keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Leimailutaivaan haaste #5 Masking

Leimailutaivaan haasteet pohjautuvat eri tekniikoihin, ja tämä on oivallinen tapa haastaa itsensä kokeilemaan jotain, mitä ei ole aikaisemmin ehkä kokeillut. Tänään julkaistiin haaste, jossa aiheena on tehdä masking tekniikalla kortti, eli "suomennettuna" tämä tarkoittaa, että leimataan leimakuvia päällekkän, kuitenkaan sotkemati leimakuvia. Tämä on hieman työläämpi tekniikka kuin että leimaisi suoraan paperille yhden kuvan, kun on kuitenkin leikattava ääriviivoja myöten toinen kuvista, mutta vaiva kannattaa nähdä, lopputuloksesta tulee mielestäni aina hieno  :)

Minä leimasin ensin kaksi puuta erillisille akvarellipapereille. Toisen puun leikkasin ääriviivojaan myöten irti ja asetin toisen puun päälle. Tämä päälle laitettava kuva estää sen, että alla oleva leimakuva ei sotkeennu, vaikka leimaat toisella leimasimella kuvan päälle. Tämän jälkeen leimasin talon puun viereen, joten näyttäisi siltä, että puu on talon edessä. Sitten tein nurmikon leimaamalla pienillä leimasimilla lehtiä aloittaen ensin vaaleammasta vihreästä ja sitten vielä paria muuta vihreää. Puu ja talo ovat magnolian leimasimia, ja kuvat olen värittänyt Distresseillä, harjoitukset jatkuvat siis edelleen :) Lopuksi reunustin kuvan ruskealla kartongilla, jonka leikkasin Fiskarsin leppäkerttu kuviosaksilla. 

Mukavaa keskiviikkoa kaikille!!

5 kommenttia:

Riituli kirjoitti...

Hieno kuva! En taida itse osata tätä tekniikkaa - mutta yritetään, jos löydän jonkin tarkoitukseen sopivan leiman itseltäni.

AN kirjoitti...

Hienosti olet käyttänyt kahta isoa leimakuvaa! ei varmaan muuten mahtuisikaan samaan kuvaan! Kaunis tulos!

Leenamummi kirjoitti...

Hyvännäköinen kortti tuli sinulta tälläkin tekniikalla. Haasteissa on juuri se hieno homma, että tulee tehtyä asioita, joita ei varmaan muuten kokeilisi. Tätä(kään) en ole aiemmin kokeillut, saa nyt nähdä sitten;)

xing kirjoitti...

Hienosti onnistunut esimerkki tästä tekniikasta. Suomeksihan masking voisi olla vaikka peittämistekniikka

Ritva kirjoitti...

Hieno kokonaisuus onkin ja vaatii näköjään tuota nipertämistä!