perjantai 30. huhtikuuta 2010

Rippikutsumalleja

Minulta on nyt pyydetty useampaan kertaan apua rippikorttien tekemiseen, joten ajattelin nyt ainakin yhden mallin tehdä, josko tästä olisi apua.
Koska kutsuja usein lähetetään aika paljon, pitää kortin olla suht nopeatekoinen ja simppeli.

Tässä minun simppeli versioni rippikutsusta, joka mielestäni sopisi niin pojalle kuin tytöllekin. Tosin tytön korttiin reunukset voisi laittaa Distressin musteella Fired Brick, jolla saisi hempeän vaaleanpunaisen reunuksen, siis jos nyt hempeästä ylipäätänsä tykkäisi :)

Leimasimena tässä on Penny Blackin ruusu, leimattu Versamarkilla ja embossattu Disco Black kohojauheella, kimaltelee kauniisti mustan ja sateenkaaren väreissä. Kutsu teksti leimattu myös, risti ääriviivatarra. Leimauksen tein siis eri paperille, en suoraan korttipohjalle. Leimatun paperin reunoille levitin Distressin mustetta Broken China käyttäen musteenlevitintä. Sitten hieman ressasin reunoja ja laitoin astetta tummempaa mustetta ressattuihin reunoihin, yhä musteenlevitintä apuna käyttäen. Kaksipuoleisella teipillä kiinnitetään leimattu ja sävytetty paperi korttipohjaan kiinni ja valmista on ..meni n. 5 min.


Halutessaan korttiin saa väriä laittamalla pumpulipuikolla leimakuvaan chalkseja, nopeaa eikä tarvitse sen kummempia värittelytaitoja :) Ja tämän version tekoon meni n. 6 minuuttia värityksineen. Kimalletta ei tarvitse laitella, koska leimakuva jo itsessään kimaltelee. Koristeitakaan ei tällainen kortti mielestäni kaipaa, kukka kortissa jo valmiina ja peittää niin suuren osan kortista ettei muuta mielestäni tästä syystä kortti kaipaa. Mikäli haluaa aikaa käyttää hieman enemmän kortin tekemiseen, leimaisin tämän saman kuvan vielä uudelleen toiselle paperille ja leikkaisin tuon alimman ruusun toiseen kertaan ja kohottaisin 3D tarrapaloilla, näin saa korttiin vielä helposti näyttävyyttä. Monet kaihtavat suuria ristejä ja raamattuja leimakuvissa, joten eikös ruusu olisi kiva ja neutraali vaihtoehto?
Ja tämä malli siis vapaasti kopsattavissa, jos malli miellyttää, lupaa ei tarvitse erikseen kysyä.

2 kommenttia:

Hilkka kirjoitti...

Tekijältähän tuo käy ja noin upeita kortteja...multa menis tuo aika jo tavaroiden kaivelemiseen...hitsi kun ne ovat siellä sun täällä:))
Hei sinulla on nimipäivä tänään joten onnea ja mukavaa Wappua:))

Ritva kirjoitti...

Tyylikkäitä ovat molemmat ja tosiaan tuo ruusu tuntuu olevan monikäyttöinen :) - minä tein uuden version rippikutsuun, kohokuvioitua pohjaa jne....onhan se erinäköinen kuin se eka versio - katsotaan sitten mihin loppujen lopuksi päädyn :))))
Hyvää eilistä nimpparipäivää ja wallatonta wappupäivää!