maanantai 25. lokakuuta 2010

Tuikkukortti ja pienimuotinen demo taustan tekemisestä

Taustantekoa on pyydetty useaan otteeseen, en oikein tiedä, millaisia taustoja halutaan nähdä, mutta tässäpä yksi viritelmä.

Minulla on tässä vaalea Vivi Gaden taustapaperi, joka on kaunis kyllä ihan sellaisenaankin.
Halusin kuitenkin tehdä paperista omanlaiseni. Vasemmalla paperi ennen tuunausta ja oikealla paperi, johon olen jo musteenlevittimellä pyörittänyt vähän Distress Ink leimasintyynystä väriä. Värinä Victorian velvet.

Seuraavaksi halusin laittaa vähän "särmää" korttiin, muuten kokonaisuudesta tulisi aika vaalea, ehken liiankin hempeä. VersaFinen mustalla musteella leimasin kuvioita paperiin käyttäen kahta eri Inkadinkadon leimasinsettiä, Garden Flower sekä lumihiutalesetti jonka nimeä en muista.

Distress Inkin musteilla voi toki myös leimata, eikä vain levittää väriä paperin reunoihin. Kun värjää reunat musteella ja leimaa vielä jotain samalla värillä huomaa samalla, kuinka samasta musteesta saa eri sävyjä. Musteenlevittimellä väristä tulee huomattavasti vaaleampi kuin leimaten. Oman ilmeen saa kun värjää paperin reunat musteella ja samalla musteella leimaa myös hieman jotain. Minä leimasin tekstiä Eline´s vintage leimasinsetillä. Tein tuollaisen revityn paperinreunan, jonka laitoin paperin päälle ja leimasin. Röpöleinen paperi teki leimauksen reunasta hieman epätaisaisemman.

Tässä vielä näkyy ero. Vasemmanpuoleinen on leimattu suoraan, ilman revittyä paperia ja oikeanpuolimmainen revityn paperin päältä. Kuka nyt mistäkin tykkää :)

Tässä sitten paperi ennen tuunausta ja tuunauksen jälkeen.

Paperit tulivat tuikkurasiaan, tällaisen tein jo aiemminkin ja tykästyin tähän malliin kovasti. Lisänä muutama lumihiutale, jotka tehty Marthan punchilla ja keskustoissa timantit. Lisäksi leimasin postileiman kuvan päälle, tämäkin leima Eline´s vintagesetistä.
Valmis enkelikuva on Vivi Gadenin paperista jossa useita enkelikuvia eri koossa. Kuvan ympärille laitoin musteenlevittimellä Distress Ink mustetta (samaa kuin paperin reunoihin) ja kehystin valkoisella paperilla.

Sisältä kortti/rasia näyttää tältä.
Oikein mukavaa alkanutta viikkoa kaikille,
polttakaahan paaaljon kynttilöitä ja olkaa myös varovaisia niiden kanssa, tietty :)

11 kommenttia:

ANNE-MARI kirjoitti...

Mielettömän hieno vinkki toi revityn paperin kanssa leimaaminen,kyll sää oot sit kekseliäs..!!!

Kiitos kovasti taas, on niin ihanan kaunis kokonaisuus!

Riina kirjoitti...

Kiitos hyvästä demosta. Tuo tuikkurasiasi on kaunis. Minulla nuo ovat vasta suunnittelun asteella...

Anonyymi kirjoitti...

Taas ihania ideoita ja hyviä ohjeita, kiitos.
Tuikkukortti on todella ihana!
-Maarit Närpiöstä-

Anonyymi kirjoitti...

No niin aina. Tosi hienon tuikkurasian olet taas saanut aikaiseksi. Toi paperin kanssa leimaaminen on hyvä vinkki, kiitos siitä !!! Noin se käy kun osaa!

T. Raija Loimaalta

Katukettu kirjoitti...

Älyttömän ihana tuikkukortti!!
Kiitos myös taustan tekemisvinkeistä! Tuota revittyä paperi-ideaa varmaan pitää kokeilla itekin =)

Pinkkis kirjoitti...

Heippa.

Kysyisin sulta sellasta asiaa, että tiedätkö, käyvätkö nuo ko. musteet ollenkaan kirkkaisiin leimasimiin, vai teenkö jotain väärin, kun väri "pakenee" kirkkaalta leimasimelta sellaisiksi pieniksi pisteiksi, eikä leimausjälki ole kaunista..olen alkanut epäillä että ko. muste on tarkoitettu vain kumileimasimille. :/

Miia kirjoitti...

Kiitokset kaikille kommenteista!

Pirkkis, on totta, etteivät Distressin musteet tee kovin tarkkaa leimausjälkeä, oli sitten kyseessä akryylinen- tai kuminen leimasin. Väri tosiaan jää pisteiksi leimasimen pinnalle. Et siis ole tehnyt mitään väärää tai väärin :) Leimaamiseen parhaimpia musteita ovat VersaFine sekä Memento, näillä saa hyvän leimasujäljen, jos sellaista haluaa. Tässäkin demossa olen käyttänyt kirkasta tekstileimasinta ja leimannut Distressin musteella paperin reunaan, ja leimausjälki ei ole aivan tasainen. Jos Mementolla tai Versa Finella olisin saman tehnyt, olisi teksti huomattavasti tasaisempi. Riippuu siis vähän siitä, millaisen leimausjäljen haluaa ja pitää valita muste sen mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Niin kaunis kortti!
-kiitos hyvistä vinkeistä :)

Satu K kirjoitti...

Mielettömän hyvä demo ja todella upea kortti!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpa aivan ihana idea

Pinkkis kirjoitti...

Kiitos, mulla onkin nuo mementon ja versafine olleet jo jonkin aikaa käytössä, siinä rinnalla sitten ihmetellyt tuon musteen toimivuutta. :D Harmi etteivät toimi tasaisesti, sävyvalikoima kun on todella upea ja reunojen käsittelyynhän tuo muste on aivan ehdoton. :)