perjantai 8. toukokuuta 2009

Megapostaus..Skräppisivuja kolmin kappalein

Skräppääminen on kyllä aivan oma lajinsa, myönnettäköön! Mutta kyllä skräppääminen kuten kortintekokin, molemmat, ovat aivan loistavia keinoja poistamaan stressiä ja muutakin mielipahaa :) Askarrellessa sitä ei muuta ajattele, kuin sitä, mitä juuri tekee...ja aika lentää :)
Tuntuu, että on ollut lähiaikoina liian vähän aikaa skräpätä, nämä sivut kun ovat lapsillekin niin mieluisia. Jospa taasen koittais parantaa tapansa ja yrittää tehdä yhden leiskan/viikko, koska totuushan on, ettei skräppäämään opi kuin skräppäämällä :))

Kuulin jokin aika sitten väitteen, että skräppääminen ja leimailu eivät sovi yhteen???? Nooh, tästä inspiroituneena tein tämän sivun, koska tuo väitehän on väärä ja kumottava ;D
Ensinnäkin, sivu kertoo siis meidän pikku emännästä, joka osaa hämmästyttävän määrän eri ilmeitä, jotka vaihtuvat tosiaan parin sekunnin välein..ihme jollei tytsi jollain tapaa harrasta myöhemmin teatteria :D Mutta toisaalta, mielipiteiden ja mielialojen vaihteluthan ovat naisille täysin sallittuja, vaikka sitten kahden sekunnin välein ;D
Taustalla siis valkoinen 30*30 skräppipaperi, jonka reunukset ensin värjäsin Distress musteilla (Aged mahogany sekä Walnut stain) käyttäen musteenlevitintä. Seuraavaksi tein koukeroita vaahtomuovileimasimilla, käyttämällä vettä musteen sijasta, näin koukerot tulivat esiin, koska Distress musteet lähtevät poies kun lisää vettä eli siis toisinsanoen ovat vesiohenteisia. Seuraavaksi sitten Inkadinkadon leimasinsetillä ympyröitä käyttäen Mementon mustetta sand. Sitten Inkadinkadon timanttikoukeroita Versafinella ja kynällä sitten kulmat. Tässä vaiheessa paperinressaajalla käsittelin kuvan reunat ja lisäsin ruskeita papereita paperin taakse muutamaan kohtaan.


Valokuvan ja kuvan taustat olen leikannut Spellbinders stansseilla. Tässä lähikuvaa ylänurkasta, jossa Hydrangea kukkia, keskustoissa pieniä ruusuja. Muutamia lehtiä, mini punchinellasta tähtiä käyttäen Fiskarsin Squeeze punchia ja viiimotteeksi vielä korupiikkeihin muutamat helmet. Kaikki koristukset olen liittänyt sivuihin Glue Dotseilla, pienillä sekä isoilla, riippuen lisättävän koristeen koosta. Mustan viivan päässä Fastenater niitti, jossa lukee happy :)Hih, tästä kuvasta tytsi sanoo hassu tyttö, ja siksipä myös niitissä lukee silly :D
Muuten tämä kulma samanlainen kuin tuo vasen kulma, ainoastaan helmipiikit vaihtuivat tuohon dream- metallikoristeeseen.Sitten väriä elämään ja varmaan ensimmäinen leiskoistani, joka kätkee tietoakin sisälleen :D
Tässä siis Tytsi istumassa "takapihallamme" Lutakonpuistossa sijaitsevan taideteoksen päällä. Taideteoksen on tehnyt kuvataiteilija Marja Kolu vuonna 2008 ja teoksen nimi on rastatukkainen soffa :DD
Tämä on 8 metriä pitkä ja 8 tonnia painava betonipenkki, joka siis päällystetty ihanan iloisenvärisillä lasimosaiikkipaloilla. Tuosta nauhasta kun kiskaisee, sieltä löytyy tuhti paketti tietoa tästä koko Lutakonpuiston Paratiisista, jonka saarella tämäkin taideteos on.
Sivu on kokoa 30*30, taustalla "ruutupaperi" jonka valmistajaa en muista, oranssi pistepaperi on My mind´s eye, toinen oranssi jonka toinen puoli on vihreä on Fancy Pants, kirjaimet leikattu cuttiksen stansseilla ja paperina kirjaimissa sekä kuvan takana Basic Greyn Henley paperi.Tässä sitten hieman lähikuvaa. Tässä näkyvät kivasti nuo Fragments palat. Fragmentsejahan käytetään silleesti, että laittaa palan taakse reippaasti glossy accent lakkaa, laittaa paperin päälle, pyörittäen hieman fragments palaa paperin päällä. Näin pala jää paperiin kiinni pysyvästi ja tasaisesti ilman ilmakuplia :) Kiva lisäkoriste, ja saa korttiin juuri oikeanvärisen koristeen käyttämällä jämäpaloja, tässä tapauksessa jämäpaloina toimii valokuvasta leikatut reunukset. Fastenater niitti näkyy myös kuvassa, ja kuten huomattavissa on, tykkään näistä tekstiniiteistä hirrrrmupaljon :))


