keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Muutamia näpsittyjä kuvia näytille

Kuten jo tuossa aiemmin kerroin, on tullut kameralla räpsittyä kuvia oikein urakalla.
Ja jotta jotain oppisi (virheitten kauttahan se meikällä aina oppi menee parhaiten perille), onkin kuvattava ja paljon.
Olen mä noita manuskoitakin jo lukenut, mutta paremmin toimii se kun otan kuvan ja sitten totean mikä onnistui ja mikä ei :D Paljon siis oppimista, mutta eiköhän tämä tästä :)

Tässä näytille muutamia kuvia, joihin olen suht tyytyväinen. Tyytyväisyydellä tarkoitan sitä, että kuvasta tuli sellainen mitä halusinkin..vaikeaa selittää :D

Pssst..kuvia saa suuremmaksi klikkaamalla niitä hiirellä.Ja kiitollisena otan vastaan kaikki vinkit kuvaamisesta ja kommentoidakin näitä kuvia saa :)
....ja säätäminen jatkuu :D

12 kommenttia:

Sari kirjoitti...

WAU mitä kuvia!! Tälläsiä mäkin tahdon!! Todella upeat värit ja tykkään myös lasten kuvista, kivat ilmeet ja tunnelmat!

annennäpräilyt kirjoitti...

mä halluun ton kameran, ihan prinsessa ylimmässä kuvassa ja upeat värit näissä kuvissa, uskallanko kysyy paljonko kustansi toi kamera

Maaret kirjoitti...

Waude, kyllä on selkeitä ja laadukkaita otoksia! Saisinpa minäkin paremman kameran, joutaus jo toi mun vanha digipokkari vaihtoon....

Satu K kirjoitti...

Todella kauniita ja hyvin otettuja kuvia!
Tuo ylin kuva neidistä on todella ihana :o)

Ritva kirjoitti...

Todella hyviä kuvia oletkin jo onnistunut ottamaan, juuri se kuvattava selkeänä ja tausta häivytettynä - olet siis tässäkin lajissa aika haka! - huokaa kateellisen - ja kuvauskohteet upeita, lapset suloisia ja rinsessa varsinkin, ilmeensä jotenkin niin ...hmm..miten sen sanoisi...tulevaisuuteen luottavaisen näköinen, pieni hymynkare huulillaan....

ja ihastuttavia kortteja taas kasatolkulla!

Taava kirjoitti...

Loistavia kuvia, mutta mä vakaasti uskon, että syy ei ole pelkästään kameran ;-D
Vaikka kuinka hankkii kalliin kameran, jos sitä ei viitsi opetella käyttämään eikä omaa taitoja, niin ei saa lopputuloksesta tällaisia kuvia.

Outi kirjoitti...

Valokuvaus vaatii tosiaan aika paljon aikaa, jos haluaa kunnolla sen saloihin päästä perille. Minä en ole jaksanut manuaaleja lukea. Meillä on Canonin digijärkkäri. Kylläpä ketuttaa, kun siitä hajosi pitkä putki, mikä ostettiin vielä erillisenä. Eikä takuu ole enää voimassa. Nyyh!
Hienoja kuvia sulla!

Sinikka kirjoitti...

Hyviä kuvia. Itse opettelen myös kuvien ottamista ja kävin kevättalvella yhden kurssinkin. Mutta niinhän se on että vain paljon kuvaamalla oppii kuvaamaan ja kuviaan analysoimalla. Tsemppia vain kuvausharrastukselle. Mielenkiinnolla odotan uusia kuvia.

Miijja kirjoitti...

Kylläpä oli ihana tulla koneelle ja huomata, että olitte käyneet kuvia katsomassa ja kommentoimassa :)) Kiitos!!

Digijärkkäreitä tosiaan on monenlaisia ja monenhintaisia. Ja sitten, kun lähdetään hakemaan lisävarustuksia niin tämä kameraharrastus jos mikä veisi halutessaan rahaa.

Kameran hinta määräytyy hyvin pitkälti sen mukaan, millaisen objektiivin haluaa/mikä riittää omiin tarpeisiin ja mitä lisävarusteita siihen ottaa. Tämä Nikonin pelkkä runko on jotain 719-879€ välillä(hintavertailusta otettu tiedot). Lisäksi tietty tarvitset objektiivin, ennenkuin otat yhtään kuvaa ;D
Tosin, onhan näissäkin kameroisa jo valmiina selaisia paketteja, joissa kaikki kuvaamiseen tarvittavat jutut valmiina.

Ja kyllä näissä digijärkkäreissä on aika hyvät perusasetukset, joilla jo pääsee kuvailemaan mutta...
pakko sanoa, että jos haluaa vähänkin jotain erilaista niin asetuksia pitää opetella. Itse olen manuskasta lukenut muutaman sivun, antanut hautoa yön yli ja sitten seuraavana päivänä kokeillut käytännössä mitä olen lukenut. Kirjoja ei siis voi lukea kannesta kanteen, ei pysy nappulat ja säädöt ainakaan mulla mielessä :D

Mutta kiitos tosiaan kannustavista kommenteista, harjoittelu jatkukoon :)

Hilkka kirjoitti...

Aivan ihania kuvia kaikki, prinsessakin aivan mainio, tähtää jonnekin tulevaisuuteen...mitä lie mielessä!!
Näinhän se on että kaikki pitää ensin lukea ja sitten kokeilemaan.Minulta tää lukutaito on päässyt melkein aina unohtumaan paitsi huonekalujen kasauksessa!!
Harjoitteluintoa sinulle uusia ihania kuvia odottaessa:))

Kirsi kirjoitti...

Ihan mielettömän kauniita kuvia ja kuvattavia ;) Näistä tallaisista kuvista on mielettömän ihana tehdä skräppisivuja... Sinulta löytyy kyllä taiteellista silmää =)

maiju kirjoitti...

Upeita kuvia, upeita väriä ja upeita hetkiä olet onnistunut vangitsemaan.... Onnea uudelle kamarella ja ihanille hetkille uutuuden kanssa ;)