maanantai 5. maaliskuuta 2018

Yksi leimasin, viisi eri tekniikkaa

Rakkaus leimasimiin on säilynyt askarteluharrastuksen aloituksesta tähän päivään asti, 
ja jatkuu edelleen.  Suurin syy, miksi leimasimia rakastan, on niiden monipuolinen käyttö. Tekniikoita on lukematon määrä, ja aina oppii jotain uutta.
Tässä postauksessa näytän muutamalla kuvalla yhden tekniikan ja lisäksi viisi samalla leimasimella tehtyä korttia, käyttäen eri tekniikoita.

Levitin Distress Ink musteita sileälle valkoiselle paperille meikkisienillä. Muste pitää kuivattaa musteiden lisäämisen jälkeen kuumailmapuhaltimella hyvin.


Sitten leimataan leimasimella kuvio käyttäen vesileimatyynyä. Lisätään kuvion päälle kirkasta kohojauhetta. Huom! Jos musteita ei ole kuivatettu hyvin, kohojauhe tarttuu koko paperiin.


Lisätään meikkisienellä mustaa versafinen mustetta koko paperin päälle. Musta muste ei tartu kohojauheella tehtyyn kuvioon, joten alta paljastuu leimasimella tehty kuvio väreissä.


Nämä neljä korttia olen tehnyt ATC kortin kokoon. Näitä kortteja vaihdellaan toisten askartelijoiden kanssa, mutta tälläkertaa halusin käyttää pienet kortit itse. Ja kuten näkyy, kaikissa korteissa on käytetty samaa leimasinta, vaikka kortit ovatkin aivan erilaisia.Tässä kortissa pieni kortti tehty valkoisella kohojauheella Distress Ink musteilla tehdyn paperin päälle. Ja kuten kuvasta näkyy, lämmitin liian vähän aikaa kuumailmapuhaltimella, ja paperiinkin tarttui kohojauhetta. Kuvasta tuli vahingossa siis hieman utuinen, mutta se oli tässä oikeastaan parempi-välillä sattuu hyviä vahinkoja. 


Tässä kortissa on käytetty Brusho värejä, niin pienessä kortissa kuin taustan tekemiseenkin.
  Brushot ovat jauhemaisia akvarellijauheita, joissa on voimakas pigmentti. Tässä olen sirotellut Brusho väriä korttipohjalle ja suihkuttanut vettä suihkepullolla. 


Tähän korttiin taustalle tein kuvion sabluunan avulla, käyttäen samoja musteita kuin pienen kortin tekemiseenkin. Samoin värjäsin Distress Ink musteilla paperia, josta leikkasin leikkurilla samanvärisiä kukkia. Teksti stanssattu.
Sitten ruskeasävyinen kortti, jossa halusin käyttää erilaisia, yhteensopivia pintoja. Perhosleimasimella leimasin tarrataustaiseen korkkipaperiin, ja leikkasin perhoset irti.

Ja lopuksi vielä se perinteisin tapa, eli leimaus ja kuvan värittäminen.


Jos olet itse tehnyt/teet postauksen, jossa käytät samaa leimasinta käyttäen eri tekniikoita, jätäthän kommenttikenttään linkin, niin tulen piipahtamaan ja inspiroitumaan :)  
Aurinkoista alkanutta viikkoa kaikille!

4 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Todella kauniita kortteja. Oma suosikkini on ehkä brusho tai ruskeansävyinen... vaikea valita :)

Sirpa kirjoitti...

Voi herttinen leijaa kun ihanai kortteja.
Kyllä se on sinulla taito hyppysissä.
Minä tykkäsin tuosta musta/punainen sävyisetä ihan eniten ja toseksi tuli ruskea sävyinen!

Miia kirjoitti...

Kiitos Tiina ja Sirpa, ihanaa että jätitte viestiä:)
Minä en oikein osannut suosikkiani valita, kun kaikki ovat niin erilaisia.
Aurinkoa!!

Ritva kirjoitti...

Wau, kiva kun selostat tekniikkaa, niin tumpelotkin - eli minä - oppii - ehkä jotain :) Iloa päivääsi!