tiistai 1. kesäkuuta 2010

Kortti P*skikseen, demoilua ja lelun esittely samalla

P*skarteluhaasteessa oli tällä viikolla haasteena tehdä kortti käyttäen mustaa ja valkoista. Mustalla ja valkoisella saa tyylikkäitä kortteja tehtyä, näillä väreillä pitäisi kortteja tehdä kyllä ilman haasteitakin. Nämä Artin leimakuvat ovat aivan mahtavalla huumorilla höystettyjä leimasimia. Tämä täti on supersuosittu, nämä kortit viedään aina käsistä ensimmäisenä.
Kortin tarvikkeet:
Paperit on sälälaatikosta, kulmat leikattu Sizzixin stanssilla, numerot Cuttiksen stansseilla, ympyrä ja piparireunat spellbindersin stansseilla-apuna tietty Sizzix. Leimakuva väritetty copic tusseilla, koristeina stanssattujen lisäksi muutama puolihelmi.


Ja nyt kun kortti on näytille laitettu, on pienen demon vuoro. Minulta kysyttiin sähköpostitse, että kuinka kiinnitän stanssaamani aakkoset ja numerot. Jos aakkoset tai numerot ovat paksut, kohotan ja kiinnitän ne usein 3D tarrapaloilla tai glossylla, mutta mikäli stanssatut aakkoset, numerot tai koristeet ovat joistain kohdista ohuita tai pieniä, käytän näitä Letra Tac kalvoja. Kalvojen lisäksi tarvitset vain taittoluun (saksien kahvat käy tarvittaessa myös) tms.

Kalvosta otetaan ensin suojapaperia vähän sivuun ja asetetaan stanssatut kuviot papereiden väliin, tottakaiten kohdistetaan kuviot siten, että kuviot ovat oikeinpäiten eli kuvioiden taustat liimapisteisiin päin.

Sitten laitetaan suojapaperi takaisin kuvioiden päälle, ja kevyesti hangataan suojapaperin päältä sopivalla työkalulla (tässä käytän taittoluuta) niistä kohdista, joissa stanssattuja kuvioita on.

Kun olet kaikkien stanssattujen kuvioiden päältä hangannut, voi poistaa suojapaperin, ja ottaa pinseteillä kuviot alustasta. Kuten kuvasta näkyy, on kuvioihin tarttunut pieniä liimapisteitä kauttaaltaan joten kuvio on valmis kiinnitettäväksi. Siistiä ja näppärää ja kuviot pysyvät hyvin kiinni korteissa ja skräppisivuissa (happovapaata myös).

Ja sitten vimppana, muttei suinkaan vähäisimpänä näytille tämä iiihana lelu (runko)
Nikon D90.
Kameralla olen näpsytellyt jo muutamia satoja kuvia ja jotain olen jo oppinutkin :D.
Onneksi tässä kamerassa on paljon kuvaamista helpottavia nappuloita, jotka tarkoitettu sellaisille jotka eivät säätöjä halua/osaa tehdä :D
Ja seuraavaksi rakas "joulupukki", jos se valokuvatulostin ilmaantuisi tuohon viekkuun ;D ja sen lisäksi sitä aikaa näiden kaikkien härveleitten opetteluun :D

Oikein aurinkoista ja ihanaa päivää kaikille!!

9 kommenttia:

Pipaiita/Carita kirjoitti...

No siinä se nyt lepää :) Aivan loistava vehje, tosin ehdottomasti vaatii sen printterin, kyyylläh.. ;)

Mikä hieno mies sieltä löytyykään :)

Ja kortti käy suoraan seuraavan kymppihaasteeseenkin! :D

piisku kirjoitti...

Kortti tuo hymyn huulille! :)
Ja kiitokset vinkistä, pitää laittaa ostoslistalle nuo kalvot, sen verran näppärältä näyttivät.

Miijja kirjoitti...

Kiitokset kommenteista Carita ja Piisku :)

Tiihihii, saimpas "ällyytettyä" Caritaa, leimakuva ei ole puettu vaan väritetty :D Nuo pisteet on tehty mustalla tussilla ja valkoisella geelikynällä ja pohjaväritykset copic tusseilla :)
Ja mitä mieheen tulee, hyvähän se on ja koulutus jatkuu :D

Piisku, nuo kalvot tosiaan on näppäriä ja ennenkaikkea, ei sotke käsiä ja jokapaikkaa liimaan kun noita pieniä juttuja kiinnittää :)

xing kirjoitti...

Onnea uudesta kamerasta!

Osaatko sanoa, jääkö tuon kalvon kanssa joskus liimaa reunoille (tai siis reunojen yli)? Minulla oli aiemmin sellainen pikku-Xyron, siis tarrakone, joka periaatteessa sopii tosi hyvin pienten paperista leikattujen juttujen kiinnittämiseen, mutta hermo meni, kun liimapinta oli lopulta isompi kuin varsinainen kuvio. Itse testaamalla toki selviää parhaiten eli taidan kokeilla tuota kalvoa :D

Miijja kirjoitti...

Xing...ei jää ylimääräistä reunojen yli. Liimatäplät tulee siis juuri sen stanssatun kuvion/aakkosen kohdalle. Mulla on myös xyron ja oli huippuärsyttävää aina sormella yrittää saada niitä ylimääräisiä liimajämiä poies.

Pipaiita/Carita kirjoitti...

Vai älytystä... :D

annennäpräilyt kirjoitti...

voi ihana kamera ja ihana kortti, kiitos ohjeesta<3

kiala kirjoitti...

Tässä muutama linkki uuden kameran omistajalle, jos kiinnostaa salaman pehmentäminen. Ehkä tiedätkin jo nämä.

http://mgreerphoto.blogspot.com/2007/03/diy-lighting-equipment_17.html

Tässä tarkempi kuvaus.
http://content.photojojo.com/diy/diy-film-container-flash-diffuser/

Kirsi kirjoitti...

Kiitos Miia ihanasta vinkistä. "helpotit elämääni" =D Oli heti pakko ostaa tuota Letra Tac kalvoa ja kun sitä tänään kokeilin niin rupesin miettimään miten olenkaan voinut elää ilman tuota =)