maanantai 9. elokuuta 2010

Copic tusseilla värittelyä

Copic tussien värittelyohjetta on kyselty kovasti, joten tässä se nyt sitten tulee (sama ohje kuin koukussa kortteihin sivustolla).

Kun väritän tusseilla, joko Copiceilla tai Promarkereilla, käytän aina Mementon mustetta leimaamiseen. Paperina yleensä Canson Illustration tai sitten liukaspintainen 220g kopiopaperi.

Tässä tutorialissa käytän vain muutamia sävyjä (Copic ciao sävyjä on tällä hetkellä 144), sekä blenderiä, värittämistekniikka tulee tutuksi kuitenkin näilläkin :)

Ensimmäisenä väritän leimakuvasta kasvot, käyttäen sävyä Milky White. Teen tussilla pyörivää liiketta, jolloin ei jää selkeitä rajoja, vaan väri leviää tasaisesti.

Poskipunan lisään seuraavaksi, käytän sävyä Blush. En väritä poskipunaa suoraan leimakuvaan, koska väriä hankala saada häivytetyksi kauniisti, vaan otan ihonvärisen tussin sivellinkärkeen hieman punaa kuvassa näkyvällä tavalla (Milky White tussiin Blush sävyä). Copic tussit on tarkoitettu tähän värien sekoittamiseen, eli eivät mene pilalle, vaikka ottaa toisesta kynästä väriä toiseen. "Vieräs" sävy lähtee tussista väritettäessä poies.
Huom! Käytä tätä tekniikkaa (ota tummaa väriä vaalean tussin sivellinkärkeen) myös silloin, jos kahden sävyn välille jää silmää häiritsevä raja.
Vaaleaan kynään siis astetta tummempaa ja näin voi häiritsevät rajan korjata näppärästi.


Tässä kaksi samaa leimakuvaa, poskipunat tehty ylemmässä kuvassa esitetyllä tavalla. Toiseen leimakuvaan tein hieman vaaleammat posket ja toiseen laitoin sävyä vähän enemmän-mistä nyt kukin sattuu tykkäämään :)

Ja sitten on aika alkaa värittämään. Tusseista löytyy useita aika tummia sävyjä. Oikeanpuoleisen herrasmiehen housut väritin copicin mustalla, ja kuten näette..väri todella on musta, ja housuihin on nyt turha yrittää mitenkään tehdä varjostuksia. Mustaa kuitenkin tarvitaan, tummatkaan harmaat eivät korvaa mustaa. Näytän seuraavaksi, kuinka mustaa sekä muita tummia sävyjä voi hyödyntää.

Väritin mustalla tussilla akryylipalikan päälle pienen alueen (anteeksi huono kuva).
Tämän jälkeen otin tummimman harmaan (C-5), ja otin mustaa hieman tämän tummanharmaan tussin kärkeen.

Väritin leimakuvasta tummat osat, joihin ajattelin varjoalueiden tulevan. Väritin varjoalueet tummanharmaalla tussilla (C-5), johon otin mustaa väriä akryylipalikasta. Väristä tulee tumma, mutta ei musta eikä harmaa :) Akryylipalikan päälle laitoin tussia siksi, että tummia värejä on helpompi ottaa akryylipalikasta juuri sopiva määrä, suoraan tussin päästä tummia värejä tulee herkästi otettua liikaa.

Tämän jälkeen otin tummanharmaan, C-5( josta musta oli jo lähtenyt poies), ja jatkoin värittelyä hieman pidemmälle. Väritin kevyesti ensin tumman alueen päältä, ja siitä etenin kohti valkoista aluetta.

Ja sitten käteen astetta vaaleampi harmaa C-3, ja taasen väritetään myös tumma alue ensin kevyesti (muistathan aina pyörivän liikkeen) ja edetään pikkuisen kohti vaaleampaa kohtaa.

Kaikkein vaalein harmaa on C-1, ja sillä tehdään taasen sama kuin edellisilläkin sävyillä. Ensin väritetään kevyesti tumma kohta ja siitä sitten kohti vaaleaa-jätetään aivan pieni kohta silinterihatusta täysin valkoiseksi.

Viimeiseksi otetaan käyttöön blenderi, ja kevyesti pyörivällä liikkeellä pyöräytetään hatun keskiosasta. Blenderi pehmentää/häivyttää tussin jäljet.

Ja tässä sitten herrasmiehen kuva valmiina ja vieressä vertailukohteena nuo mustat housut, jotka ensin pelkällä mustalla väritin.
Toivottavasti tästä oli apua Copic tussien käyttäjille tai tussien ostoa harkitseville :)
Värittelyniloa,
Miia

18 kommenttia:

Marge kirjoitti...

