tiistai 15. syyskuuta 2009

Leimakuvista ja niiden myymisestä

Kuvaton postaus, pieni ylläri siis :)
Minulta on kyselty, myynkö leimakuvia tai teenkö vaihtoja. Vastaukseni molempiin on ei. Tällä hetkellä elämäni on niin kiireistä, etten ehdi leimaamaan muille.
Olen joskus aikoinani myynyt leimakuvia, mutten tätä tee enään. Tämä ihan siitä syystä, että lähes kaikki leimasintenvalmistajat sen kieltävät ja hyvinkin jyrkästi.
Nyt haluaisinkin pienen varoituksen sanan antaa teille, jotka leimakuvia myytte, ja ihan vain ystävällisessä mielessä :)

Jokainen varmasti tietää taitavan kuvien tekijän, Elisabeth Bellin, joka piirtää mm. WOJ leimasimia sekä Sugar Nellie leimasimia jne. Hänen blogissaan oli kirjoitus, joka todella kannattaa ottaa tosissaan. Hän kirjoittaa blogissaan, kuinka on harmistunut siitä, että hänen ja myös muiden leimasimia on käytetty väärin (tämä tarkoittaa siis juuri lähinnä tuota leimakuvien myyntiä).
Hän kertoo blogikirjoituksessaan mm., että mikäli nämä väärinkäytökset eivät lopu, leimasinten myynti/lähettäminen näihin maihin lopetetaan, missä väärinkäytöksiä huomataan.
Itse en ainakaan uskaltaisi tällaista harteilleni ottaa, ethän sinäkään?

Näistä Angel Policy asioista kirjoitetaan aika ajoin askartelublogeissa ja kysellään, mitä leimakuvia voi käyttää myyntiin tarkoitettuihin kortteihin jne.., mm. Maiju on tehnyt näistä hyviä postauksia. Joka tapauksessa minä pidän nyt muutaman päivän "blogivapaata" ja teen näistä yhteenvedon, eli etsin angel policy tekstit jokaisen leimasinvalmistajan sivuilta, joita käytän ja teen näistä yhteispostauksen.

Palataan siis loppuviikosta :)

Aurinkoisia päivä kaikille ja askarteluniloa!!

33 kommenttia:

myy ja vilijonkka kirjoitti...

saanko kopsata tän?kopsaan nyt mut poistan sen jos ei saa kopioda!

Miijja kirjoitti...

Saapi kopsata.

-Miia

myy ja vilijonkka kirjoitti...

kiitos kopsasin mut muokkasin vähän meille sopivaksi! iso kitos miia!

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa että viitsit kaikkien yhteiseksi hyväksi perehtyä asiaan, kiitos etukäteen.
Ja samalla, voihan hitsi... olin juurikin ajatellut alkaa urakalla keräämään leimasimia ja ehkä muutamia euroja saada takaisinki näihin askartelumenoihin, myymällä edullisesti leimakuvia... Noh, pitänee unohtaaa.
Hmm... Kauheen epärehellisen kuuloista, mutta toivottavasti muutamilta nimeltä mainitsemattomilta sais vielä epävirallisesti "kysellä" leimakuvia...

Carola kirjoitti...

Heips, minäkin kopion tuon tekstisi blogiini ja perään lisäsin vielä omiakin kirjoitelmia.
Olisi tosi sääli jos ei voitaisi enään noita ihania leimasimia hankkia sen takia että leimasimia käytetään väärin :(
Kiitos kun viitsit nähdä vaivaa asian eteen:)

piisku kirjoitti...

Kiitos tästä kirjoituksesta! Linkitin askartelukirppiksen blogiin tämän ja siteerasin tuota loppua, koska siellä näistä tekijänoikeuksia vastoin myymisistä on ollut puhetta.
- piisku

Toukoleeni kirjoitti...

Tämä tarkoittaa siis vain leimakuvien myyntiä,ei vaihtoja?

Sinihilkka kirjoitti...

Hienoa että joku jaksaa selvittää näitä asioita! Katso tätä linkkiä: http://rubberstamping.about.com/od/gettingstarted/tp/AngelPolicy.htm Sieltä löytyy tosi kattavasti linkkien kanssa, mutta englanniksi.

Marika kirjoitti...

