perjantai 20. marraskuuta 2009

WOJ challenge ja asiaa leimasinvalmistajista kirjoituksen lopussa

Pitkästä aikaa päätin osallistua WOJ:n haasteeseen, jossa tällä viikolla olikin kiva luonnos haasteen pohjana. Hiirulaisen väritin messuilla kuivapastellikynillä ja täysin tyytyväinen en ole väritykseen, mutta menköön se vähäisen valon piikkiin ;D
Kaikki paperit Scrapworksin skräppipapereita. Papereiden yhdisteleminen on minulle vaikeaa, mutta kun valitsee saman valmistajan papereita, on sävyt usein samanlaisia, tämä helpottaa hieman papereiden asettelua :) Koristeina hieman puolihelmiä sekä "hammaslankaa". Tekstin kirjoitin itse, kun en löytänyt sopivaa leimasinta, mikä olisi sopinut tuohon pieneen palloon. Reunoja ressattu.

Here is my card to WOJ challenge, thanks for great sketch!!
Ja minulta on kyselty nyt useaan otteeseen, missä vaiheessa Angel policy postaukseni on ja aionko tätä tehdä ollenkaan. Olen jonkin verran tätä listaa tehnyt (tarkastanut n.30 valmistajaa) ja samalla miettinyt tätä asiaa ja postauksen tekemistä tarkemmin.

Tuo postaus herätti aikamoisia reaktioita ja nyt olen tullut siihen tulokseen, etten listaa julkaise.
Tässä muutama syy. Ensinnäkin, minä en halua ottaa vastuuta siitä listasta, koska leimasinvalmistajien vaatimukset näyttävät muuttuvan aika ajoin. Toisekseen, en halua saada ikävää postia enään tai leimautua sen kummemmin "poliisiksi" tms. Jokainen kortteja tekevä/myyvä saa mielestäni itse ottaa näistä asioista selvää tai sitten olla välittämättä, aivan kuten haluaa :) Ja kolmas syy on nämä tekniset ongelmat tällä hetkellä tietokone yhteyden kanssa. Anteeksi pyydän kuitenkin tässä kohtaa, kun olen tällaista luvannut tehdä ja nyt perun. Toivottavasti ymmärrätte.

Yleisesti ottaen kuitenkin säännöistä sanon, että leimasinvalmistajien Angel policy teksteissä sanotaan, että leimakuvien myynti ( ja kuten järki sanoo..samoin ostaminen) on kiellettyä, samoin leimakuvien printtaaminen, massatuotanto tai kuvien muokkaaminen millään lailla (tätä ei koske digileimasimia, joiden "omistusoikeus sinulla on ostaessasi digileimasimen) on kiellettyä.
Näissä teksteissä sanotaan myös, että kuvista tehdyistä korteista saa tehdä kortteja myyntiin tietyin rajoituksin ja vaatimuksin (tähän asti Whipper Snapper ainut johon olen törmännyt , jonka leimasinkuvilla ei kortteja myyntiin saa tehdä) mutta esmes Art Impression vaatii kirjallisen pyynnön (osoite johon pyyntö lähetetään löytyy heidän sivuiltaan) heidän leimakuvia sisältävien korttien myyntiin, antaa voi itsetehtyjä kortteja Artin leimasinkuvilla, siihen ei siis tarvitse lupaa kysyä, mutta myyntiin jos teet, silloin tarvitset luvan ja tämän luvan kyllä saa helposti.
Yksi vaatimus myös leimasinvalmistajilla on lähes kaikilla, kortissa pitää näkyä, kenen valmistajan leimakuva on. Tämän voi kirjoittaa esmes kortin taakse tyyliin Copyright Penny Black ja WOJ:n leimakuvakorteissa pitää valmistajan lisäksi myös näkyä artisti eli tyyliin © Elisabeth Bell by Whiff of Joy . Tämä minulla on täysin jäänyt tekemäti ja pitäisi asia korjata myös vanhoihin kortteihin.

