perjantai 29. toukokuuta 2009

Kortteja, helmipiikkejä sekä perhosia

Nurkkauksen siivoaminen on yllättävän aikaavievää puuhaa. Paljon olen tehnyt, mutta paljon on vielä tekemistäkin, joten homma ei suinkaan ole vielä ohi. Tokihan sitä kuitenkin on kortteja tehtävä välillä, ettei vallan siivoamiseksi menisi. Ja eihän sitä malta olla askartelemati, kun on uusia hankintojakin tehnyt niin syyhyäähän ne sormet kokeilemaan kaikkea uutta :))

Tässä kolme greeting farmsin anya tyttöstä, jotka löytyvät tästä setistä, jossa kolme tyttöstä. Minä halusin vaihteeksi tehdä samalla kuvalla kolme erilaista korttia, ja kohtuuhyvin onnistuinkin saamaan näistä erinäköiset :)

Tarvikkeet: neiti vihreä

Taustapaperi Basic Grey.
Väritykset copic tusseilla.
Boordi Martha Steward.
Lehdet kuvioleikkurilla.
Kukka virkattu (heh, tätäkin siis harrastettu) ja keskustassa kangaskukka sekä haaraniitti.
Perhonen tehty EK succesin kuvioleikkurilla sekä Marthan leikkurilla (alla ohje).

Tarvikkeet : neiti sininen

Papereiden valmistajaa en muista.
Boordi sama kuin yllä olevassa.
Väritykset inktense kynillä.
Kukat Prima, ja keskustoina valkoiset ruusut.
Perhoset kuvioleikkureilla.

Tarvikkeet: neiti pinkki

Väritykset promarker ja inktense.
Taustapaperi DCWV: the sweet lehtiöstä.
Boordi Martha Stewart Doily Lace.
Kukat Priman hydrangea, kukkien keskustoissa välihelmet sekä haaraniitit. Muutama suipporuusu lisätty myös. Lehdet priman.
Ja tässäkin perhosia :)

Siinäpä siis kortit :) Mutta olen mä muutakin puuhastellut :D
Seinäjoen reissulla yövyin serkun luona (terkkuja!!), ja pääsin ihastelemaan helmivarastoja :) Nooh, minuun ei VIELÄ ole iskenyt koruinnostus, mutta myönnettäköön, että ihaniahan nuo helmet ovat *sinnittelee* :). Sain iiiiiison kasan helmiä mukaani, ja pakkohan ne oli työstää heti korupiikkeihin, ettei nuo ihanuudet vahingossakaan jää minnekään kupin pohjalle lojumaan :) Tässä siis kuva korupiikeistä ja "tyylistä" jolla mielestäni näitä helppo tehdä.
Tee siis ensin karkkirasiaan neulalla reikiä. Laita helmiä korupiikkiin ja kiinnitä ne glossy accentilla. Sitten pujotat korupiikit helmineen rasian reikiin sisäpuolelta päiten, näin korupiikit saavat rauhassa kuivua ja ovat muutenkin suojassa esim uteliailta termiiteiltä :D
Samassa rasiassa voi jatkossa myös helmipiikkejä säilyttää, kansi vain päälle sen jälkeen kun olet piikit työntänyt rasian sisälle..
Olen myös paperihelmiä tehnyt viimepäivinä, mutta niistä kerron sitten toisella kertaa :)

Ja kun tätä ylimääräistä aikaa on ollut ;D, niin olen perhosiakin väkräillyt. Mukavaa, kun on koristeita valmiina kun alkaa korttia kasaamaan.
Tarvikkeet:
EK succesin perhos punchi
Martha Stewartin perhos punchi
Liimakynä
Koristeita esim stickles kimalleliimoja, koristehileitä, tekosamettia tai mitä nyt mieleen juolahtaakaan.

Ensin leikkasin EK:lla mustasta perhosen, josta leikkasin ainoastaan perhosen keskustan/ruumiin. Sitten leikkasin Marthan puchilla perhosen ja liimasin sen erilliselle värilliselle paperille(ei kuvassa).
Erilliselle paperille liimatun perhosen sitten leikkasin ääriviivojaan myöden irti ja lisäsin tuon mustan ruumiin sitten liimakynällä. Tämän jälkeen koristukset päälle. Liimakynällä on helppo saada liima pieniinkin kohtiin ja mm irtosametti tarttuu mahtavasti liimaan ja tekee kivan efektin :)
Tässä sitten kuva muutamasta perhosesta, joita tulette varmasti kyllästymiseen asti näkemään korteissa koko kesän ajan (on niitä sen verta paljon). Positiivisinta tässä on, että näiden perhosten ja paperihelmien tekemisen jälkeen, on paperisilppulaatikossa hurjasti taasen tilaa :D
Ja tietty koristeita valmiina paljon.


Oikein mukavaa viikonloppua kaikille!
8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja kortteja - kiitos hyvästä perhosohjeesta... Nuo korupiikit näyttävät hienoilta, mutta miten niitä käytetään? Minullakin on erilaisia helmiä jonkinverran ja olen miettinyt, että miten niitä voisi hyödyntää...

Miijja kirjoitti...

Hei Marke ja kiitos kommentistasi :)

Noita helmipiikkejä käytetään korteissa koristuksena esim kukkien takana. 6. sekä 13. päivä toukokuuta tehdyissä postauksissani olen ainakin noita korupiikkejä käyttänyt.
Jatkossa myös näitä tulee korteissa näkymään, kun ovat nyt valmiita ja kuivaneetkin :)

Carita kirjoitti...

Ei hyvä päivä.. Aivan ihania nuo perhoset ovat mutta on sulla ollu näpertämistä! Tietysti kun sarjatyönä tekee niin on niitä sitten pitkäksi aikaa mutta nyt täytyy tunnustaa että minulla ei riittäisi kärsivällisyys tuohon :) Musta on tulossa laiska askartelija ihan selvästi, oonkohan taantumassa..

Leenamummi kirjoitti...

Kortit taas ihania, tosi hienoja kaikki!
Ihailin tuota virkkaamaasi kukkaa, itsekin jonkun tein, mutta omassa melko mahtavassa lankavarastossani kaikki olivat liian paksuaj, joten täytyy varmaan tehdä ensin hankintoja.
Hienoja ovat niin korupiikit kuin perhosetkin!!!

Piia kirjoitti...

Vautsi mitä kortteja ja ideoita taas meille jaat <3 Tuo karkkilaatikkoidea varsinkin pääsee heti käyttöön... itse olen kanssa miettinyt että mihin niitä säilöisin Pikku-Petjan kätösten ulottumattomiin... melkoinen harakka kun on ja kaikki mikä säihkyy niin siten kiinnostaa! :D

Maaret kirjoitti...

Loistava postaus! Ihania kortteja ja kivasti erilaisia, vaikka sama leimakuva ollut käytössä:)
perhosohje mulle ihan uusi tuttavuus, joten kiitokset siitä:) Nyt ei puutu kun leikkurit, hih.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vastauksestasi - minäpä katson noita postauksiasi:)

Anonyymi kirjoitti...

Hienolta näyttivät - olet ilmeisesti zotseilla kiinnittänyt nuo koristeet?