perjantai 10. lokakuuta 2008

Chalks-liituvärien käyttö

Seinäjoella messuilla pääsin kokeilemaan näitä chalkseja, joita on tullut Helille taitopuotiin ja vallan olen näihin ihastunut :)) Kovasti messuilla kyseltiin ja katseltiin ja ihmeteltiin tätä tekniikkaa, joten ajattelin tehdä tästä ohjeen, vaikka tämä onkin monelle jo tuttua puuhaa :)
Tässä on tarvikkeet kuvattuna;
Puukantainen Inkadinkadon enkeli leimasin, Versamarkin vesileimatyyny, Chalksit ja valkoinen paperi..jopa kartonkikin käy tässä tapauksessa. Paperin hyvä olla mahdollisimman sileä/tasapintainen, jotta leimakuvasta tulee tarkka.
1. Ensin painetaan vesileimatyynyllä leimasimeen läpinäkyvää mustetta.

2. Sitten painetaan leimasimella paperin pintaan leimakuva. Hankala kuvata, mutta tässä yritän näyttää, että leimasinmuste tosiaan on kirkasta, joten tämä muste ei näy!

3. Sitten otetaan chalksien mukana tulevan puutikun hammasrautojen väliin pumpulipallo (mukana 3 eri kokoa palloja jokaiselle värinapille) ja kevyesti otetaan väriä pumpulipalloon. Olen kuullut, että chalkseja voi myös levittää meikkisienellä sekä pumpulipuikoilla..nämä siis minulta vielä testaamatta.
4. Kun sitten pumpulipalloa, jossa on liituväriä, pyöritetään leimakuvan päällä, alkaa leimakuva pikkuhiljaa paljastua :) Pyörivä liike tässä tekee sen, että väri levittyy mahdollisimman tasaisesti.

5. Tässä kuvassa koko enkeli on väritetty ja kuten kuvasta näkyy, reunat ovat vähän suttaisen näköiset.

6. Eipä haittaa mitään, vaikka reunoilla on ylimääräistä väriä. Ylimääräiset saa pois aivan tavallisella kumilla. Ei kuitenkaan kannata hirmuisesti hangata, ihan kevyt sipaisu riittää. Väri jää siis niihin kohtiin, joissa mustetta on, muualta lähtevät.

7. Tässä sitten valmis kuva. Väriltään enkeli on tässä epätasainen siitä syystä, että laitoin joihinkin kohtiin vähän tummempaa, tulee mielestäni eläväisemmän näköinen. (Enkelinmekossa keskellä on vaaleansinistä ja hieman valkoista, muttei tässä kuvassa oikein pääse oikeuksiinsa).

8. Viimeistely. Tottahan toki enkelissä pitää hieman olla kimalletta, joten lisäsin Stickles Diamond kimalleliimaa sekä ääriviivatarroista "jätteeksi" jääneitä pisteitä lumihiutaleiden keskelle. Aikaa tähän ei mene kuin hetki, joten näin syntyy nopsasti nättiä jälkeä :) Ja tämän kanssa kun ei käytetä vettä eikä muita ohenteita, niin tämän enkelin voi tehdä suoraan korttipohjaan ilman, että käyttää mitään papereita alla tms.


Messuilla tein näillä väreillä ja Inkadinkadon leimasimilla (perhoset, linnut sekä syksyinen leimasetti) sekä Paperbag Studios´in leimasimilla kuvia ja tosiaan...et tarvitse monia leimasintyynyjä kuivettumaan, vaan yhdestä tuollaisesta chalksi setistä saat huikean väriskaalan käyttöön.
Ja huom!! Näillähän voi tehdä myös paljon muutakin, kuten pehmestää kuvien taustoja esimerkiksi :) Pitää vain jatkaa testailuja :)) Ja laittakaa ihmeessä kommentteja näiden käytöstä ja vinkkejä tietty kaipaan aina lisää :))

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mä käytän meikkisientä, se on nopeaa näinkin ison leimasimen värittämiseen. Aina ei vaan tahdo muistaa kaivaa chalkseja esiin.

Sanna kirjoitti...

Ihana nähdä kuinka noilla chalkseilla toimitaan. Itseltäni ei toistaiseksi vielä löydy, mutta ehkäpä joku päivä vielä löytyy. :) Laitetaan toivelistalle..

Anonyymi kirjoitti...

Voih kuinka ihanaa jälkeä noilla chalkseilla syntyy..Nyt harmittaa kun myin omani vuosi sitten pois..en nääs tiennyt miten niitä käytetään=(.Nooh ainahan voi ostaa uusia..=D.Pitää kirjoittaa toivelistalle.

Anonyymi kirjoitti...

Hei :)
Mistä olet tuon ihanan enkeli leimasimen ostanut ja minkä valmistajan se on? Kiitos etukäteen vastauksestasi :))

ammax kirjoitti...

Kiitos hyvästä demosta, testattu (lopultakin)on ja laitoin linkkivinkin että muutkin muistaisivat tämän(kin) hyvän ohjeesi!
Kiitos ja mukavaa kesää!!!

Satu kirjoitti...

Toi olikin uusi idea että chalkseja voi myös käyttää. Kas kun ei itsellä ole tullut mieleen kun askarteluopettaja sanoi että tuohon tekniikkaan käy perfect pearls värit. En osannut ajatella itse että chalksitkin käy. Pitääkin kokeilla.