tiistai 12. lokakuuta 2010

Copic ja Inktense

Olen jokin aika sitten luvannut tehdä pikaohjeen Copic tussien sekä Inktense kynien sekakäytöstä (sama ohje kuin koukussa kortteihin foorumissa),

Yhdistämällä väritettäessä tusseja ja Inktense kyniä, ei tarvitse omistaa tusseja niin valtavaa kategoriaa, vaan pohjavärin voi tehdä tusseilla ja varjostukset Inktense kynillä.

Leimakuva on Mo´n leima ja leimasin sen Memento musteella Canson Illustration paperille.Ja sitten värittelemään.Väritin ensin Copic tusseilla pohjavärit, käyttäen kolmea tussia, ihonvärinä Milky white ja kahdella eri sinisellä väritin paidan sekä housut.


Kun pohjaväritys on tusseilla tehty, valitsin kolme eri sävyä Inktense kynistä;


Saddle brown ihon varjokohtiin, housujen varjokohtiin Navy blue ja paidan varjokohtiin laitoin sävyä Lagoon.


Kun varjokohtiin olin lisännyt väriä Inktense kynillä, levitin värit veden ja siveltimen avulla (värin voi levittää vaihtoehtoisesti öljyn/maalausaineen ja pumpulipuikon kanssa kts. ohje Inktense kynien käytöstä). Hyvin vähän vettä siveltimeen (nihkeä sivellin, ei märkä), koska Inktense kynissä on väripigmenttiä niin valtavasti, että jos laittaa siveltimeen paljon vettä, väri leviää helposti koko kuvaan, eikä väri jää suinkaan pelkästään varjokohtiin johon väri alunperin tarkoitettiin.

Kun olin värin levittänyt, sipaisin vielä poskipäihin chalkseja pumpulipuikolla ja vähän leimakuvan ympärile chalkseja myös.


Ja kuva on valmis :)

Aika selkeä ero siihen, että värittäisi pelkästään tusseilla (eka kuva), vai mitä mieltä olette?

Vaikka olisi siis tussit käytössä, ei kannata heti Inktense kynistä luopua vaan kokeilkaa rohkeasti sekakäyttöä eri värien kanssa!! Ja tosiaan, mikäli on Inktense kynät, säästää aika tavalla, kun ei tarvitse ostaa monia sävyjä, vaan pärjää pienelläkin määrällä tekemällä varjostukset Inktense kynillä. Inktense kynissä värivalikoima on suuri (48 kpl:een pakkaus riittää mainiosti) ja tuo vahva väripigmentti tekee sen, että ovat erittäin hyvät värit juuri näiden varjostusten tekemiseen.

Värittelemisen iloa!


1 kommentti:

Tuija kirjoitti...

Iso kiitos hyvistä ohjeista. Olen tähän asti käyttänyt öljyä aivan liian paljon värittäessä.