lauantai 5. kesäkuuta 2010

Kesäloma!!

Esikoinen vaihtoi koulua kesken vuoden. Vaikka tätä koulun vaihtoa kesken vuoden jännitinkin, se osoittautui lottovoitoksi. Koulunkäynti alkoi sujumaan, ja kaikki hankaluudet ja huono asenne hävisi-kotonakin. Läksyjen teko ei kiukuttanut, eikä koulumatkakaan..ei ylipäätänsä mikään.

Keskiviikkona oltiin koko perheen voimin ihanassa kevätjuhlassa, joka oli kyllä mietitty alusta loppuun asti ja oli kertakaikkisen mahtava elämys! Matka läpi Suomen maakuntalauluineen Pekan, Pätkän ja Justiinan kanssa :)

Eilen sitten käytiin viemässä opettajille kiitoksena kakku sekä kortti. Kiireessä kortti jäi kuvaamati, mutta se on lähes kopio tästä, tosin opettajien kortti oli vaaleanpunainen versio. Kuvasin kortin valkoista sekä mustaa taustaa vasten, nyt kaipaisinkin teidän mielipidettänne, kumpi taustoista on mielestäsi parempi?


Ja odotettu kesälomakin sitten alkoi tänään. Eihän sitä voinut mitään, itkuhan siinä äiteelle tuli. Poika sai huipputodistuksen ja itsekin vähän herkistyi, tosin yritti skarpata kavereiden lähellä ;D Kyllä nyt on helpottunut ja ylpeä olo, tämä päivä yksi niistä jonka haluan tallettaa huonojen päivien varalle!! Kyllä se vaan niin on, että opettajalla ja koululla on perheen lisäksi suuri merkitys lapsen elämässä! Poitsulle teki huippuhyvää kuulla opettajalta, kuinka hieno ja reipas poika on. Miten voisikaan äitinä tarpeeksi tällaisesta kiittää....

Ja kymppi plus koululle myös siitä, että koulussa oli huomioitu opettajan vaihtuminen kolkkiluokalla. Lapset olivat päässeet tutustumaan uuteen opeen jo ennen kesälomaa. Pieniä, mutta merkittäviä asioita lapsille, nyt ei tarvitse jännittäen miettiä että millainen ope ensi vuonna tuleekaan vaan ope on jo ennestään tuttu :))

Aurinkoista viikonloppua kaikille ja hyvää kesälomaa kaikille pikkuisille ja isoillekin koululaisille..ja opettajille myös!!

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis kortti yksinkertaisuudessaan. Ei aina tarvitse käyttää valmiskukkia. Valkoisella taustalla ehdottomasti parempi. Onko kuva tarkoituksella vinossa?

Miijja kirjoitti...

Kiitokset kommentista!
On totta, ettei aina tarvitse käyttää valmiita kukkia, itseasiassa en käytä koskaan valmiita kukkia kun kortissa on kukkaleimasin..se vaan näyttää jotenkin tyhmältä.

Kortti on tarkoituksella aseteltu noin. Dropsit kukkien keskustoissa heijastivat mielestäni kauniisti auringonvaloa juuri tuossa asennossa.

Taru / Jehkotar / j-tar kirjoitti...

Mukava kuulla, että teilläkin on muutos ollut hyväksi (Meidän Samin hulivililuokalle - 15 poikaa!!! teki tosi hyvää kun ope vaihtui- entinenkin oli hyvä, mutta tällä vielä parempi ote ja auktoriteetti) ja äiti saa ylpeänä seurata lasten iloa ja onnea omasta taidosta!

Kuvaaminen mustalla vai valkoisella... piti itsekin kokeilla... mutta jäi vielä...

kortti näyttää makeammalta mustaa vasten, mutta silmille rajumpi kokonaisuus! Olisiko tämä yhteenvetona.... Mustaa vasten kortin värit on vahvemmat, selvemmät ja pieniä pikku juttuja näkyy paremmin... mutta kontrasti ero on niin vahva, että mun ms-silmilläni en "jaksaisi" kauan katsoa. Mutta nopsat tsekkaukset ei haittaa!!

Kesää!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonyymi kirjoitti...

Musta tausta ei ole hyvä!

paula kirjoitti...

Koulun vaihto olisi omallekin pojalleni joskus n. 18 vuotta sitten ollut hyväksi. Sen sijaan etsittiin vain pojasta vikaa, ei koulusta.
Mun mielestäni valkoinen tausta on parempi, kortti tulee enemmän esille, on isomman näköinenkin. Musta "syö" korttia, kortti on niinkuin syvemmällä.

Miijja kirjoitti...

Kiitos huomioista taustoista.
Minunkin silmään tuo valkoinen on rauhottavampi jotenkin, mutta mustassa kortin yksityiskohdat tulevat paremmin esille.

Ja mitä tuohon kouluun vielä tulee, tässä yksi esimerkki edellisestä koulusta..

