lauantai 25. heinäkuuta 2009

Laatikoita ja laatikosto

Sateista lauantaita kaikille. Tässä lupaamani postaus, eli laatikoita tein viime viikolla-viikonloppuna. Kaikki laatikot on taitopuodista, kuin myös maalit. Näitä Decoupage sivuja saa myös Taitopuodista avajaisviikosta lähtien.
Mutta tässä siis muutama kuva valmistuneista.

Ja pikaohje:
1. Ota lukot ja saranat pois.
2. Maalaa ja anna maalin kuivua.
3. Mikäli haluat laatikosta "vanhan näköisen", hio maalipintaa hieman sieltä täältä
4. Leikkaa decoupage kuvat ja liitä ne decoupage lakalla laatikon pintaan
5. Laita päälle lakka, jotta laatikon pinta kestää kulutusta ja pyyhkimistä. Anna lakan kuivua.
6. Lisää pitsi ja muut koristeet ja koristele halutessasi myös sisäpuoli.
7. Laita saranat ja lukko paikoilleen.

Tätä laatikkoa ajattelin annettavaksi hieman vanhemmalle naiselle teelaatikoksi, ja sisälle tietty ompputeetä :) Maalina valkoinen ja lisätty omenenkukkien ja perhosten lisäksi vain pitsiä.
Maalejahan tähän tarkoitukseen löytyy täältä.


Sitten pojanviikarille oma laatikko :) Päällä hämähäkki ja jännittävän näköiset läpinäkyvät kirjaimet. Mikäli haluaa, noita läpinäkyviä kirjaimia voi maalta haluamallaan värillä käyttäen peel of markereita, joilla myös ääriviivatarroja voi maalata. Laatikko maalattu valkoisella ja hiottu vähän.
Sisältä sitten paljastuu pikkaisia hämähäkkejä sekä tietty seittiä jota ovat joutessaan kutoneet :D Seitti tehty valkoisella Webbing spraylla.
Tämä laatikko sitten puolestaan sopisi vaikka kastelahjaksi tytölle tai pojalle. Sisällä koristeina nappeja sekä höyheniä, kuten aiemmassakin laatikossa jonka lähes samoilla kuvilla ja idealla tein.
Tätä laatikkoa taasen ajattelin häälahjaksi, tämä sitä minun mieleistäni linjaa..hyvin yksinkertaista ja riisuttua, joka näyttää omaan silmään hyvältä :)
Sitten vimppana, muttei suinkaan vähäisimpänä, neidille oma lipasto, joka tietty joulunaikaan toimii joulukalenterina (luukkuja 25, joten yhden saa avata sitten vaikka uudenvuoden yönä). Laatikoihin meinaan siis tehdä tagit cuttiksen stanssilla ja liittää ne hopeisella langalla laatikoiden nuppeihin, kunhan olen numerot laittanut. Näitä laatikostoja saatavana myös avajaisviikolla taitopuodista paikanpäältä. Muita koristuksia en tähän laittanut, tulisi liian "täyteen" kun sitten lisää niitä nauhoja ja koristuksia niihin nuppeihin :)
Että tällainen postaus tälläkertaa, näperrelty siis on :D
Mutta nyt muihin puuhiin..mukavaa viikonloppua kaikille!!

11 kommenttia:

Milla kirjoitti...

Hienoja laatikoita kaikki mutta tuo Aleksin laatikko on kyllä upea! Ihanat nuo läpinäkyvät kirjaimet ja tuo hämähäkin verkko - wau! Miten pysyvää tuo webbing spray on, lähteekö helpostikin irti?

Anonyymi kirjoitti...

ihania. Millä muutet levität tuon musteen noiden tagien reunoihin, kun saat noin hienosti sen häivytettyä? mä yritin pumpulipuikolla, mutta jää paljon rumemmet rajat mulle eikä häivyty noin kauniisti.

sasu

Taina kirjoitti...

Toivon tapaavani sinut Taitopuodin avajaisissa. Laatikot aivan ihkuja, olet ollut jälleen ahkerana.

Miijja kirjoitti...

Kiitos Milla ja Sasu kommenteista :)

Milla, sprayssa on liimaa, joten se kuivuessaan on pysyvää, varsinkin paperiin kiinnittyy superhyvin eikä pieniä hippuja edes irtoile. Mutta tosiaan otti myös kiinni puurasioihin ja eikä lähtenyt reunoista esimerkiksi poies muuten kuin hiomalla. "irtonainen" seitti tosin tottakaiten lähtee laattoina rasiasta, jos sitä painelee, mutta reunoista se ei lähde.

Ja Sasu, levitän musteen Tim Holzin musteenlevittimellä, jota löytyy esmes taitopuodista kohdasta työvälineet. Näitä kahvoja on kaksi, toinen alkoholimusteille (jota itse käytän) ja toinen on musteen levitin, jota en ole vielä testannut. Eli kyseessä Ranger alcohol inkapplicatorhttp://www.paperinauha.fi/ranger-alcohol-applicator-p-2911.html sekä Ranger ink blending tool http://www.paperinauha.fi/ranger-blending-tool-p-1244.html molempiin saatavana lisävarusteina noita pehmusteita lisää :)

Tuo kahva on yksi niistä työkaluista, joista en ikunas luopuisi :) Kannattaa siis ehdottomasti hankkia, sillä on paljon käyttöä :)

Miijja kirjoitti...

Ja Taina, ihanaa että olet tulossa Seinäjoelle, siellä nähdään! Lukuunottamati kahvitaukoja, olen kyllä paikanpäällä aamusta iltaan :)
Nähdään siis!!

Piia kirjoitti...

Kerrassaan upeita! Tuo seitti ja hämikset aivan mahtavia <3

Saako noita 24 laatikon "lipastojakin" Paperinauhasta kun en ainakaan nettisivuilta löytänyt?

Piia kirjoitti...

Sori nyt vasta luinkin perusteellisemmin ja selvis että avajaisista saa paikan päältä...

Miijja kirjoitti...

Piia, tosiaan Heli ei vielä ainakaan ole niitä nettiin laittanut. Avajaisviikolla niitä voi saada paikanpäältä, mutta voit toki laittaa Helille sähköpostia, jos tuollaisen laatikoston haluat, ja kysellä onnistuuko tilaaminen :)

Anonyymi kirjoitti...

vielä tuli mieleen ihan asian vierestä, että mistä sinä tilaat isot neliökorttipohjasi? Ja kuinka isoja ne ovat mitaltaan joita käytät?

Miijja kirjoitti...

Taitopuodista tilaan neliökorttipohjat, olen laatuun ollut tyytyväinen ja hintakin edullinen.
Löytyvät kohdasta korttipohjapakkaukset ja sieltä 50 kpl:tta valkoisia korttipohjia hinta 8.90 ja siinä tosiaan kuoretkin mukana. Kokoa niillä on 12,5x12,5. Jos suurempia korttipohjia tarvitsen, teen ne yleensä itse, käyttäen Fabrianon accademia paperia ja nuuttaan sen scor palilla.

Ritva kirjoitti...

WAU - ei voi muuta sanoa, onpa upeita - ja tosiaan tuo hämislaatikko on suorastaan huikea seitteineen - mistä ihmeestä keksit näitä juttuja.......