maanantai 2. marraskuuta 2009

Ovikoriste ja jouluisia kortteja ja vinkkejäkin kaivataan :))

On tullut vähän tehtyä muutakin kuin kortteja, eli rasioita olen päällystellyt, karkkipusseja tehnyt ja sitten ovikoristeita olen muutaman väkertänyt myös. Monenlaista tarviketta kun tuntuu nurkasta pursuavan, joten jos haluaa jotain järjestystä pitää, on tehtävä näitä muitakin projekteja kuin kortteja :) Ja kivahan se on, kun on valmiina pieniä viemisiä, kun kyläilee kuitenkin joulun alla vähän enemmän tuttujen luona :)

Tässä ovikoristeessa pohjana puinen kyltti. Päällystin kyltin valkoisella maalilla ja sitten kalustelakkaa päälle. Koristeena Timpan setistä lukko sekä avain. Lukon sekä avaimen maalasin Versafinen ruskealla musteella ja laitoin glossya päälle. Glossyn painelin sormella rösöiseksi, kiiltävänä ei oikein näyttänyt hyvältä. Muutama haaraniitti lukkoon ja niittipyssyllä nauhanlenkki taakse. Tykkäsin itse lopputuloksesta :)

Sitten kortteja. Yllätys, yllätys Fancy Pantsin papereilla mennään. Minä aina ostan 5 paperia samaa skräppipaperia, kun löydän jonkun lempparin ja näitä papruja nyt siis riittää :D
Leimasimena Penny Blackin nalle ja väritykset copic tusseilla ja kuivapastelleilla. Koristeina lumihiutaleita ja niiden keskustoissa timantit. Teksti skräppipaperista. Vähän laitoin sydännauhaa leimakuvan yläreunaan lenkeiksi.

Ja samoilla papereilla mennään :D Tässä myös Pennyn nalle ja samat väritystarvikkeet. Koristeina lumihiutaleita ja timantteja. Ihanaa tuo punainen verkkonauha!! Lisäksi toista sydännauhaa vähän. Kirjekuori punchattu ja siihen punchasin lisäksi sydämen.On ollut kotirintamalla jos jonkinmoista vilinää. Viimeisimpänä juttuna halloween juhliin lapsille laitettu pääväri....argh. Myytiin minulle vesiliukoisena mutta mutta...nyt tytsin hiukset vaaleanpunaiset ja toisen pojan päänahka aivan tulipunainen väristä, jipii!! Kun sitten luin englanninkielisen tekstin tänään pullosta (suomenkielinen teksti oli tämän tekstin päällä tarrana) huomasin, että siellä luki ettei tuote sovellu vaaleisiin tai käsiteltyihin hiuksiin saatikka lapsille. No nyt sitten pitänyt selvitellä asiaa mm. käymällä lääkärissä ja ottamalla kuluttaja- asiamieheen yhteyttä ja parturiin ja niin edelleen, huoks!!

Onko teillä vinkkejä, miten tuon värin saisi poies lasten hiuksista/päänahasta-olisin enemmän kuin kiitollinen!!

Aurinkoista viikkoa jokatapauksessa kaikille!! Ja kiitokset valtavasti lukuisista kommenteista, en vaan ole ehtinyt taaskaan vastavierailuille, mutta ehken vielä joskus sekin päivä koittaa :)

7 kommenttia:

Jeenni kirjoitti...

Ihania kortteja oot taas askarrellu!!!

Kokeileppa nestemäistä mäntysuopaliuosta siihen päänahkaan. Hierot hyvin ja huuhdot huolella lämpimällä vedellä. Tsemppiä! :o)

Milla kirjoitti...

Aloitetaanko sillä, että vaaleanpunaiset hiukset on söpöt ja persoonalliset...? :) Mutta koitapa pesua syväpuhdistavalla shampoolla kunnon jynssäyksen kera tai sitten "öljyvaalennusta", eli kuiviin hiuksiin hieman lämmitettyä (rypsi- tms.) öljyä (ei missään nimessä kuumaa), anna muhia jonkun tunnin ja pese pois. En ole itse koskaan kokeillut, mutta tuon öljyjutun pitäisi kuulemma vaalentaa esim. liian tummaa hiusväriä.

Onnea projektiin! :)

Mervi kirjoitti...

juu öljyhoitoa hellävaraisesti, öljy kuiviin hiuksiin, anna vaikuttaa, sitten lisää shampoo ja sitten vasta vesi, että lähtee öljy pois. Upeat kortit ja koriste;-))m

Susa kirjoitti...

Ihanuuksia olet tehnyt!!!

Tuohon päänahkan ja hiusten värjäytymiseen: Lapsille on myös omia hiusvärejä, jotka värjäävät ihan yhtälailla kuin tuo käyttämäsi aine, joten ei mitään hätää!!! Meillä lasten päänahkoista väriä lioteltiin vauvan hoitoöljyllä ja perusvoiteella. Kumpikin irrotti väriä, mutta hoitoöljy tuoksui niin voimakkaasti(oli nähtävästi jotain halpismerkkiä, ostettiin silloin mitä vaan käsiimme saatiin), että se kävi melkein henkeen. Voileipämargariinikin tai ruokaöljy käy, jos edellisiä ei kotoa löydy. Joka tapauksessa noita(kaikkia) kannattaa ihan hölvätä niin imeytyy joka paikkaan ja ei kerkeä kuivua ennen kun on kerennyt vaikuttaa ja on huuhdeltu pois, koska kuivuttuaan kiinnittää värin uudelleen. Tietenkin vähemmällä rasvamäärällä päästään, jos teillä on suihkumyssyt laittaa päähän. Tsemppiä!

Taava kirjoitti...

Muista nyt kuitenkin ottaa kuvat lapsista ennen kuin tuhoat värin, voit ainakin nauraa myöhemmin.
Öljyä mäkin kokeilisisin.

myy ja vilijonkka kirjoitti...

voi harmi kun väri imeytyi noin pahasti toivotaan et sat värin pois! mut toi seinäkoriste on tosi kiva ja nätti! ja olet taas tehny niin kauniita kortteja et voisin vaan niitä ihastella kerta toisensa jälkeen!

Piitu kirjoitti...

Taustapaperi on kyllä tosi upeeta!
Kuten myös itse kortitkin =)...Mielettömät väritykset jälleen!