torstai 30. lokakuuta 2008

Demoilua sekä Inspiroidu haaste # 26

Tällä viikolla oli tarkoitus testata näitä uusia aineita, jotka ostin taannoin Taitopuoti Paperinauhasta.
En vaan ole ehtinyt, mihin lie tämä aika menee :)
Eilen illalla kuitenkin päätin yhtä ainetta kokeilla, joten tässä siis testissä Glossy Assents, joka on tuollainen läpinäkyvä koholakka.
Tarvikkeet:
Pullo Glossy Accents lakkaa, irtokimalletta, chipboard kirjaimia.
Ensin levitetään koholakkaa kirjaimen päälle, tämä kannattaa tehdä huolella, ettei jää aukkokohtia. Lakka kyllä levittyy tasaisesti ja jää paikoilleen, eli ei ole kovin juoksevaa. Ohut kerros riittää.

Sitten heti lakkaamisen jälkeen irtokimalletta päälle ja reilusti!! Paperille ylijäävät hileet voi sitten palauttaa takaisin pulloon/tuubiin/purkkiin :) Kimalteet tarttuvat hyvin koholakkaan, kun lakka on vielä märkää.


Sitten kevyesti painelin sormella hilettä tiukemmin kirjaimen pintaan.Sitten uusi lakkakerros kirjaimen päälle. Kannattaa muistaa myös lakata reunat, että kirjaimesta tulee mahdollisimman tasainen ja kaunis :)Ja lakkaamisen jälkeen kirjain näyttää tältä.


En tiedä, kuinka kauan tämän aineen kuivuminen oikeasti kestää, pullossa sanotaan 3 tuntia. Minä jätin pöydälle yöksi kuivumaan ja aamulla odotti aivan ihanat, kimalteiset kirjaimet ja mikä parasta-ei muuten irtoa yhtään hilettä näistä kirjaimista :)) Tällaisia olen skräppäämiseen kaivannut :)
No, kun minulla oli nyt niiiin ihanat kirjaimet, en malttanut olla askartelemati niistä jotain vaan piti alkaa kuvia ja papereita pyörittelemään :)
Inspiroidu haasteessa oli tällä viikolla vierailevana tähtenä Pikkuhelistin ja hänen teemansa oli kuvan käsitteleminen ronskein ottein. Iiiiks...ikunas en ollut mitään tuollaista tehnyt...kuviahan kun pitää käsitellä nätisti :)) No minähän kuitenkin tein työtä käskettyä :DD
Hioin kuvien reunat hiekkapaperilla, sitten paperiliimaa päälle ja fun flockia vielä liiman päälle. Sitten vielä kuvan kuusenkoristeisiin laitoin tuota Glossy Accents lakkaa ja himpan kimalletta, niinkuin alkuperäisissäkin kuusenkoristeissa kuvassa on.
Tarkoituksena siis on, että joulupallot jäävät koholleen ja kimaltavat hiukan.
Kuvanottohetkellä aine on vielä märkää, joten alta ei paljastu kuvassa olevat joulupallot, mutta eiköhän ne sieltä paljastu ajan kanssa :))
Kirjaimet tosiaan noita chipboardeja ja niihin laitoin nauhalla kulkuset jokaiseen kirjaimeen. Valkoiset kirjaimet Pink Paisleen tarroja. Taustapaperi Fansy pants.


Tässä sitten vielä lähikuvaa kirjaimesta ja valokuvan reunasta, jota käsittelin....todellakin...ronskin ottein :D

Ja noista kulkusista vielä...Iina ja pojat tykkäsivät sivussa eniten siitä, että kun kansiossa tätä lehteä käänsi, kuului ihana kulkusten helinä :))
Kiitos tästä haasteesta-hauskaa oli!!

8 kommenttia:

Minnis kirjoitti...

Kiva idis nuo kirjaimet, kauniita ovat. itse yritin tehdä samaan tapaan kirjaimia irtosametilla mutta käyttämäni liima ei oikein ollut hyvää siihen, joten lensivät roskiin. Ja kaunis sivu muutenkin, tuo irtosametti reunoissa näyttää ihanalta.

Pia K kirjoitti...

Ihanan jouluinen sivu, tosi kivat nuo pikku kulkuset kirjaimissa, ja glossy accents + kimalle sopii tosi hyvin!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vinkistä nyt löytyi käyttöä irto kimalteille. Oikein kaunis sivu kiva lisä nuo kulkuset.

Anonyymi kirjoitti...

Onpa upea, sinulla se inspis kyllä on ja toteutus huippua!

Anonyymi kirjoitti...

oi että kun tää on ihana! :D ihan älyttömän hyvä idea noi kirjaimet! Olispa mullaki tollasia materiaaleja..

Anonyymi kirjoitti...

Ihana idea, sä se sitten aina jaksat keksiä kaikkea uutta ja ihanaa. Mulla onkin kaikki tarpeet noitten kirjainten kokeiluun, joten täytyypäs viimeistään viikonlopun aikana testata .)
Blogissani on sylle yllätys!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanilta näyttävät kirjaimet. Itse olen kokeillut niin, että laitan kimalleliimaa alle. Annan kuivua, sitten laitan lasiteainetta päälle. Niinkin on ihan kiva lopputulos.
Tiistaina tai viimeistään keskiviikkona nähdään :)

Unknown kirjoitti...

Ihana lo!! laistteen kanssa on tosi kivaa leikkiä!!!