Miijja ja muutkin puhuvat asiaa ja totta!

Kaikilla vain ei ole varaa tilata kaikkia leimasimia ja tietoakaan mistä leimasimia voi ostaa sekä visaa ei välttämättä ole jolla näitä ostoksia sitten voisi tehdä!

MItä sanotaan leimakuvien vaihdosta?

Miijja kirjoitti...

Hyvä, että tästä asiasta ollaan kiinnostuneita.

Olen tätä listaa juuri tekemässä ja todellakin, jokaisella valmistajalla on omat sääntönsä (tosin monella aikastalailla samat).

Aika monella leimasinvalmistajalla näyttäisi olevan rajoitus, että yhdellä leimasimella saa tehdä tietyn määrän leimakuvia oli ne sitten vaihtoon tai myyntiin. joillakin tämä raja on 100 ja joillakin esimerkiksi 36.


Nämä määrärajoitukset siis koskevat myös vaihtoja osalla valmistajista.

Usella valmistajalla on myös vaatimus, että mikäli tekee myyntiin kortteja, pitää leimasimen olla oma.

Mutta näistä siis tarkemmin, kunhan saan listan valmiiksi, iso työ vielä edessä :)

Taru / Jehkotar / j-tar kirjoitti...

Heippa! Joo tuo on hyvä ja tärkeä asia. Itsekin on jokusen kerran tullut langettua myymään... mutta mitä enemmän aina asiaa olen miettinyt niin sitä enemmän olen tullut sille mielelle, että se on riski markkinoille - meidän suomalaisten markkinoille.

Onhan näistä aiemmin varoiteltu, että jos näistä jää kiinni, niin seuraamukset voi olla isotkin - jopa juridisesti.

Olet ihana, jos viitsit tehdä sellaisen yhteenvedon näistä Angel politiikan leimoista... siinä on kodella iso työ koota ne , joten valmiiksi KIITOS!!!

TAru

Pöydän kulmalla näpertelijä kirjoitti...

Markkinataloudessa kun eletään, niin kauppa käy niin kauan kuin markkinoilla on myyjiä ja OSTAJIA.
Jokainen voi vaikuttaa asiaan myös siten, ettei osta leimakuvia.

Koska kaikkia mahdollisia ihania leimasimia ei ole varaa itselle hankkia, niin esimerkiksi minä muokkaan niitä vähäisiä leimasimia, joita minulla on. Yhdistelen päitä ja kroppia keskenään, pyyhin osan musteesta pois ennen leimaamista ja piirrän leimakuvaan tilalle jotain muuta (esim. uuden ilmeen). Suosittelen muillekin.

Taava kirjoitti...

Asiaa!! Mä laitoin kanssa blogiini tietoa. Ja kovan työn teet meidän eteen selvittäessäsi kaiken tiedon, joskin kerran kun sen tekee, niin siihen voi viitata monien kyselyiden jälkeen.
Etukäteen suuresti kiittäen,
-Taava

maiju kirjoitti...

Välillä on hyvä nostaa kissaa pöydälle ;)

Itseltäni kun aika ajoin asioita hyvin usein kysyttiin sähköpostilla ja toivottiin noita listoja. Sanoin pitkään, että en kykene tekemään listoja, koska työ on niin suuri.
Sitten hätäpäissäni tein ne muutamat postaukset, kun asiasta koko ajan kyseltiin.

En vaan ole ehtinyt ajanpuutteen vuoksi niitä päivittämään...

Olen itse päätyössäni töissä paikassa, jossa yhtenä tehtävänä on ratkaista juuri näiden tekijänoikeuksien rikkomisesta johtuvia asioita, joten tästäkin syystä tiedän, että mihin ko. rikkomukset voivat pahimmillaan johtaa.

Siksi pidän itsekin tärkeänä tätä, että tekijänoikeuksia kunnioitettaisiin.

Tekijänoikeusrikkomuksillahan saatetaan tehdä hallaa muillekin alan harrastajille sillä, että kyseiset valmistajat eivät kohta myy Suomeen leimasimia, jos huomaavat, että täällä rikotaan näitä sopimuksia.

Minun mielestäni leimakuvien vaihdot kyllä rikkovat sääntöjä samalla tavalla kuin leimakuvien myyntikin.

