tiistai 12. lokakuuta 2010

Inktense kynät

Tämän ohjeen olen tehnyt koukussa kortteihin foorumiin huhtikuussa, mutta lisään tämänkin ohjeen tänne, helpompi linkittää kyselijöille, ja kaikki kun eivät kyseisen foorumin sivustolla ole niin on tämäkin ohje kaikkien saatavissa :)

Öljypohjaisten Inktense kynien ohjetta on kovin pyydetty, joten tässä ensimmäinen ohje.
Tässä vielä muistutan, että nämä "ohjeet" ovat minun tapani tehdä, tapoja ja tarvikkeita voi toki olla monia muitakin.Ensimmäisessä kuvassa näkyvät tarvikkeet, joita Inktense kynien kanssa käytän. Kuvasin tähän siveltimen myös, koska Inktense kyniä voi levittää ja laveerata myös vedellä. Tässä ohjeessa kuitenkaan en käytä vettä, vaan levitän väriä öljyn/maalausaineen avulla pumpulipuikkoa apuna käyttäen. Musteena käytän Mementoa siitä syystä, etten yrityksistä huolimati ole löytänyt Inktense kynistä sävyä, jolla kasvot saisi väritettyä kauniisti, joten teen kasvojen pohjavärin Copic tusseilla.

Ja aina kun käytetään värityksessä tusseja vähänkään, valitaan musteeksi Memento.
Kuvassa näkyy myös värikartta, joka kannattaa tehdä ensimmäisenä kun Inktenset hankkii. Inktense kynien ainut huono puoli on siinä, että kynän päässä näkyvät värit eivät vastaa yhtään oikeata sävyä. Värikartta helpottaa värien valitsemista siis huomattavasti. Mainittakoon vielä, että kynien ehdottomasti paras puoli on vahva pigmentti, näillä kynillä saa todella näyttäviä leimakuvia, koska värit ovat voimakkaat ja usein se on syynä, miksi moni valitsee Inktense kynät.


Leimakuvan (Art Impressions) olen leimannut Mementon mustalla musteella Cansonin Illustration paperille. Ja sitten värittämään. Ensimmäisenä väritän Copic tussilla kasvot, käyttäen sävyä Milky White.


Varjostuksia kasvoihin Copicin tussilla, sävyllä Skin White. Tämä varjostus ei ole pakollinen, mikäli haluat Inktense kynillä tehdä varjostuksia (ohjeen lopussa).Sitten aloitetaan värittämään Inktense kynillä. Ensimmäisenä lisään lakkiin ja liiviin tummaa vihreää. Ei siis väritetä kauttaaltaan, vaan ainoastaan pieni alue aloittaen varjokohdista.


Kun väriä on lisätty, otan öljyn/maalausaine pullon, jossa on korkki tiukasti kiinni. Heilautan pulloa ylösalaisin, jolloin korkkiin jää juuri sopivan vähän öljyä/maalausainetta. Öljyä/maalausainetta otan pumpulipuikkoon todella vähän. Kun öljyä/maalausainetta on pumpulipuikossa, aloitetaan värin levittäminen tehden pyörivää liikettä koko ajan ja vieden väriä kohti vaaleampia alueita. Mikäli pumpulipuikkoon tulee liikaa öljyä/maalausainetta, vaihda pumpulipuikko.Lisätään seuraavaksi hieman vaaleampaa vihreän sävyä tummemman päälle.Levitys pumpulipuikon ja maalausaineen avulla, ja kuva näyttää tältä.

Kun lisää vaaleampaa sävyä vähän myös tumman päälle, ei jää selvää rajaa eri sävyjen välille.


Lisätään varjokohtiin vielä hyvin tummaa harmaata, aivan vähän.


Ja värin levityksen jälkeen kuva näyttää tältä.


Aloitetaan värittämään housuja. Samalla tapaa laitetaan väriä housujen varjokohtiin, kuten tehtiin liiviin ja hattuunkin.Ja tältä kuva näyttää, kun ruskea väri on levitetty housuihin.Tässä kuvassa näkyy, kuinka lisäsin väriä paitaan, veteen, saappaisiin sekä onkeen.


Ja nyt olen levittänyt nuo värit, muistakaa pyörivä liike, niin ei jää niitä rajoja!!

Ja vain vähän ölyä/maalausainetta!!Halusin vielä syventää varjokohtia lisäämällä tumman harmaata varjokohtiin lisää.Nyt alkaa varjokohdissa olla tummaa riittävästi omaan silmään.


Kun vaatteet on väritetty, on aika tehdä kasvoihin pohjavärin lisäksi vähän varjostuksia. Varjostuksilla saa vähän eläväisyyttä lisää. Lisäsin ensin kasvojen varjokohtiin hieman vaalean ruskeaa. Koska tarkoitus on levittää väri hyvin pienelle alueelle, tässä kohtaa öljyä/maalausainetta supervähän!


Tässä kasvot jo hieman varjostettuna.


Koska en halua kasvoista ja käsistä täysin ruskeita,lisään vielä hieman punaa niin varjokohtiin kuin poskipäihinkin.


Ja kun olen punaisen värin levittänyt öljyn/maalausaineen avulla ihon varjokohtiin,

on kuva mielestäni valmis. Nyt sitten jään taasen odottamaan teiltä kysymyksiä ja vinkkejä Inktense kynillä ja öljyllä värittämiseen. Toivon, että tästä ohjeesta on apua ja iloa kaikille, joilla jo Inktenset on tai harkitsette näiden kynien hankintaa. Seuraavaksi teen ohjeen kuinka Inktense kynillä väritetään/maalataan vettä ja siveltimiä apuna käyttäen.


4 kommenttia:

Anitta kirjoitti...

No tuohan on helppoa kuin heinän teko.öhöm... Siis näyttää siltä. Pitänee kokeilla tuotakin. :)Kiitos ohjeesta

Merkkari kirjoitti...

Se olikin yllättävän helppoa. Heti ensimmäisen leimakuvan väritys onnistui yli odotusten ja tein siitä jopa kortin. Kiitos kovasti selkeästä opastuksesta :)

Miia kirjoitti...

Helppoahan se on :))

Merkkari, mahtava juttu tietää, että opastuksesta on ollut apua- tällaiset "uutiset" piristävät päivää merkittävästi!! Kiitos!!

Anu kirjoitti...

Olen lukenut näitä sun eri ohjeistuksia jo useampaan kertaan, ja niistä on ollut hurjasti apua! Ihanaa että joku jaksaa nähdä vaivaa tällaisen neuvovan postauksen tekoon.

Kiva kun mainitsit hyviä paperivaihtoehtojakin, ei tullut ostettua mitä sattuu =) Suurkiitokset siis!