maanantai 8. kesäkuuta 2009

Erilainen kortti

Tämä postaus on pitänyt tehdä jo aikaa sitten, mutta on vaan aina jostain syystä jäänyt tekemäti. Olen tarkoituksella haalinut itselleni muutamia erilaisia leimasinsettejä, tarkoituksena tehdä hiemen erilaisempia kortteja, aikuisille. Tässä muutama esimerkkisetti, joilla tällaisia kortteja voi tehdä; Penny Blackin akryylinen setti Allegro, Penny Blackin Enjoy sekä Ingue boutiguen setit.
Tässä kuvassa näkyy tarvikkeet, mitä olen käyttänyt tätä korttia tehdessäni. Leimasinsetti Allegro, versafinen musta muste, Distress musteita (tässä käytin Fired brick sekä Blach shoot värejä), musteenlevitin, vaaleanpunainen korttipohja, mustaa kartonkia sekä akvarellipaperia.Tässä ensimmäisenä näytän, kuinka helposti saa sopivan kokoisen taustan, johon leimaaminen tehdään. Tarkoituksena siis jättää korttipohjaa näkyviin taustan takaa, jotta korttipohja tekee tavallaan kehykset kuvalle, eikä erillistä taustapaperia välttämättä tarvita.
Jätä yläreunasta ja sivusta, molemmista, saman verran korttipohjaa näkyviin. Tätä on hankala selittää, helpommin asia selviää kuvista :D, mutta korttipohjaa tulee näin näkyviin jokapuolelta ja puolet vähemmän, kuin mitä korttipohjaa on tässä näkyvissä, kun paperi jaottuu kaikille neljälle sivulle.


Tässä kuvassa sitten näkyy, kuinka korttipohjaa näkyy tasaisesti kaikilta neljältä sivulta.Sitten itse kortintekoon. Ensin leimasin muutaman voikukan höytyvän (kaiten ne niitä on :D), käyttäen versa finen mustaa. Tämän jälkeen lähdin levittämään musteenlevittimellä Distress mustetta ympäri paperin reunuksia, koko ajan pyörivällä liikkeellä reunasta aina keskustaan päiten. Tein ensin punaisella ja sitten lisäsin hieman myös mustaa.

Sitten halusin vähän lisätä ruohoa alareunaan, näytti tuo alareuna jotenkin tyhjältä. Tähän otin kukkaleimasimen samaisesta setistä, jossa oli ruohikkoa kukkien mukana. Piti hieman laittaa suojaa höytyvien päälle, ettei leimaisi niiden päälle mitään.

Tässä tulos, eli ensimmäinen osa ruohikkoa valmiina.


Tässä sitten lisättu koko alareunaan ruohikko, leimattu teksti sekä paperin reuna rikottu paperinressaajalla.


Tässä sitten kortti valmiina. Leimatun taustan taakse laitoin mustan kartongin kehykseksi tavallaan. Vaaleanpunainen korttipohja sai myös hieman leimasinmustetta (punaista sekä mustaa), jottei vallan olisi silmille hypännyt :D Ja näin on kortti valmis ja sopii mielestäni paremmin aikuisella annettavaksi, kuin söpöiset tyttö/poikahahmot :)

Ja tokihan tämän olisi voinut tehdä värillisillä musteillakin, mementot tähän todella hyviä ja Zig akvarellikynät, mutta näin tälläkertaa :)

16 kommenttia:

amppa kirjoitti...

tykkään just tällasista. upeita!

taru76 kirjoitti...

Ihana kortti!!!! Ja niin kekseliästä on taas toi leimasinten käyttö!

MinnaP kirjoitti...

Upea kortti, kuten sinulla yleensä on! Kiitos samalla ohjeesta kuin levitetään muste nätisti reunoille ;)

Sande kirjoitti...

Hieno kortti tuli :) Itsekin olen miettinyt, että miten sitä aikuisille saisi kortteja tehtyä. ja upeaa tutorointia, kiitos Miia!

Carkki kirjoitti...

Siis niin UPEA kokonaisuus ! Tätä tekniikkaa kyllä kokeilla itsekkin, kiitos neuvoista jo etukäteen !

Marika kirjoitti...

Upea Kortti, erillainen!

Saanko linkittää kortin blogiini johon yritän kerätä erillaisia ohjeita?

Maaret kirjoitti...

Kerrassaan loistava kortti, WAU!

Pirkkis kirjoitti...

Kertakaikkisen ihana kortti! Kuvissa tuo näyttää niin helpolta, että pitäisköhän itsekin kokeilla. Välillä alkaa tympiä pelkkien väritettyjen kuvien käyttö, joten tässä onkin hyvä vaihtoehto niille.

Unknown kirjoitti...

Tosi ihana!!! Ja tämä onkin mainio tapa tehdä kortteja niilläkin leimasimilla jotka seteistä monesti muuten jää käyttämättä kun mieltyy vain pariin yksittäiseen :)

Sabina kirjoitti...

Todella upea kortti!!

Hipsu kirjoitti...

Wau!! Hieno!!

Leenamummi kirjoitti...

Hienosti tehty!
Todella tyylikäs aikuisten kortti.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos hyvästä ohjeesta;)

Miia kirjoitti...

Kiitokset kommenteista :)

Linkityksiä tosiaan ohjeisiin saa tehdä, kuvien suora kopiointi kiellettyä :)

Nunt kirjoitti...

Todella elegantti kortti, ja taas kerran, kiitokset tutoriaalista!

Mira kirjoitti...

Oikein kaunis ja just sopiva aikuiseen makuun :)