perjantai 24. lokakuuta 2008

Kynttilään leimakuva

Eilisen postauksen jälkeen sain useita sähköpostiviestejä, joissa kyseltiin, kuinka tein ne enkelikynttilät. Tästä syystä päätin tehdä postauksen, koska tämä on helpompaa kuin vastata kaikille sähköpostitse erikseen :)
Kynttiläntekoa varten tarvitset:
Leimamustetta
Leimasimen
Silkkipaperia
Värit
Kuumailmapuhaltimen
Kynttilän

1. Leimaa leimakuva silkkipaperille sen rösöisemmälle puolelle (värittäessäsi värit tarttuvat paremmin rösöiselle puolelle). Käytin versafinen mustaa vedenkestävää mustetta. Tämän jälkeen väritä kuva haluamallasi väreillä. Minä käytin tässä promarkereita, väreinä pastel yellow sekä ruby. Tussit esimerkiksi menevät läpi, joten kannattaa laittaa alle joku paperi. Ja huom! Mikäli haluat värittää välittömästi leimaamisen jälkeen, sinun kannattaa kuivattaa leimakuva kuumailmapuhaltimella.
2. Tässä leimakuva väritettynä. Pohja tehty siis promarkereilla ja varjostettu kuivapastellikynillä. Sitten leikattu aika läheltä leimakuvan ääriviivoja, että jää mahdollisimman vähän valkoista silkkipaperia ympärille.

3. Pidä somilla leimakuvasta kiinni, kun asetat sen kynttilän päälle. Puhalla kuumailmapuhaltimella kaukaa, jos viet liian lähelle kuumailmapuhaltimen, kynttilän pinta vaurioituu ja tulee kuoppaiseksi (kokeiltu :DD). Voit päästää leimakuvasta irti heti, kun se ottaa pikkuisenkin kiinni kynttilänpintaan. Huomasin, että kannattaa aloittaa kuvan keskeltä puhaltaminen, näin menee tosi tasaisesti. Ensin siis keskeltä kiinnitys ja sitten toinen laita ja sitten toinen.


4. Ja tässä sitten valmiina kortti ja kynttilä "samaa sarjaa". Mielestäni aika lutuisia :))


Varmasti kynttilää voisi koristella erilaisilla nauhoilla ym, mutta paloturvallisuuden vuoksi tein tällaisen version, joka valmis poltettavaksi tällaisenaan. Jos tämän veisin lahjaksi, käärisin kynttilän sellofaaniin ja koristelisin sitten nauhoin ym :)

Leimasin, tussit, kuumailmapuhallin, korttitarpeet sekä tekstileimasin Taitopuoti Paperinauhasta.

16 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Iso Kiitos taas kerran hyvästä ohjeesta!!Lähdenkin samantein kokeilemaan kynttilöiden tuunausta... =)

Raisa kirjoitti...

Oi,ihanat! No nyt sait koukutettua tähänkin, ihan on pakko kokeilla :)

Sanna kirjoitti...

Ihanat! Onneksi en omista kuumailmapuhallinta... :-)

Minnis kirjoitti...

Saat kyllä näyttämään tuon ihanan yksinkertaiselta :o)). Just viikolla tutkin jotain ulkomaista saittia jossa tuo oli tehty paljon monimutkaisemmin, siinä laitettiin vielä tuon leimakuvan päälle jokin vahapaperi ja sitten vasta kuumennettiin. Tuli mieleen että vois onnistua ihan kynttilä decoupage lakallakin, jos ei siis ole kuumailmapuhallinta. Tätä on varmasti jossain vaiheessa kokeiltava.

Miia kirjoitti...

Sain toisenkin vinkin tähän kynttilöitten "tuunaamiseen", mutten ole ehtinyt vielä kokeilla. En oikein tiedä, mitä apua tuosta vahapaperista olisi tässä...kyllä se omasta mielstäni onnistui hyvin ilman sitäkin :) Ja tosiaan, onhan tuo kynttilä decoupage lakka yksi mahdollisuus, jollei omista kuumailmapuhallinta. Tämä vaan oli niin helppoa ja ei ollut lainkaan sotkuista :)

Minna Enqvist kirjoitti...

Kiitos että jaoit tämän vinkin! Tosi hyvä idea.

Anonyymi kirjoitti...

Heippa!

Ihana idea, mutta mietiskelin vain sitä, kuinka tuo silkkipaperi sitten palaa, kun sen aika tulee tai lähteekö esim. Promarkereista jotain mikä olisi haitallista?

Nämä olisi ihana idea joululahjaksi.

Miia kirjoitti...

Niin, olen kaksi kynttilää nyt polttanut kuvan kohtaan, eikä mitään ole tapahtunut, eli kuvan taakse jää steariini kerros. Tosin..en voi mennä takuuseen tästä. Mutta siis itselläni kynttilät ainakin kauniisti palaneet.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Miijja tästä ihanasta ja helposti toteutettavasta ohjeesta. Äskettäin tein oman kokeiluni ja onnistui hienosti :) Laitan varmastikin huomenna blogiini omasta kynttilästäni kuvan .) Kiitos vielä kerran :)

Anonyymi kirjoitti...

tein eilen yhden kynttilän kokeeksi kun olin ajatellut joululahjaksi noita. Kokeilin polttaa sitä mutta mulla ainakin tuo silkkipaperi jää "sojottamaan", eli ei siis pala eikä sula.. Kuuluuks sen olla niin??? Miten teillä muilla? Tyhmiä kysymyksiä.. joo tiedetään! :DD

Täti Punainen kirjoitti...

Kokeilin kynttilöitä myös ohjeellasi ja blogger näköjään linkitti sen automaattisesti kun olin sen omaan tekstiin linkittänyt...=)Kiitos ohjeesta!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ohjeesta!

Paula kirjoitti...

Kiitos hyvistä ohjeista. Vähän viime tingassa ohjeet löysin, mutta onhan tässä vielä aikaa...

Erja kirjoitti...

Käykö voipaperi tähän tarkoitukseen, valkoinen siis..? Tätä voisi kokilla joskus, kun on aikaa ja oikeat välineet.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset minultakin tästä yksinkertaisesta ohjeesta. Täältä pikkupaikkakunnalta tuskin tuota kynttilädegolakkaa löytyy, niin tämä on sitten edullisempi ja helpompi vaihtoehto, kun sattuu tuo kuumailmapuhallin jo kotoa löytymään. Olisi ihana, jos sais muutaman ystävänpäivälahjaksi tehtyä.
Ohjeet ainakin laitan talteen.

Taas tuo salasana kummittelee, mutta olen siis TaijuS ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset ohjeista!Nyt vasta sain aikaiseksi kokeilla.