Kiitos Miijja siitä, että jaksat ottaa tämän ison työn tehtäväksi, tässä tärkeässä asiassa.

Anne/Craftica kirjoitti...

On hyvä, että asiasta keskustellaan (taas kerran :)). Tämä samahan koskee myös esim. cuttiksen sekä spellbindersien tuotteilla stanssattuja kartonkeja, joita myös näkee myynnissä, eli niitäkään ei saisi myydä sellaisenaan.. mutta se siitä :).


Jokaisen pitäisi ajatella, että leimakuvien myynti on täysin rinnastettavissa esim. elokuvien tai musiikin laittomaan kopioimiseen ja niiden myymiseen eteenpäin eli piratismiin.


Ymmärrän täysin valmistajien huolen leimakuvien vaihdosta, sillä se on heiltä pois. He suunnittevat asiakkaille upeita tuotteita joita sitten ostetaan murto-osa, mutta markkinoilla näkyy selvästi enemmän käytettyjä tuotteita. Tämä pitkällä tähtäimellä johtaa siihen ettei valmistajat tee niin paljon uusia leimasimia sekä leimasinten hinnat nousevat koska kyllähän valmistajan tulee saada korvaus työstänsä.


Erittäin hyvä lista yli 50 leimasinvalmistajasta löytyy tästä: http://rubberstamping.about.com/od/gettingstarted/tp/AngelPolicy.htm

Liisa kirjoitti...

Höpö höpö, kaikissa askartelutapaamisissa leimaillaan toisten leimasimilla ja niin teen jatkossakin!!!! Tuo myyminen on eri asia!!En myy ,enkä osta, mutta vaihdan/leimaan lainaksi saatuja!

tuulis kirjoitti...

Taidanpa minäkin kopioida tämän.
Minä en itse ole ostanut/myynyt leimakuvia, käytettyjä leimasimia kylläkin olen ostanut.
Ihan syystä, että minua rassaa se rahan siirtäminen toisen tilille, tuntuu että helpommalla pääsee kun vaihtaa toisen kanssa kuvia ja siitä, toivottavasti kumpikin saa hyvän mielen ja muutaman uuden leimakuvan väriteltäviksi.

Katri kirjoitti...

Ihan hyvä, että asiasta puhutaan. Moni ei varmaan tule edes asiaa ajatelleeksi.
Itse yritin ottaa aiheen esiin jo aikaa sitten eräällä keskustelufoorumilla, mutta asia vaiettiin kuoliaaksi, ts. kirjoitukseni poistettiin vähän äänin..Ihmettelin sitä suuresti, sillä ko. foorumilla on tekijänoikeusasioihin suhtauduttu muutoin vakavasti...

Miijja kirjoitti...

On kerrassaan mahtava juttu, että kommentoitte tätä asiaa ja kerrotte omia mielipiteitänne. Jokainen mielipide on tärkeä ja asiahan todella on yhteinen!!

Vaikka tästä asiasta on useaan kertaan puhuttu, on mielestäni kuitenkin hyvä tuoda nämä asiat uudestaan esille varsinkin, kun leimaaminen on kasvanut viimeisen vuoden aikana räjähdysmäisesti täällä suomessa ja uusia harrastajia tulee koko ajan. Haluan siis kertoa kaikille,etenkin uusille leimailuun hurahtaneille, miten TULISI toimia oikein. Eri asiahan tietty on, miten kukin haluaa toimia.

Mitä tapaamisiin tulee, mekin täällä Jkylässä järkättiin tapaamisia, jotka ensialkuun meni vallan "tamppaamiseksi", tästä syystä sitten päätettiin, ettei tapaamisiin leimasimia oteta ollenkaan, vaan leimataan kotona valmiiksi kuvia ja tapaamisessa sitten pääasiassa jutustellaan kuulumisia ja väritellään. Tutustutaan siis oikeasti :) Ja tämä oli aivan oikea päätös :)
Ja ajatelkaas, jos tapaamisessa on 10 ihmistä, joista jokainen tuo tapaamiseen 5 leimasinta, tämä tekee "tarpeettomaksi" 50 eri leimasinta, eli siis näitä 50 leimasinta ei "tarvitse" ostaa. Kyllä jokainen varmasti ymmärtää, ettei se aivan laillista voi olla :D