Ja kiitos tästäkin! Ihanaa että julkaiset näitä ohjeita myös blogissasi, kun en ole koukussa kortteihin sivuston jäsen. Mutta siis nyt tulee typerä kysymys, mikä on blender? Kiitos jo etukäteen jos jaksat vastata ja noin muutenkin.=)

Lumituulia kirjoitti...

Hienoa, että joku jaksaa tehdä näitä väritys ym. ohjeita. Itsekin jo jonkun aikaa värittänyt, mutta taas tuli pientä vinkkiä ja mikä parasta, kuvien kera. Kiitos!

kiala kirjoitti...

Kiitos! Tästä oli apua!

meinaaja kirjoitti...

Kiitos, tästä oli todellakin apua. Justiinsa olen copiceihin siirtyny.

Miia kirjoitti...

Kiitokset kommenteista!
Tarkotiuksena on kerätä kaikki ohjeet myös tänne omaan blogiin, juuri sen takia että kaikki eivät koukussa kortteihin yhteisöön kuulu, ja toki ohjeet kuuluvat kaikille!

Blenderi on tussi, joka löytyy niin promarkerina kuin Copic tussinakin. Blenderi ottaa väriä poies/haalistaa, toimii siis vähän niinkuin kumi puuväreille :)

Nellastiina kirjoitti...

Kiitos hyvästä ohjeesta! Minkä merkkistä tuo käyttämäsi liukaspintainen kopiopaperi on? Olen etsinyt sopivaa paperia copiceilla värittämiseen ( muuta kuin kalliit erityispaperit ) ja olisi kiva kokeilla tuota käyttämääsi paperia.

Miia kirjoitti...

Kopiopaperi on Stora Enson 4CC, pakkauksen olen nyt hävittänyt-on joko 200 tai 220g.

Ninni kirjoitti...

Kiitos hyvistä neuvoista! Ja nyt ei kun värittämään...! :)

Ritva kirjoitti...

Kiitos ohjeista, harjoitteluun pitää siis jättää nyt oikeasti aikaa....
Mukavaa koulunaloitusta teidänkin perheeseen!

Vilukissa kirjoitti...

todella kiva ja hyödyllinen ohje. jos nyt saisi vain hankittua vähän enmmän noita tusseja kun itsewlläni on vain muutama setti promarkereita ja vain muutama copic tussi =)

Nellastiina kirjoitti...

Kiitos, täytyykin käydä tuota paperia hakemassa, että pääsee kokeilemaan. Sitä kun enemmän värityksiä menee pilalle kuin onnistuu, ei viitsisi kauhean kallista paperia käyttää :)

Vilukissa kirjoitti...

Mitä mieltä olet sellaisesta fabrianon 200g paperista tuohon värittelyyn. itse olen sitä käyttänyt ei ainakaan mene värit läpi asti mutta en tiedä onko se niin hyvää muuten. :)

Paperia ja lankaa kirjoitti...

Tosi kiva ohjeistus, kiitos! Itse värittelen promarkereilla enkä osaa oikein noita varjostuksia vielä tehdä, ehkä harjoittelemalla oppii :)

Nellastiina kirjoitti...

Olen yrittänyt metsästää tuota käyttämääsi stora enson paperia, mutta meidän käpykylän kaupat eivät sitä myy :) Mistä ostat tuon käyttämäsi paperin?

Miia kirjoitti...

Vilukissa, Fabrianon 200g paperiin voi tusseilla toki väritellä, minä vain käytän useampaa tussia aina samaan kohtaan ja olen saanut monta kertaa värit leviämään ääriviivojen yli. Tästä syystä en tätä paperia käytä.

Nellastiina, taitopuoti paperinauhasta saat kyseistä paperia, myynnissä 20kpl erissä.

Kootut teokset kirjoitti...

Kiitos kaikista ihanista ohjeista. :) Tämä blogi on ihan aarreaitta!

Sellaista vielä kysäisisin, että toimiiko tuo värin ottaminen toisesta tussista niin, ettei väri jää tussiin myös Promarkkereilla?

Vilin verstas / ViliMarika kirjoitti...

Hei! aloin etsimään kunnollisia värityskyniä leimakuville ja auttoi kovasti sinun ohjeesi. Kiitos!

Hanna kirjoitti...

Kiitos aivan mahtavista ohjeista! Tänään juuri saapui lisää copic-tusseja, joten nyt pitäis vaan opetella noita varjostuksia tekemään kun tarpeeksi välineistöä :)