Nämä vaatimukset siis ovat pääosin kaikilla leimasinvalmistajilla samat, ainut mikä eroaa eri valmistajilla on se, että kuinka monta leimaa saat kunkin valmistajan leimasimella valmistaa myyntiin tehtyjä kortteja. Esmes Penny Blackilla tämä luku on 36/leimasin ja WOJ:lla tämä luku on 100/leimasin, ja taas Magnolialla tällaista lukua/rajoitusta en löytänyt ollenkaan.

Tässä kohtaa myös mainitsen, että usealla leimasinvalmistajalla oli Angel Policy tekstissään maininta, että mikäli tekee heidän leimasimillaan kortteja myyntiin, pitää leimasin itse omistaa ja olla siis itse leimattu. Saaduilla/ostetuilla kuvilla siis ei saa kortteja myyntiin tehdä.

Missään Angel Policy tekstissä en nähnyt kieltoa, etteikö käytettyä leimasinta saisi myydä. Ainoastaan Hänglareiden sivuilla maininta huutokaupoista (esmes huutonet, että sellaisissa ei saisi leimasimia myydä, jossa leimasinten hinnat voivat kohota pilviin).

Kuten huomaatte...aikamoinen sillisalaatti ja tällaisen listan ajantasalla pitäminen olisi aika iso homma.

Kysymyksiin vastaan toki, mikäli pystyn/osaan, mutta sen tarkempaa listaa en tosiaan ala tekemään. Toivottavasti tästä postauksesta kuitenkin jotain selkisi, mitä Angel policy tarkoittaa.

Mukavaa viikonloppua kaikille!!

14 kommenttia:

Taru / Jehkotar / j-tar kirjoitti...

Heippa! Tekijäoikeudet ovat haasteellinen juttu ja itsekin olen alkanut niitä lukemaan tarkemmin ja myös noudattamaan tarkemmin.

Mutta minä olen ymmärtänyt tuon ANGEL POLICY rajoituksen niin, että OMAAN käyttöön saa leimata rajattomasti ja käyttää, mutta MYYNTITARKOITUKSEEN saa esim. Penny Blackillä tehdä vain 36 korttia per leimasin!

Joku ehkä ymmärtää kieliä paremmin kuin meikäläinen.

Taru / Jehkotar / j-tar kirjoitti...

ps. ymmärrän, ettet halunnut sitä listaa tehdä - siinä on sika kauhia homma. Itsekin kun jostain valmistajasta tietoa hakee, niin tahtoo pää hajota!

Anonyymi kirjoitti...

Minustakin tuo Penny Blackin rajoitus 36 kuvaa per leimasin vaikuttaa todella pieneltä. Varsinkin jos siihen on laskettu myös omaan käyttöön tulevat..

Ymmärsin siis myös samoin kuin Tarukin, että tuo 36 kuvaa olisi myyntitarkoitukseen.

-Minna

Miijja kirjoitti...

Kiitos Taru selventävästä kommentista, näin tämä itseasiassa varmasti on, ja näin se kyllä kävisi paremmin järkeen.

Tosin asiaa en ole vielä itse tarkemmin katsonut, yritän illalla katsoa tämänkin asian tarkemmin.

Miijja kirjoitti...

Olen kirjoitukseen korjannut asian, eli myyntiä koskee nuo määrä rajoitukset.

Kiitokset siis Tarulle, kun luit kirjoittamani tekstin tarkkaan ja kerroit tekstissä olevan virheen :)

Oliveria kirjoitti...

Tervehdys! Eiköhän hÄnglareitakin uskalla Huutiksen kautta kierrättää, kun laittaa ostaheti-hinnaksi sen mitä itsekin on maksanut. Tosin niille tulee yleensä hankkiessa välikäsien kautta ihan hirmuinen hinta itsellekin. Huutiksesta olen ostanut kerran yhden - olikohan hintaan 25 euroa :) Ja se oli niin rasvainen hinta, että kertaakaan en ole leimasinta käyttänyt. Pidän sen itselläni muistona omasta typeryydestäni :D Pääasia lienee, ettei niillä lähde tekemään voittoa.

