torstai 3. syyskuuta 2009

Forewer friedsin nalleilla P*skarteluhaasteeseen

Sain eilen tilaukseni Taitopuodista, tilasin mm muutaman Forewer friends nallen, nämä kun ovat aivan ihania ja helppoja värittää :)) Näistä uusista leimasimista sitten innostuin niin, että oli pari pakko tehdä heti korteiksi asti. P*skarteluhaasteessa oli myös tällä viikokka kiva sanallinen haaste, eli nappeja haluttiin nähdä korteissa. Molemmissa korteissa siis nappeja, joten näillä osallistun haasteeseen :)


Tässä taustapaperina ensin yksivärinen sininen ja sitten päällä reunoilta ressattu ja ommeltu paperi, joka sweet lehtiöstä 30x30, raidallinen paperi samasta paperikosta. Raidallisen paperin takana yksivärinen sininen paperi, jota leikkasin boordileikkurilla. Koristeina organza nauhaa ja läpinäkyvä sininen nappi. Leimakuva siis forewer friends ja väritetty kuivapastelleilla öljyä apuna käyttäen. Öljyä olen levittänyt ottamalla pumpulipuikolla öljyä korkista. Teksti Melissa Francesin siirtokuva-arkista. Leimakuvan ympärillä yksiväristä paperia, jonka leikkasin Fiskarsin kuviosaksilla
Sitten toinen nalle, väritykset samoilla kynillä ja tekniikalla kuin ylempikin. Taustapaperina tässäkin yksivärinen jota ommeltu, päällä lisäksi kuviopaperi, joka samasta sweet paperikosta kuin ylemmänkin kortin paperit. Kukkasia laitoin tähän paljon, muutamia lehtiä sekä helminauhaa. Paketit ovat myös forewer friendsin leimasin, joka väritetty kuivapastelleilla ja leikattu sitten ääriviivojaan myöden irti ja laitettu koholle 3D tarroilla. Pakettien päällä pienen pienet napit :)

Ja sitten öljystä muutama sananen samaan postaukseen. Minulta on kysytty taas, olenko huomannut että värittämäni leimakuvat olisivat haalistuneet tai kellastuneet ajan myötä.
Olen huomannut, että asiasta on keskusteltu. Kun keskustelun huomasin, tarkastin kaikki taitopuodille vuoden aikana mallikorteiksi tekemäni kortit (jopa kahteen kertaan), ja yhdessäkään kortissa ei näitä vikoja ollut. Ja mikäli olisin tällaista huomannut, en MISSÄÄN NIMESSÄ linkittäisi tuotteeseen, jonka olen huonoksi havainnut, vaan olisin "varoitus postauksen" tehnyt välittömästi!! Mutta mitään tällaista vikaa en ole siis omalla kohdallani huomannut. Tästä öljyasiasta oma mielipiteeni siis on, että jos levitetään öljyä stumpilla, sitä menee paperiin huomattavasti enemmän kuin että ottaisi pumpulipuikolla korkista. Stumppi ei ime öljyä itseensä juuri ollenkaan, vaan kaikki öljy menee/valuu paperiin. Toisinsanoen, stumpilla levitettäessä levitetään öljyllä ja pumpulipuikkoa kun käytetään levitetään pumpulilla, ei niinkään öljyllä. Pumpulipuikon päähän taasen menee öljyä tosi vähän ja osa vielä imeytyy pumpuliin. Mutta, tämä vain minun mielipiteeni ja kokemukseni asiasta.
Pointti kuitenkin on, että kaikki, mitä blogissani kirjoitan, on minun suustani ja minun kokemuksiani eikä "myyntipuhetta", enkä suosittele tuotteita mikäli en niitä hyväksi ole havainnut!! Tykkään mieluusti jakaa kokemuksiani tarvikkeista ja tuotteista sekä tekniikoista, ihan omasta tahdostani, ja näitä kokemuksia jaan toivoen, että näistä jollekin olisi apua :)

Ja tottahan toki...sana tässäkin vapaa :)

16 kommenttia:

Niina kirjoitti...

Voi miten kauniita! Tosi herkkiä korttia ja hienosti väritettyjä. Noi FF-nallet on tosi kivoja; itsellänikin on muutamia heidän leimoja.

Anu kirjoitti...

Ihania korttia taas, varsinkin toi eka! mutta sellainen kysymys että miten saat tolla paperin ressaajalla noin hienon ja tasaisen näköisesti nopi reunat?

maiju kirjoitti...

Ihania kortteja... Tuo pinkki on oikea namu ;)

Jossain vaiheessa eräs öljy herätti keskustelua blogeissa ja silloin osalla oli näitä värin leviämisongelmia ja osalla ei. Silloin tultiin siihen johtopäätökseen, että öljyn määrälläkin olisi ollut vaikutusta siihen värin käyttäytymiseen. Koska kaikilla ei tuota samaa ongelmaa ollut vaikka käyttivätkin samaa öljyä ja kaikissa kuvissa ei kuuleman mukaan käyttäjillä väri levinnyt (sekin siis viittasi siihen, että öljyä on saatettu käyttää liikaa joitain kuvia väritettäessä).

Itse siis olen suosinut tätä Miijankin linkittämää öljyä alusta lähtien eikä sen kanssa ole ollut mitään ongelmaa.

Miijja kirjoitti...