Myös kursseilla joita olen pitänyt, ovat kurssilaiset pyytäneet, josko leimasimillani saisi leimailla itselle mukaan kuvia, mutta tähän en ole suostunut enkä suostu jatkossakaan ja tähän neljä syytä.
1. tämän "massaleimaamisen" kieltää leimasinvalmistajat
2. pidän kursseja kaupan nimissä, jolla näitä leimasimia on myynnissä, ja pidemmän päälle tämä syö niin leimasinten valmistajalta "palkkaa" kuin myös kauppiaalta, jonka nimissä kurssia pidän.
3. tarkoituksena on jakaa ja myös saada kurssilla tietoa koko rahan edestä, eikä suinkaan lisätä leimakuvavarastoa
4. ja ikävä kyllä, edelleen joudun maksamaan myös itse leimasimeni :D ja niin mielestäni saavat muutkin tehdä, mikäli leimasimia haluavat

Ja ovatpa hurjimmat jopa ehdottaneet, että voivat tulla hakemaan leimasimeni lainaan ja leimaavat kotona ja tuovat muutaman päivän päästä takaisin :D

Nyt tosiaan, kun ollaan tänne suomeen saatu ihania leimasimia, jotka ovat kotona parin päivän päästä tilaamisesta (kiitos huippuhyvien ja toimituksissa nopeiden nettikauppojen), on toki kasvanut nälkä syödessä, eli tuntuu että pitäisi olla kaikkea (viittaan Marikan tekstiin).
EIJJEI, ei kaikkea tarvitse kerralla ostaa, minäkin mietin todella tarkkaan mitä leimasimia ja tarvikkeita ostan, ja mille oikeasti on käyttöä, mielitekojahan olis vaikka kuinka ja paljon, mutta harkintaa on käytettävä. Tässä kuussa ostan jonkin leimasimen ja ensi kuussa sitten muutaman muun ja näin leimasinvarasto kertyy pikkuhiljaa :) Pankkitunnuksilla pärjää suomalaisissa nettikaupoissa, eikä edes visaa välttämäti tarvitse :)

ja tosiaan, vaikka postaus koski leimakuvia, myös stanssattujen kuvioiden myynti on kiellettyä, kuten Anne kertoi kommentissaan.

Kiitokset myös hyvistä linkeistä, ne auttavat isosti tässä asioiden selvittämisessä :)

Lopussa kiitos seisoo, eikös?? Selvittämistä vielä paljon, mutta paljon sain jo viime yönä aikaiseksi :) Suuresti auttaa teidän kaikkien positiiviset kommentit ja tuki :)

Marika kirjoitti...

Pidän tietoa tärkeänä ja kiitos siitä Miijja että jaksat siitä tietoa meille antaa
mutta
tosiaan kuin Liisakin kirjoittaa niin aivan varmasti leimakuva vaihtoa tapahtuu jatkossakin!!!

Tiedän että kotimaan nettikaupoissa ei visaa tarvita mutta kun ostat ulkomailta niin sinne tarvitsee useimmiten! En omista visaa enkä osaa pahemmin edes tilatakkaan!
Ulkomailta kun saa erillaisia mitä kotimaasta, enkä tosiaankaan halua kaikkia kerralla, eihän kenenkään rahat siihen riitä!!! Ostan leimasimeni yleensä käytettynä...

Tiedän ja ymmärrän asian mutta kallista olisi ostaa leimasin jos et todellakaan tarvitse siitä kuin muutaman kuvan...?
Miksi ei sitten saisi leimata sitä joltain jolla se olisi tai vaihtaa...?

Tiedän tiedän... tekijänoikeuslaki!

Myönnän että olen vääryyttä tehnyt näitten leimakuvien myymisen suhteessa tehnyt ja jokusen stanssinkin...
Mutta uskon että siitä ei ole kenellekkään hallaa tullut!!!

Täytynee vain jatkossa olla tiukempi asian kanssa, en todellakaan halua omalta osaltani tehdä kenellkkään sitä että minun takia ei leimasimia myytäisi meille!

Kiitos Miijja vielä kerran....

Tassutaapero kirjoitti...