Poika vei aina oman jalkapallonsa kouluun, koska tykkäsi että oli kiva pelata välitunneilla kunnon jalkapallolla. Pojat pelasivat välitunnin ajan, ja kellon soidessa muut pojat tekivät kiusaa potkaisten pojan pallon todella kauas. Koko välitunnin kun poika juoksi pelaten, ja sitten vielä haki pallon, ei jaksanut enää juosta tunnille. Poika sai satikutia siitä, että myöhästyi välitunnilta javetkutteli. Tästä syystä poika sai kiellon tuoda palloa kouluun ja kiellon myös pelata. Poika rakastaa jaliksen pelaamista, joten tämä oli hänelle kova rangaistus ja vaikutti (niin hassulta kuin kuulostaakin) myös koulunkäyntiin. Poika yritti asiaa opelle selittää, olisi tahtonut opettajan kertovan, että muut pojat tekivät myös väärin potkaistessaan palloa kauas..näin ei ilmeisesti kuitenkaan koskaan tapahtunut. Ja tämä vain yksi esimerkki, mikä nyt tullut esille.

Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin :) Nyt meillä koulunkäynnistä tykkäävä poika, ja ope jopa kannustanut ja kehunut poikaa siitä, kuinka urheilullinen hän on. On todella tärkeää huomata lasten omat vahvuudet, vaikkeivat ne liittyisikään suoranaisesti lukuaineisiin. Jokainen lapsi on jossain hyvä, oli se sitten jalkapallo, tanssi tai lukeminen ja saadessaan kannustusta lapsi loistaa aivan toisella tavalla ja jaksaa tsempata aineissa, jotka eivät välttämättä kuulu niihin vahvimpiin alueisiin.

Nämä siis taas minun ajatuksiani, joita tässä olen yssikseni pohtinut :)

Maartsi kirjoitti...

Jehkotar tuossa sanoikin ihan samaa (tosin paljon paremmin muotoiltuna), mitä tulin itse ajatelleeksi taustoista. Minä tykkään kuvata kortteja lipaston päällä, koska lakkapinta peilaa korttia. Ehkä tuo kortti näyttäisi hyvältä tummansinistä taustaa vasten. Mutta hieno se on!

maiju kirjoitti...

Kaunis kortti. Minun mielestäni myös valkoinen tausta on parempi. Kun aiemmin käytit mustaa taustaa pari päivää sitten, niin siihen sopi mielestäni tosi hyvin musta tausta. Todennäköisesti syy oli siinä, että siinä olit käyttänyt kortissa voimakkaampia värejä. Tässä musta ehkä on liian musta vaaleamman sinisen kanssa...

Kokeilepa siis, että onko sillä mitään merkitystä, että jos käytät voimakkaita värejä, niin voisit käyttää mustaa taustaa, jos sitten vähän vaaleampia värejä niin sitten vaaleampaa....

Näin ainakin minun silmäni sanoo ;)

Hyvää kesälomaa, itsellänikin on jo ensimmäinen viikko pulkassa ;)

Mindy kirjoitti...

Vaalea tausta parempi, musta on niin kova ja "kutistava". Miulle isäntä sano ett' vaalea tausta, vaan ei ihan puhdas valkoinen. Eli "komennosta" olen käyttänyt sinertävän harmaata taustaa. (Meitsin puolistko on ollu ikänsä töissä MTV3:lla / kai se jotain tietää kuvista ja sommittelusta ;) )

Kirsi kirjoitti...

Tosi kaunis kortti jälleen. =)

Yhdyn moniin muihin,eli vaalea tausta parempi ja rauhallisempi. Mutta sitten taas toisaaltaan mustaa taustaa vasten olevan kortin yksityiskohdat huomasin paremmin... =) Eli ota nyt sit tästäkin selvää ;)

Anonyymi kirjoitti...

Äänestän myös tässä tapauksessa valkean taustan paremmuuden puolesta! Jotenkin mustalla taustalla tuo vaalea kortti tuntuu hyökkäävältä kuvassa.

Itse olen tuota mustaa taustaa testaillut korukuvia ottaessa, niissä se mielestäni saattaa joskus toimia. Korttien kanssa sen sijaan ei ole tullut mieleen kokeilla. Kokeilla voisi tietty tummahkoa mutta ei ihan pikimustaa..

Pirkkis kirjoitti...

Kaunis kortti! Musta on musta parempi tausta ;o)

Hilkka kirjoitti...

Minäkin pidän enemmän avlkosesta taustasta vaikka en olekaan "ammattilainen"...hih:)
Ihanaa Miijja että nautit kevätjuhlista:) Sinulla on onneksi useampi lapsi niin niitä riittää tosi moneksi vuodeksi. Mikään ei syrjäytä kevätjuhlia aitojen lapsien kanssa ja Suvivirttä laulaessa...siinä on sitä jotain:))
Kaunista kesää koko perheelle:)