perjantai 27. helmikuuta 2009

Scor-pal testausta

Tein jokin aika sitten laatikon ystävälle, scor palia käyttäen, johon mahtui näppärästi sisälle teepusseja. Samaiseen rasiaan muuten menee karkkipusut ja niitä mahtuu laatikkoon pari ja mahtuuhan tämän sisälle muitakin kivoja yllätyksiä :) Postaus valmiista rasiasta täällä.

Minulle tuli muutama kysely sähköpostitse tästä rasiasta ja myös kommentteihin oli jätetty tästä kyselyä, että kuinka laatikko on tehty. Tässä siis ohje. Ja ohjeen olen tehnyt mittaamalla teepussin ensin, joten tätä ei ole kopsattu mistään.

Vaihe 1. Tarvitset laatikkoa varten:
paperi 30*30
sakset
scor pal ja siihen kuuluva taittoluu (tulee laitteen mukana)
kaksipuoleista teippiä
koristeet, jos sellaisia haluat lisätä
Vaihe 1:
laita paperi taittotasolle ja taita paperista kohdat 1",3.5", 6", 8.5", 11"
Numerot näkyvät taittotason yläreunassa viivojen kohdalla, joten mitään mittailuja ei siis tarvitse erikseen tehdä!

Vaihe 2:
Käännä paperi ja taita kohdat 0.5", 3", 9", ja 11.5"
Vaihe 3:
Leikkaa saksilla pois alueet, jotka olen mustannut.


Vaihe4:
Tässä näkyy hyvin, miltä paperi näyttää, kun pienet osaset on leikattu pois.
Tämä on hyvä vaihe koristella laatikko, mikäli haluat sen leimaamalla tehdä, leimaaminen paljon vaikeampaa sitten kun laatikko on valmiina. Muut koristukset voi lisätä, kun laatikko on valmis.
Tässä kuvassa näkyy katkoviivoja, jotka pitää leikata. Huom! Mitään ei tässä kohdassa leikata siis irti!!


Vaihe 5:
Nyt tehdään kansi laittamalla kannen alle pienet tuet, jotka olen tässä numeroinut numerolla 1. Laita siis kaksipuoleista teippiä kohtiin, jotka olen ykkösillä merkannut ja taita sitten ne keskelle.
Vaihe 6:
Tässä näet yllä, että kansi on valmiina ja aika aloittaa tekemään laatikon päädyt. Laita kaksipuoleista teippiä päätypaloihin, taita numeroilla merkatut palat numerojärjestyksessä tehden päädyt. Kolmospalan pieni pääty taitetaan viimeiseksi, joka pitää päätyä hyvin kasassa ja päätytaitteesta tulee viimeistellyn näköinen. Samalla lailla tehdään siis molemmat päädyt tässä vaiheessa.

Vaihe 7:
Tässä päädyt valmiina ja melkein laatikkokin :)
Laita kaksipuoleista teippiä etuosaan ja taita laatikon sisälle, näin tulee etuosastakin huolitellun näköinen ja tukeva. Halutessasi tässä vaiheessa voit myös pyöristää laatikon kannen läpyskän kulmia.

Vaihe 8:
Laatikko valmis, ja helppoa kuin mikä! Varo vain...tähän jää koukkuun!! :)
Ja minulta kysyttiin, että millä tämä pysyy sitten kiinni, vastaus..itsestään..tämä ei tarvitse mitään kiinnitysmekanismia vaan kun tuon kannen läpyskän laittaa laatikon sisälle se pysyy kiinni :)
Toivottavasti ohjeella muillekin käyttöä! Mikäli teet tällä ohjeella laatikon, olisin enemmän kuin iloinen, jos viitsisit käydä laittamassa tähän postaukseen linkin, että pääsen ihastelemaan, millaisia laatikoita ohjeella syntyykään :) Askarteluniloa!!
Ohje tarkoitettu käytettäväksi, ohjeen kopiointiin tosin oikeus vain Taitopuoti paperinauhalla.

Ja pahoittelen kuvien huonoa laatua, pakko kuvata yöllä näitä demoja termiittien takia, ja vielä ainakaan en omaa sitä loistavaa päivänvalolamppua. Mutta pianhan ne päivät pitenevät ja valon määrä kasvaa koko ajan :)
Mukavaa viikonloppua kaikille!!

16 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ohjeesta. mutta vielä jäi kaivertamaan että mistä tuollaisen scor pal:in saa ostettua, kun ei ainakaan mun silmiin näissä suomalaisissa askartelukaupoissa ole ottanut silmiin.

kiitos, laitan heti tilaukseen kun keksin mistä tuon saan.

sasu

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Miia ohjeesta :)
Täytyy sanoa, että Helin hinta tälle alustalle on edullinen :)

Täytyy kokeilla jossain vaiheessa tätäkin laatikkoa ja tuo pusujuttu on aika kiva vinkkinä.