Kiitos kommenteista :)

Maiju, kiitos kun otit kantaa tähän öljy asiaan ja tietysti on hienoa myös tietää, että sinullakin tästä öljystä hyvät käyttökokemukset :))

Riituli kirjoitti...

Taas niin kauniita kortteja! Olet kyllä mestari värittämään näitä kuvia...

Kirsi kirjoitti...

Ihania kortteja olet taasen tehnyt. Tämä täällä vain huokailee kun ihastelee =) Kiitos vielä tuosta öljypostauksesta, ja maijulle kanssa kannan otosta. Todella mielenkiintoista, ja itsekin innostuu/uskaltautuu kokeilemaan kun on hyviä kokemuksiakin ihmisillä ollut pidemmällä aikavälillä! Ehkä se tosiaan menee tässäkin hommassa niin että liika on aina liikaa (öljyn määrä) ;)

-maiju- kirjoitti...

Ovelat kortit :) Ei meinannut ihan heti napit löytyä. Hauska!

amppa kirjoitti...

oooooiii. ihanat!!!!!

Heli kirjoitti...

Kauniita. Oletpa tosiaan viitseliäs ja tarkka näpertelijä.

Loreal Blondi kirjoitti...

Onneksi ei tarvitse valita parempaa näistä kahdesta! Olisi nimittäin ihan mahdoton tehtävä :)
Molemmat herttaisia ja taidolla tehtyjä, kuten korttisi aina.
Itse en öljyä ole edes kokeillut vaan värittelen ProMarkereilla. Ne ovat helppoja tumpelommissakin käsissä. (kuten minun esim.)

Maaret kirjoitti...

Aivan ihastuttavia ja taidokkaasti tehtyjä kortteja molemmat :)
Mullahan on ollut juuri noitten öljyjen kanssa todella ikäviä kokemuksia. Lähes kolmekymmentä korttia jouduin hävittämään, kun väritetyt kuvat ajan kanssa haalistuivat (öljy söi värejä) ja lisänä leimakuvan ympärille ilmestyi keltaisia läiskiä. Rupesin tarkastamaan omia korttejani, kun kerran tapaamisessa yksi askartelija toi näytille omia korttejaan, jotka olivat kellastuneet ja silloin väitin kiven kovaan, että mulle ei ole koskaan käynyt niin, vaikka olen jo pitkän aikaa käyttänyt kahtakin erimerkkistä öljyä. No, kotona sitten rupesin päivänvalolampun alla kuitenkin tarkemmin katselemaan vanhempia tehtyjä korttejani ja yllätys oli moinen, eikä itku ollut kaukana. Otin sen jälkeen asian puheeksi muutamien ihmisten kanssa, joitten tiesin öljyä käyttävän ja samaan aikaan tein varoituspostauksen yhdestä silloin käyttämästäni öljystä. (Olen siis käyttänyt mainitsemaasi öljyä, sekä Lefranc & Bourgeois-öljyä)Sain postaukseeni muutamia samoista asioista "kärsivien" ihmisten kommentteja ja muutamia sähköposteja ja tais muutama puhelukin tutummilta tulla. Summamutikassa arvioisin, että reilulla kymmenellä oli ollut samoja ongelmia. Kerron vielä, että öljyä olen levittänyt stumpilla ja/tai topspuikolla ja ihan heti en kyllä myönnä, että olsin liikaa käyttänyt. Stumpilla kun levittelin, otin tipan öljyä ja joka kerta pyyhin ensin talouspaperiin stumpin pään ennenkuin levittelin sitä kartongille. Uskon, että sulla ei ole yhdessäkään kortissa ollut vastaavia ongelmia, mutta ihan aidosti ihmettelen, että monella muulla on, enkä tosiaankaan jaksa tai halua uskoa, että kaikki olisivat lotranneet öljyllä.
Kaikki tämä "purkaukseni" tänne on kirjoitettu hyvässä hengessä, halusin vaan tuoda esille oman kantani tähän asiaan, vaikkakin jo aikaisemmin asian tiimoilta otinkin sinuun yhteyttä sähköpostilla. Tämän enempää en asian tiimoilta sitten enää viitsi kirjoitella:):):)
Mukavaa viikonloppua :)

myy ja vilijonkka kirjoitti...

meilläkin oli tota samaa ongelmaa ton öljyb kanssa ja minä kyl vähän lotrasin mut vilijonkka ei todellakaan lotraa ton öljyn kanssa ja kyl niitä oli vähän keltasia kortteja. mut se siitä nyt meil on omat tyylimme jolla teemme kortteja. mut miia täytyy kyl sanoa et olet taas tehny niin kauniita kortteja ja niin ihanan hempeitä!

Ritva kirjoitti...

Voi, kuinka suloisia nallukoita, oikein halinalleja, ihana väritys taas ja loistavia kortteja, nooo...mitäpä muuta sinulta voi odottaakaan :)
Mukavaa viikonloppua! - minä ainakin ajattelin (jos ei sada "sikana") mennä Caritan järjestämälle kirppikselle, pyörällä meinaan, matkahan on lyhyt....taitaa vain olla niin, että ei pienellä rahalla selviä....

Tiina kirjoitti...

Herttaiset nallekortit!

Paula kirjoitti...

Ihania, hempeitä kortteja molemmat! Tykkään!

Rach kirjoitti...

these are adorable, i love how you have coloured your images, so precious. hugs rachxx