisin tekniikan olevan samanlainen. Paperina käytän (taas Pipaiitan neuvosta :D) 200g kopiopaperia. On siis tasaista ja aika kiiltävääkin. Hyvin leviää, eikä tarvitse odotella. Lisävärit vaan on vielä hakusessa, kun tusseja on vasta muutama. :(

Carita kirjoitti...

Upeita kortteja taasen!

Noista Promarkkereista, minä kyllä käytän nimenomaan kahta eri tussia ja saan (mielestäni) häivytettyä, tosin ehkä jyrkemmäksi tulee erot, en osaa sanoa kun niin vähän voita copikkeja vielä :)

Ja tekijänoikeuksista, oikeus tekstiin on AINA kirjoittajalla, ei muilla ole siihen julkaisulupaa, eikä missään nimessä myyntilupaa!

Esim. kuorojenkin on maksettava nuoteista kappalehinta sen mukaan montako kopioivat, ja ne tulevat kuitenkin vain kuoron käyttöön...
Eli Miijja aivan oikeassa. Omaan käyttöön lainaaminen eri juttu, silloinkin kuitenkin pitäisi kirjoittaja lisätä tekstin alle lainauksin. (tai kortin taakse)

Ja mitään eroa ei ole sillä millä tavoin teksti (tai kuva) on kopioitu, jos esim. itse piirrät leimakuvan paperille ja muutat sitä vain hiukan ja myyt sitä omanasi, olet syyllistynyt plagiointiin. Nimenomaan tuo myyminen on se raja jossa ne rangaistukset alkaa paukkua sitten "isommalla kädellä"

No olihan nyt paasattu, sori Miijja sun kommenttilaatikon täytöstä ;)

Miijja kirjoitti...

Sari ja Carita...sama paperi käytössä, joten vika mitä ilmeisemmin minussa, en vaan saanut värejä häivytettyä vaikka kuinka yritin :D
Täytynee siis harjoitella ja käväistä Pipaiitalla koklaamassa/vaklaamassa myös kaverin värittelyä, josko minäkin vielä oppisin :)

Ja kiittis Carita, kun kerroit noista tekijänoikeuksista enemmän, minäkin tiesin esmes, ettei päiväkoteihin saa kopsailla edes tehtäviä tehtäväkirjoista, joka siis sama juttu kuin tuo kuorohommeli.

Ritva kirjoitti...

Onpa mahtavat kortit - tuo serlokki on kyllä lyömätön - juuri sopiva maailmaa tutkivalle pikkuihmiselle - ja isollekin - tuo ötökkä kruunaa kaiken :)
ja
iskänpäiväkortti myös aivan upea ja miehekkään hartiakas :)
Mukavaa viikonloppua!

Leppismummi kirjoitti...

Aivan ihastuttavia kortteja sinulla. En paljon uskalla katsella, tai jään niihinkin koukkuun. Koukutuksia on jo liian paljon. Laitoin vihdoin tänään postia teillepäin.

Viipula kirjoitti...

Taas niin upeita kortteja, mahtavasti olet tuon pojan värittänyt ja tuo autokortti on siis niin vintage että...WAU!

Tassutaapero kirjoitti...

Upeita kortteja jälleen blogisi täynnä! Itse olen huomannut promarkereiden kanssa että värin saaa leviämään värittämällä kuvan useita kertoja päällekäin, jolloin väri muuttuu märemmäksi ja saadaan märkää märälle vaikutelma. Kurkkaas esim tämä kuva, jossa olen hyödyntänyt tällaista tekniikkaa: http://3.bp.blogspot.com/_SdoC_zAxThY/SuMEWawoh3I/AAAAAAAAAeM/qC7qO8cyBk0/s1600-h/IMG_0005.JPG

Hyvä puhua tuosta tekstien tekijänoikeuksista. Itse jonkin verran runoja blogissani julkaisen korttien ja skräppien yhteydessä, mutta joka kerta niiden esille laitto epäilyttää yhtä paljon.