Minäkin tämän kopsasin blogiini, elisabeth bell kun on ehdoton suosikkini! Ja muidenkin leimasinvalmistajien kannalta tämä on ehdottoman tärkeä juttu. Upeaa, että ehdit + jaksat tehdä postauksen noista enkelisäännöistä!

Kirsi kirjoitti...

Kiitos Miijja kun jaksat näin suuren työn tehdä!!! On mielenkiintoista lukea tästä näin uutena blogkaajana ja samalla oppia... Samalla tulee itsekin mietittyä tulevaisuudessa miten toimia koska kyllä itsekin olen muutamia leimakuvia ostanut tässä vuoden sisällä mitä olen tätä harrastusta harjoittanut. Samalla tässä rupesin miettimään miten suhtaudutaan käytettyjen leimasimien myyntiin?

Tuosta ulkomailta tilaamisesta vielä. Suosittelen itse että kannattaa kysyä voisiko tehdä jonkun kanssa kimppatilauksen jos tuntuu ettei itse voi/pysty/halua tai on muuten este. Samallahan siinä voi jakaa postikulujakin. Itse ainakin olen onnellinen kun sain kimppatilauksena itselleni leimasimen mitä en Suomen kamaralta ole löytänyt kiven altakaan vaikka kuinka olen etsinyt, ja nyt tiedän sen perjantaina saavani itselleni kiitos ihanan blogitutun ansiosta jonka kanssa sain tehdä kimppatilauksen eikä minun tarvinnut yhden leimasimen takia tehdä tilausta ulkomaille. Itse ainakin olen tässä huomannut kuinka avuliaita kanssasisaremme ovat ja uskonkin että kimppatilaukset ulkomaille ovat mahdollisia kunhan vain rohkeasti kysyy ja ehdottaa.

Anonyymi kirjoitti...

Asiaa puhutaan. Mutta mutta ... Leimakuvien myynti tai osto ja kuvavaihdot ovat ainakin vasta-alkajilta pois. Ja se on harmi. Tämä ei tosiaan ole mikään ilmainen harrastus ja silloin, kun on into suurimmillaan ja tuntuu että kaikkea ihanaa pitäisi saada yhtäaikaa, on näistä myynneistä ja vaihdoista ollut iloa noviiseille. En itse ole juuri myynyt enkä paljon vaihtanutkaan leimakuvia, askartelu-uran alkuvaiheessa olen vähän ostanut. Olen myös aloittelijoita auttanut leimaamalla ilmaiseksi sanomalla, että en periaatteesta myy, mutta ymmärrän kyllä toisaalta niitä jotka myyvät. Eihän niitä montaa satsia tarvitse leimata, että saa leimasimen hinnan takaisin.

Tuolla aikaisemmin mainittiin leimakuvien muokkaaminen. Eikös näistäkin ole jotain puhetta ollut aikaisemmin, ettei olisi ihan ok? Saatan kyllä olla väärässä.

Ja leimasinten kierrätys eli "kirppismyynti" onko sekään ihan oikein? Jos nyt oikein aletaan syynäämään :) Sitä kyllä olen tehnyt eli jos ei myy korttejaan kuin satunnaisia sukulaisille ja haluaa pysyä leimasintrendeissä mukana niin määräänsä enempää näitä ei voi varastoida.

Kiitos Miijjalle aktiivisuudesta.

*Oliveria*

Tiina kirjoitti...

Saa kai käytettyjä omia leimasimia myydä ? Saahan esim. kirpparilla myydä vanhoja cd:itä, dvd:itä jne, vaikka niitäkin suojelee tekijänoikeuslaki. Järki käteen hei. Minusta menee liian pitkälle jos omistamaansa vanhaa tavaraa ei saa käyttää haluamallaan tavalla. Se, että leimakuvien myynti on kiellettyä on hyvin ymmärrettävää.

Anonyymi kirjoitti...

Minä kanssa muistelisin jostain lukeneeni, että kun leimasimella leimaat niin ei sitä kuvaa saa sitten mitenkään mennä muokkaamaan. Ja kuvathan pitää olla leimasimella leimattuja eikä esim. kopioituja.

Itse en ainakaan pysty uskomaan, että mikään laki kieltää käyettyjen leimasinten myyntiä.

-Minna

Anonyymi kirjoitti...