Sitten vimppa leiska tällä erää. Meidän perheessä aina välillä (lue:joka päivä) kyllästyn kuuntelemaan lasten "joutavaa"valitusta. Elämähän heillä on onnellista sekä helppoa, silti usein kuulee vain asioita jotka on pielessä. Tästä syystä meillä opetellaan nyt miettimään asioita jotka on hyvin, keräämällä listoihin asioita jotka alkaa onnea on... Jokaisella on oma lipukkeensa tuolla sivun takana olevassa taskussa (tosin tytsi ei tästä vielä mitään ymmärrä, mutta ompahan valmiina). Tuohon lipukkeeseen sitten jokainen kirjoittaa näitä onnenasioita ja tarvittaessa sitten, kun valitusta alkaa taasen kuulumaan, mietitään että olikos ne asiat tosiaan noin huonosti vai kumoaako nämä onnenasiat pikkuiset vastoinkäymiset :)
Tässä siis yksi lasten onnenhetkistä..herätä rauhassa päikkäreiltä ja sitten saa suukkoja ja haleja paaaaaljon. On tämä äitinkin onnenhetki, monessakin mielessä :)
Lipukkeita tuonne taskuun mahtuu useampikin kaikilta ja lipukkeiden kiinnikkeet (nuo mitkä sivun yläreunasta näkyy) on Chippien setistä.
Taustapaperi DCWV Luxury paperisetistä. Koristeina stanssattuja kukkia, joiden keskellä napit ja nappien keskustoissa läpinäkyvät kuplatarrat, joissa samaa paperia kuin taustapaperikin on.
Sydämet myös stanssattu ja päällystetty Glossy accentilla sekä kimallejauheella, ja tämähän ei taasen välity tästä kuvasta laisinkaan. Kukkien taustalla vielä koukeroita, jotka Grungeboard setistä ja ne päällystetty askartelumaalilla sekä valkoisia höyheniä tuomaan vähän pehmeyttä ja kuvaamaan höyhensaaria tietty :D Teksti tarroilla.

Oikein ihanaa ja aurinkoista viikonloppua kaikille!!

17 kommenttia:

elinarsku kirjoitti...

voi, tykkään kaikista! erityisesti keskimmäisestä. siinä on niin ihanat värit ja muksulla veikeä ilme. :) näitäkin lisää, kiitos!

amppa kirjoitti...

ihania, varsinkin tämä ilmeleiska! tykkään ihan kympillä! :))

Anspe kirjoitti...

VAU!! aivan mahtavia!! väite tuli kumottua hih.. sopii kyllä tosi hyvin tuo leimaaminen ja skräppäys!!!

maiju kirjoitti...

Aivan ihania... Oma suosikkini on ehdottomasti tuo ensimmäinen. Siinä on taas Miijja onnistunut vangitsemaan herkkyyden mukaan sivuun. Aivan ihana.

Sari kirjoitti...

Mun suosikiksi nousee ( tosin kovan kilpailun jälkeen) viimeinen leiska. Kyllä on ihanan herkkä tunnelma. Ensimmäinen leiska on aivan kuin meidän nuorimmaisen elämästä!

