tiistai 13. lokakuuta 2009

Kokeiluja uudella maskilla

Valmiita maskejahan löytyy vaikka kuinka ja paljon. Nyt on kuitenkin mahdollisuus tehdä maskeja myös itse, nimittäin Timppa on laittanut markkinoille (jo jokin aika sitten) sellaisia tarrapintaisia kalvoja, joista voi maskin tehdä itse. Paketissa tulee aina kaksi tuollaista kalvoa, eli maskeja tekee aika monta tuosta paketista. Ensimmäisenä kokeiluna minä tein ympyrän (omaperäistä eikö? :D) Olen nimittäin monta kertaa yrittänyt paperin kanssa tätä samaa temppua ja turhautunut, kun ei vaan onnistu, joko paperi karkaa tai sitten se menee ryppyyn jne jne.

Siis sizzixillä stanssasin ympyrän sabluuna levystä käyttäen spellbinders stanssia. Tässä ensimmäisessä kortissa embossasin ensin enkelin ja tekstin helmiäiskartongille. Seuraavaksi sitten laitoin leikatun ympyrän kartongille ja aloin musteenlevittimellä pyörittää sinistä distress mustetta koko korttipohjan päälle, tällä tekniikalla siis tuo kuu jäi valkoiseksi. Teksti taitopuodin uudesta leimasinsetistä.

Sitten toinen kortti hieman erilailla tehtynä. Ensin laitoin maskin korttipohjan päälle, josta oli leikattu ympyrä poies, maskissa siis reikä. Sitten laitoin oranssia distress mustetta ja näin valmistui nopsaan kuu, tällä kertaa siis väreillä tehty. Tämän jälkeen kun kuu oli valmis, otin maskin poies ja laitoin kuun päälle maskista leikatun ympyrän suojaksi. Sitten tein sinisen taivaan distress musteella musteenlevitintä käyttäen. Tämän jälkeen ympyrä kuun päältä poies ja leimasin Versafinen mustalla poron lentämään. Muutaman lumihiutaleen leimasin sinisellä, tavallaan lumihiutaleen varjoiksi ja sitten punchasin Marthan punchilla lumihiutaleet varjojen päälle. Timantit keskustoihin, ja muita koristuksia en sitten laittanutkaan. Teksti taitopuodin uudesta leimasinsetistä.

13 kommenttia:

elinarsku kirjoitti...

oi! todella kauniita kortteja molemmat! tuollaisia yksinkertaisia, mutta kauniita kortteja mäkin tahtoisin tehdä jouluksi... vielä pitäis tarvikkeet ostaa... :)

Anitta A. kirjoitti...

onpas kätsy maskikelvo, tuota täytyy varmaan hommata itsellekin. Ihania kortteja, alempi varsinkin mun mieleen!

Marja kirjoitti...

Aivan ihania kortteja...yksinkertaisia mutta niin kauniita!

Kirsi kirjoitti...

Yhdyn edellisiin =) Sitten kysymys: Fiksaatko millään mustetta helmiäiskartonkiin? Kun itse olen huomannut että se jotenkin tuntuu että se tarttuu sormiin eikä meinaa kuivua millään siihen kun on niin liukaspintaista se helmiäiskartonki. Ja itse käytän Distressejä siihen hommaan... Olikohan taas ymmärrettävä kysymys =D

Mindis kirjoitti...

Voi miten kauniita kortteja! Tavallaan niin yksinkertaisia mutta kuitenkin hyvin kauniita. Ja kiva, että jaat näitä vinkkejä ja ideoita muillekin, täytynee tätäKIN kokeilla... =)

Taava kirjoitti...

Mä olen käyttänyt Post it -lappuja maskien teossa, mutta tietty tuo Timpan on parempi.

Loreal Blondi kirjoitti...

Maskit tuntuvat taipuvan mitä erilaisempiin kortteihin. Nämäkin ovat pieniä taideteoksia kumpikin!
Oranssi kuu on hieno!

Jeenni kirjoitti...

Ihanan herkkiä kortteja oot taiteillu! Sulla tuo homma on kyllä NIIN hanskassa!

Jenni kirjoitti...

Tosi upeita kortteja! Erityisesti tuo porokortti miellyttää mun silmää. :)

Armiida kirjoitti...

Hienoja, upeita!

Ritva kirjoitti...

Nämä ovat kyllä aivan upeita kortteja ja hieno idis tuo ympyrä!

Hilkka kirjoitti...

Molemmat kortit ovat tosi upeita ja tunnelmallisia:) Aina näköjään löytyy uutta ja niin tarpeellista, pitää kirjoittaa ostoslistaan :)))

Satu kirjoitti...

Ihana kortti. Tätä tekniikkaa pitää kanssa kokeilla, varsinkin kun mullakin taitaa olla tää leimasin.