No niin, nyt on kaikki blogit (vähäksi aikaa) putsattu leimakuvien myynti-ilmoituksista ym siihen liittyvästä. Siihen tämä keskustelu on johtanut-mitä en pidä pahana asiana.
Mutta se mitä tässä kaipaisin tämän "saarnaamisen" lisäksi olisi ihan kiva saada KÄYTÄNNÖN vinkkejä miten toimia esim. kun itse olen kolme kertaa ostanut leimakuvapaketin ja mainittakoon että muutamat nekin jotka nyt niin vannottavat etteivät myy ym. niin ovat kuitenkin myyneet leimakuvia. No niinpä, helppohan sitä on nyt todeta kun rahat on tilillä ja kuvat myyty, etten ikinä enää. Mutta entäs ME jotka olemme ostaneet kuvat siinä uskossa että niitä SAA käyttää ja tehdä niistä kortteja ja myydä eteenpäin kortteina. Siis kuka nyt ostaa kasan leimakuvia tietäen ettei niitä voi käyttää? Onko nyt sitten meidän jotka olemme "tyhmyydessämme" langenneet ostamaan leimakuvia (paljon leimanneilta, kauan korttiharrastusta jatkaneilta) pistettävä polttoon kaikki kuvat joiden leimasimia emme omista? Mikä on myyjien vastuu? Voinko pyytää rahani takaisin?
Mieleeni ei ole edes juolahtanut, että se ei olisi sallittua ostaa leimakuvia. Toki sen tajuan, että ne jotka oikeasti RAHASTAA juuri tulleet leimasimet maksuun myymällä leimakuvia on väärin, mutta jos nyt joku myy laatikon pohjalta itselle tarpeettomat leimakuvat eteenpäin niin sekin on väärin? Itse olen ajatellut että näiden leimakuvien laita on vähän sama kuin 3D, sinä ostat sen ja teet siitä kortin.

Oliveria kirjoitti...

Nyt anonyymi provosoi tai heittäytyy muuten vain tosi tyhmäksi. Ja juuri nämä provosoivat puheenvuorot kirjoitetaan aina anonyyminä. Kukaan ei varmasti tule syyttämään sinua niiden ostamisesta tai korteiksi valmistamisesta. Niiden myynti kortteina eteenpäin, niin kuin korttien myyynti yleensäkin, on taas ihan toinen juttu.

Onko täällä edes saarnattu vai vain melko asiallisesti keskusteltu ihan tarpeellisesta asiasta?

Minä olen ainakin kerran myynyt juuri tuollaiset "laatikon pohjat", hyvä jos edes paperin ja leimavärin hinnalla, mutta jos joku haluaa ne nyt palauttaa - ota yhteyttä oliveria @ saunalahti.fi niin sovitaan palautuksesta.

Pitäisi tehdän jonkinlainen yhteinen sopimus askartelubloggaajien kesken, että kaikki anonyymit viestit poistetaan poikkeuksetta.

Ja toivottavasti oma viestini ei tule anonyyminä :)

* Oliveria *

Miijja kirjoitti...

Olen ollut koko päivän hiusmallina, palasin vasta juuri kotiin.

Luin kaikki kommentit, sulattelen niitä hieman ja palaan asiaan huomenna.

Ja todellakin toivoisin, myös minä, että kun asiasta/asioista puhutaan, niin uskalletaan sitten "seisoa" sanomisien takana, eli vaikkei blogia olisikaan, niin edes oma nimi/nimimerkki laitettasiin näkyviin :)-kiitos :)

Miijja kirjoitti...

Hienosti näitä uusia kommentteja satelee edelleen ja asia puhuttaa, hyvä näin!
Ensinnäkin, poistan tästä lähtien KAIKKI anonyymit kommentit, itse tykkään sanoa suoraan ja pystyn myös seisomaan sanojeni takana, joten toivon tätä kaikilta muiltakin.
Sitten toisekseen, luin moneen kertaan kaikki kommentit, enkä saarnaamista näissä huomaa, vaan aivan asiallisia kommentteja, ihmettelyä ja epätietoisuutta oli havaittavissa, muttei suinkaan saarnaamista. Asiasta saa, ja pitääkin puhua ja rakentavasti, sitä toivon edelleen. Yhteistä hyvää tässä yritetään ajaa ja asioita selvitellä sekä tietoa jakaa kaikille, tämä olisi hyvä muistaa :)
Leimasinten myymistä en ole nähnyt kenenkään kieltävän suoranaisesti heidän angel policy teksteissään. Ainoastaan hänglareitten sivuilla on teksti, ettei saa "huutokaupata", ja ymmärrän tämän täysin.