Miia kirjoitti...

Kiitos Sasu ja Maiju kommenteista :) Kiva, että tykkäsitte ohjeesta.

Sasu....Scor-palia saa ostettua Taitopuoti paperinauhasta :)

Maaret kirjoitti...

Suuret kiitokset Miijja! Itselläni ei tota Scorpallia ole, mutta eiköhän se myös The Croovy duo:llakin onnistune, täytyykin joku päivä ihan kokeilla.

Anonyymi kirjoitti...

Hei Miia !
Sinulla on siis käytössä scor pal, kiinnostaisi nuuttauksessa käytettynä, että saako nuuttauksen laitteella suoraan ettei tarvitse sitten leikkurilla säätää kortin reunoja ? Viivottimen kanssa nuutatessa ainakin minulla tumpelopeukalolla tulee useinmiten heittoa pikkuisen ja sitten joutuu säätämään reunoja... ärsyttävää. Mutta mielelläni kuulisin kokemuksia laitteesta ennenkuin sen itselleni tilaan.. t. jaana

Miia kirjoitti...

Hei Jaana!

Juu tosiaan, tällä laitteella onnistuu myös nuuttauksen teko näppärästi, ja saa tosiaan suoran viivan. Myös erilaisten korttien teko, joissa tehdään taitoksia, onnistuu tosi hyvin tällä samaiselle laitteella.
Voimaa ei tarvitse ja tuo mukana tuleva taittoluu pysyy tosi hyvin urassaan, mikä oli minullekin miellyttävä yllätys :)

Suosittelen kyllä lämpimästi!

Anonyymi kirjoitti...

Minun mielipiteeni nuuttauksesta... Nuuttaus korttipohjia varten onnistuu, jos korttisi mitat on tuumina. Eli senttimittaiset eivät mene aina tasan, onhan Scrol-Pal suunniteltu 12 x 12" paperille.
Tai sitten senteissä mitatussa täytyy keskikohta mitata viivottimella ja merkata vaikka pisteellä, että voi nuuttauksen tehdä oikeaan kohtaan. Lisäksi nuutata ei kannata kovin kovaa, esim. K&Companyt paperit repeävät siitä kohtaa herkästi, vaikka eivat ohuimmasta päästä ole.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Pitääpä kokeilla sitä tässä lähitulevaisuudessa :)

Miia kirjoitti...

Kiitos Taava vinkeistä. Nuuttauksesta vielä..tosiaan, keskikohta on merkattava, mutta kun sen on tehnyt, nuuttaus tulee suoraan.

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kun olet jaksanut kuvallisen ohjeen tehdä. Itse täällä vielä mietin, että tarvitsenko tuota masiinaa vai en.

Miia kirjoitti...

Myönnän, että nykyään sitä itsekin tulee mietittyä aika tarkkaan ostoksia, ettei tulisi vikahankintoja. Ainoastaan yksi laite, just rite leimasin, on sellainen, minkä kohdalla pakko myöntää että on tullut tehtyä vikahankinta. Olenkohan kaksi kertaa sitä käyttänyt :D

Scor-pal ei jää hyllynperälle jos..teet useamman laatikon kerrallaan, että ohjeet jää muistiin. Näin tulee scor-palin käyttö helpoksi samalla ja vaivattomasti. Helposti hoksaa kun tekee useamman, että miten tämä toimii ja kuinka näppärä on :)

Anonyymi kirjoitti...

Oli erittäin mukava nähdä sinut "livenä". Kun tulin kotiin mieheni vähän "nikotteli" Scrol-palin hintaa. Sanoin mitä kaikkea sillä voi tehdä. Heti aukaisi paketin ja tuli googlettamaan. Löysi tämän sinun tekemän ohjeen ja ensimmäinen laatikko syntyi aika pian. Kiitos sinulle vielä kerran.

Sande kirjoitti...

Kiitos tuhannesti hyvästä ohjeesta. Innostuin tekemään laatikoita useammankin ja tässä pari ohjeellasi tehtyä laatikkoa jo blogissani näytillä. Lisää on tulossa :)

Pöydän kulmalla näpertelijä kirjoitti...

Kiitos ohjeesta. <a href="http://poydankulma.blogspot.com/2010/04/charisma-cardz-challenge-16.html>Täällä</a> minun rasiani.

Maarit kirjoitti...

Kumpikos on parempi? Se missä on tuumat vai senttimetrit? Aika paljon näyttää ohjeita olevan kuitenkin tuumissa.

Outi kirjoitti...

Todella ihania rasioita! Kyllä himottaisi ostaa tuo laite. Tuntuu vaan vähän hinnakkaalta. Voiko sillä muuta tehdä ja mistä löytyy lisää ohjeita? Ihanaa, että ihmiset jaksaa kirjoittaa ohjeita kuvien kera. Kiitos! Tai onko muita halvempia laitteita, joilla nuuttaus luonnistuisi kätevästi?