**********

Kiitos taas Miijjalle ja viimeaikojen tuotokset (kuten aina) WAU!!!

amma kirjoitti...

Eiköhän jokainen ymmärrä ettet tuohon suur urakkaan rupea!
Ja kiitos opastuksesta, noitten yleisimpien Penny, Magnolia, Woj, AI:n vaateista kun tietoa saa niin pitkälle pääsee =)

Hilkka kirjoitti...

No jo minä ajattelinkin että meinasitpa urakan ottaa! Kiitos vaan selvennyksestä, minullahan ei tätä ongelmaa oikeastaan ole kun niin vähän myyn...ihan vain muutamia kappaleita naapurille. En kyllä itse ole muistanut merkitä kortin taakse tuota valmistajaa:(
Niin ja upea taas tuo sinun korttisi, just tilasin pari kappaletta nuita leimasimia mutta enpä tätä...siitäkin olis näköjään saanut hienon jouluisen kortin:)
Vielä, siis hammaslanka ihana idea...olen oman lankani heittänyt roskiin kun en osannut sitä käyttää vaan vaihdoin hammasväliharjoihin:) Kait se on apteekkiin sitten mentävä?

Gry-Beate kirjoitti...

Love your card;)

Miijja kirjoitti...

Kiitokset kommenteista!!

Hilkka.....siis tämä on sellaista paperinarua, jota hammaslangaksi kutsun, mutta tämä siis tarkoitettu askarteluun :) Taitopuodista löytyy kohdasta Nauhat/narut-> paperinarut-> Scrapper´s floss

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos selventävästä postauksestasi ja tosiaan ihan oikein mielestäni, että et lähtenyt niin isoon urakkaan... eihän tarkoitus voi olla, että meitä aikuisia ihmisiä täytyy passata valmiiksi... vastuuhan pitää kantaa jokaisen itse tekemisistään.

Hilkka kirjoitti...

No just joo....minähän oikaisen aina mistä aita on matalin....onpa sinulla ollut hauskaa lukiessa mun juttua:)))
Kiitos kuiteskin hyvästä palautteesta, lähtee heti séuraavaan tilaukseen:)
Ja mukavaa sunnuntaita, meilläpä kurkisti tänään aurinko:):)

noora kirjoitti...

Et tietysti rupea kenenkään muun puolesta tuollaiseen kammourakkaan! Kiitos tosi paljon, kun olet näinkin paljon selventänyt asiaa kaikille meille!! Itse haluan todellakin noudattaa noita sääntöjä, vaikka ne aika rajaavia ovatkin. Minun mielestä on ihan outoa, että ihminen maksaa jopa 25€ jostain leimasimesta ja saa myydä vain 36 korttia sillä. Jotenkin järkevä ajatus olisi, että ostat tavallaan oikeudet siihen leimasimeen, kun maksat tuon kamalan summan. En tiedä. Kyse on kyllä jonkun ihmisen taideteoksesta, mutta sitä on kuitenkin kopioitu tekemällä siitä kuvasta useita satoja leimasimia. Valokuvaajatkin usein luovuttavat oikeudet omiin otoksiinsa. Ehkä tämä on vain minun mielipiteeni, mutta olin kyllä tosi ällistynyt, kun aloin tätä asiaa selvittämään.
Ja vielä sen verran sanon, et olisi tosi hyvä jos leimasimen myyjä jollain tavalla ilmoittaisi, että leimasimella saattaa olla joitain rajoituksia. Esim hyllyn viereen lappu, jossa lukisi: Ota huomioon Angel Policy! Useat ihmiset eivät tällaisesta ole kuulleetkaan.

Jane kirjoitti...

Wow!!! this is stunning! love your beautiful soft colouring and all the details of your card are gorgeous, thanks for joining us at WoJ, hugs, Jane xx