Ja mitä tulee leimakuviin, joita lähes me kaikki olemme leimanneet toisilta tai myyneet tai sitten ostaneet...(itse olen näitä kaikkia tehnyt).
En minä tiedä mitä niillä voisi tehdä (omani annoin lasten käyttöön), osa kieltää niiden käyttämisen myyntiin tarkoitettuihin kortteihin ja osa ei, tämän vuoksi juuri tätä listaa yritän tehdä!! Tuskin kukaan nyt kuitenkaan tulee kyselemään, että mistä olet tuon leimakuvan saanut ja onko sinulla itselläsi se kyseinen leimasin. Tarkoituksena olikin tämä asia nostaa pöydälle nyt..että jokainen tästä lähtien tietäisi miten tulisi toimia ja jokainen saa tämän jälkeen sitten toimia niin kuin parhaaksi näkee, asioista on kuitenkin kerrottu.

Olen kuitenkin onnellinen kieltämättä, jos blogeista on myynti-ilmoitukset poistuneet, en todellakaan haluaisi olla sen henkilön housuissa, jonka leimakuvamyynnin takia esimerkiksi tänne suomeen ei enään leimasimia tuotaisi, tai pelkästään ajatus suurista sakoista kun on rikkonut tekijänoikeuslakia...huh, huh.
Ja sen verran olen kateellisiin ihmisiin törmännyt, että en pitäisi ollenkaan mahdottomana ajatuksena, etteikö myös blogimaailmassa näitä "käräyttäjiä" olisi. Mutta edelleen...jokainen tekee niinkuin parhaaksi näkee, tarkoitukseni ei ole saarnata, vaan tuoda julki nämä eri leimasinvalmistajien ohjeet.

Ja mitä tulee ostettuihin leimakuviin...ei se täysin ole mielestäni myyjän syy, että näitä on "vastoin ohjeita" myynyt, kyllähän se vastuu on myös ostajalla!! Ikävä kyllä moni asia elämässä on mennyt siihen, ettei viitsitä itse nähdä vaivaa minkään asian eteen, vaan odotetaan valmista, tästä olisi lukuisia esimerkkejä. Kyllä sitä jokaisen pitäisi olla "valveutunut" ja kyseenalaistaa asioita ja myös ottaa siis asioista itse selvää.
Minä olen tottunut pienestä asti siihen, että otan monista asioista selvää. Otan siis ennemmin itse selvää, kuin käyn kyselemään. Googlettamista suosittelisin kaikille, myös tässä korttiharrastuksessa, moni asia selviää siten. Usein sitä vain halutaan mennä sieltä, missä rima on alimmillaan.

Ja usean leimasinvalmistajan angel policy tekstissä sanotaan, että saat leimata x-määrän kuvia kyseisellä leimasimella ja tehdä niitä myntiin. Siitä ei monessa sanota mitään, voiko kaverille leimata esim 20 ja itse käyttää sen 80. Ja monessa angel policy tekstissä lukee myös, että jos valmistat kortteja myyntiin, pitää sinun olla se kortti alusta loppuun itse tehnyt, leimauksista lähtien.Mutta..mikäli tämä leimakuvia saanut kaveri tekee myyntiin kortteja, hän ei saa sitä tehdä, koska monet kieltävät sen mikäli leimasin ei ole oma.
Eli, jos sinä ET tee myyntiin, mielestäni voit käyttää saamiasi leimakuvia, se on vain leimaajalta/leimasimen omistajalta poies, ei sinulta.

Leimakuvien myynti kuitenkin edelleen kielletään jokaisen leimasinvalmistajan sivuilla, että siihen siis ei kannata ryhtyä.

Myös leimakuvien muokkaaminen KAIKILLA tavoilla, on kiellettyä!!