Ritva kirjoitti...

Onneksi ei tarvitse päättää suosikkia, olisi vaikea valita, kaikki upeita ja erilaisia!
Onnistuneita - mitäpä muuta sinulta voisi odottakaan!

Ihanaa äitienpäivää! Hoppas selkä on kondiksessa!

Pirkkis kirjoitti...

Ihania sivuja! Paras on ehkä tuo eka. Tiedän tuon "kaksi sekuntia, kaksi ilmettä" -tilanteen ;o).
Mulla tuo skräppääminen on vielä kokematta, mutta ehkäpä joskus. Vein just kaverille synttärilahjaksi pienen skräppipaketin, josko hän innostuisi ensin ja minä sitten perässä.

Serafiia kirjoitti...

WAU!
Olen aivan ihastunut tuohon ensimmäiseen! Mistä nuo käyttämäsi aakkoset on? :)

Marika kirjoitti...

Upeita skräppisivuja olet tehnyt minun suosikkini on tuo ensimmäinen :)

xing kirjoitti...

Minunkin suosikki on ensimmäinen. Enkä ole koskaan kuullut kyseistä väitettä: ihan pötypuhetta, sillä useimmat tarvikkeethan ovat joka tapauksessa samoja eli leimailijan on helppo innostua skräppäyksestä ja päinvastoin

Unknown kirjoitti...

Wautsi miten ihania sivuja :)

Hyvää äitienpäivää sinulle <3

Ouna kirjoitti...

Toden totta, kumosit väitteen skräppäyksen ja leimailun yhteen sopimattomuudesta, sillä tuo ilmeleiska on todella mahtava!!

Niinu kirjoitti...

Taisin tänään törmätä tekemääsi korttiin ihan tosielämässä:)
Olimme ristiäisissä missä perinteisten korttien joukossa loisti kolme itsetehtyä korttia.
Yksi niistä oli helistinkortti,
jonka takana luki Handmade by Miia...
Oli ainakin kiva ajatella että vihdoinkin törmää johonkin nettituttavuuteen tosielämässä, edes kortin kautta:)
Hyvää alkavaa viikkoa näin juhlavkonlopun jälkeen!

taru76 kirjoitti...

Kyllä olet upeat sivut saanut aikaiseksi!!! Näitä on kiva katsella vielä vuosienkin päästä : )

Taava kirjoitti...

Kaunista jälkeä ja hienoa, että pääsit kumoamaan tuon väitteen ettei muka leimailu sovi skräppäykseen... väittäisin sen olevan vain mielikuvituksesta kiinni.
Tosi pitkiä juttuja jaksat kirjoittaa, hyvä kun jaksaa ja ehtii edes lukea.

Piitu kirjoitti...

Aivan mahottoman upeita "sivuja" olet tehnyt!!!

Miia kirjoitti...

Isot kiitokset kaikille ihanista kommenteista :))
Ja huolimatta pitkästä sepostuksestani, olette jaksaneet sen lukea :) Tarinatäti, minkäs teet :D
Tämä skräppääminen on uusi ja ihmeellinen maailma edelleen minulle, joten positiiviset kommentit lämmmittävät tosi paljon mieltä :)

Maire..käyttämäni aakkoset...Vihreät on stanssattu cuttlebugin Olivia aakkosilla, ja vaaleanpunaiset sekä valkoiset kirjaimet ovat Pink Paisleen tarroja, kaikkia saatavilla taitopuodista ainakin.

Niinu...kirjoitan juuri noin aina kortin taakse ja noita helistinkortteja olen kyllä paljon tehnyt, joten olet tosiaan saattanut livenä törmätä tekemääni korttiin :)

Ja selkä temppuilee edelleen, yritän rauhoittaa tilannetta ja valmistautua korttikurssiin, joka on viikonloppuna Seinäjoella.
Aivan ihanaa kun pääsee tapaamaan uusia askartelusta innostuneita ihmisiä :))

Ihanaa ja aurinkoista viikkoa kaikille!!