Mutta siis yritän jatkaa tuon listan tekoa, kunhan saan taasen lisää "vapaa-aikaa" :)
Ja sanon vielä, että tarkoitukseni ei ole alkaa poliisiksi tämän asian suhteen, vaan teen listaa siitä syystä ensisijaisesti, että haluan itse ottaa asioista selvää, että tiedän miten jatkossa toimia. Toki jaan tämän tiedon myös muille samalla.

Liisa kirjoitti...

No, jos käy niin ettei leimasinvalmistajat enään toimita johonkin maahan leimasimia, se on heidän pussistaan pois, enkä usko että ne lähtee siihen, sehän on heidän elinkeinonsa. kannatan edelleen sitä leimakuvien vaihtoa/toisilta leimaamista, se ei varmaan ole keltään pois, ei edes valmistajalta. Leimasimia menee kyllä kaupaksi siitä nähden.

orvokki kirjoitti...

Myönnä pidän leimakuva vaihtoja huom:en myy leimakuvia vaan vaihdan joten jo se on kiellettyä niin kertokaa se ihmeessä minulle en ymmärrä juurikaan ulkomaankielisiä tekstejä joten en niitä lue.
koska saan asiasta kommentteja toivoisin myös selvyyden siihen saako niitä vaihtaa ja voiko vaihtoja järjestää.Olen ymmärtänyt että tässä on kyse nimen omaan myynnistä.En oikein jaksa usko että nämä järjestämäni leimakuva vaihdot joihin osallistutaan ovat myynti mielessä osallistuvia kavereita. koska vaihdot ovat pieniä. En voi sanoa muuta kuin olen hiukan ihmeissäni asiasta pitäisikö leimavaihdot lopettaa???

sea kirjoitti...

Vanha juttu jo, mutta kommentoinpa kun tänne eksyin.

Minua kiukuttaa kun kuvia ei myydä. Itse teen kortteja lähinnä tarpeeseen eli jouluisin, pääsiäisenä ja erinäisiin juhlapäiviin. Lähettelen niitä sukulaisille ja tuttaville. En tee kortteja ollenkaan myyntiin. Käytän samaa kuvaa korkeintaan pari kolme kertaa. Ei siinä viitsi leimasinta ostaa jos sitä ei tarvitse kun 1-3 kertaa!

Ymmärrän toisaalta ettei leimakuviaja saisi myydä eteenpäin jollekin joka myy niitä taas eteenpäin, mutta entä kun kuvat menevät ihan henkilökohtaiseen käyttöön. Voipi loppua koko leimakuvien käyttö korteissa jos en saa mistään enää ostettua/ilmaiseksi leimakuvia. Täytyy tyytyä taas pelkkiin Tiimarin tarrakuviin. :(

Susanna kirjoitti...

Lakia kierretään helpoimmin, kun ostetaan leima omaksi, leimataan haluamansa asiat ja kortit, joita itse haluat käyttää askarteluissasi ja myydään leima eteenpäin. Todistettavasti leima on sinulla ollut ja todennäköisesti voit sen jopa todistaakin. Saat jopa suurimman osan rahoista takaisin myynnillä. Joku muu saa leiman ja leimaa sillä taas samoin ja taas myydään leima. Niiden arvohan ei nyt hirveästi laske, jos leima puhdistetaan kunnolla ja säilytetään hyvin.

Itse en ole kuvia ostellut, taikka myynyt, en edes niillä leimattuja kortteja. Jos myisin, niin valmistaisin omat leimat ja kenelläkään ei olisi asiaan mitän naputtamista. En ole edes leimoja myynyt, ettei tarvitse ahdistua.

Typerää koko tekijänoikeuspelleily, joka rajoittaa suunnattomasti eri työkaluilla (leimat ja stanssit) valmistettujen tuotteiden käytön.

Mikä ilo on hankkia kallis kone ja siihen eri osaset ja hilavitkuttimet, jos niitä voi antaa vain joskus sukulaisille, joita nyt on aika rajallisesti. Ilmeisesti on ajateltu, että rikas eliitti saa niillä tehdä söpöjä kortteja toisilleen?

Jos taas haluaa tehdä myyntiin markkinoille käsityönä tehtyjä joulukortteja (esim.) niin saat jonkun älyttömän syytteen perääsi...

Niinku et just... Lakia noudattaa ken tahtoo ja muut tekee kuin lystättää. Mun puolesta antaa mennä vaan.