torstai 23. syyskuuta 2010

Teipit, liimapisteet, Glossy, 3D tarrapalat

Korttirintamalla edelleen hiljaista.....töitä ja lapset kipeänä.
Kyllä tämä tästä vielä iloksi muuttuu ;D

Päätin kuitenkin tehdä pikapostauksen, koska minulta on usein kysytty viime aikoina,
että millä kiinnitän paperit ja koristeet kortteihin. Toivottavasti tämä postaus vastaa kysymyksiin.

Teippiä käytän kahdenlaista (riippuen siitä, kumpaa sattuu olemaan), ja teipillä tarkoitan kaksipuoleista teippiä
-liimalla en isoja papereita koskaan kiinnitä.
Näillä kaksipuoleisilla teipeillä kiinnitän paperit kortteihin, ensimmäisenä kuvassa 6mm teippi ja toisena 3mm-molemmat teipit löytyvät Taitopuoti paperinauhan valikoimasta.
Liikkeellä on huonoja kaksipuoleisia teippejä, joissa tosi huono kiinnitys. Myös itse olen niitä vahingossa ostanut ja ison kasan heitin roskiin, koska niistä ei ollut mihinkään.
Tässä kuitenkin hyvät teipit, joilla paperit pysyvät korteissa kiinni.


Ja koristeet kiinnitän aina Glue dotseilla. Glue dotseja on erikokoisia, ja valitsen liimapisteen aina kiinnitettävän kohteen koon mukaan. Jos siis kiinnitettävä kohde on pieni, valitsen pienen Gluedotsin eli liimapisteen ja jos taasen kiinnitettävä kohde on iso/painava, niin sitten on valittava isompi Glue dots-simppeliä, eikös :)


Ja paperista punchatut pienet kukkaset ja lumihiutaleet jne
kiinnitän yleensä Glossy accentilla.

Käytän myös aika paljon 3D tarrapaloja, joilla saa leimakuvat, stanssatut osat jne hieman koholleen korttipohjasta.

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!!
-Miia

10 kommenttia:

Karita kirjoitti...

Moikka!

Itse en ole ollut yhtään tyytyväinen tuohon Stick It!:n kaksipuoliseen teippiin. Ostin sitä muutaman paketin, eikä se pysynyt ollenkaan kiinni. Hermot olivat tosi kireenä, kun olin muutaman kortin tehnyt ja huomasin, että teipit alkoivat irtoilemaan. Liimalla sitten sain pelastettua tilanteen, mutta kyllä hermoja kysyttiin. Lennätin teipit roskiin, että sain pelastettua edes loput hermoistani ;)

Paranemisia teidän perheeseen :) Meillä ollaan kanssa flunssassa ja neidillä toinen lääkekuuri menossa pissatulehdukseen :(

Miia kirjoitti...

Kiitos Carita vastauksesta ja kokemuksistasi!

Ompa jännä juttu!! Minä olen ollut tosi tyytyväinen tuohon teippiin, enkä sen kanssa ole joutunut painimaan ollenkaan. Tätä kaiten on vain yhtä lajia??
Paketissakin lukee- Strong adhesive.

Liimat ja teipit pitää olla todella laadukkaita, ettei tosiaan tuota repsottamista tapahdu. Uskon, että on hermo mennnyt jos valmis kortti meinaa pilalle mennä teipin takia. Onneksi tosiaan olet saanut pelastettua tilanteen liimalla.

Minä tein tuollaisia testikappaleita tuohon pöydälle, ja kaikki ovat pysyneet kiinni, huolimatta minkälainen pinta paperissa on. Vähän huonommin jäi kiinni paperi, joka oli pehmeä pinnaltaan, mutta ei sekään kuitenkaan repsottanut.

Kertokaahan muutkin tänne käyttökokemuksianne teipeistä, liimoista ja taroista jne...

pipertäjä kirjoitti...

Minä olen huomannut eroja glue dotseissa. Harmi kun en nyt merkkiä muista, mutta ei niitä voinut käyttää kun putoilivat ihan itsekseen. Ainoa mihin tarttui tiukkaan oli sormet. :) Että kyllä laadulla on väliä. Itse käytän kyllä ihan liimaakin ja hyvin on toiminut.

maiju kirjoitti...

Voisiko olla niin, että jos teippi olisi päässyt jossain vaiheessa "pakastumaan", niin olisi menettänyt liimaustehoaan. Näistä kun ei aina tiedä.

Kirsi kirjoitti...

Hyvä postaus Miia taas, koska itsekin tuskailen tällä hetkellä teippien kanssa kun tuota aiemmin käyttämääni (varmaan monen muunkin) 6mm leveää ei tunnu saavan enää mistään. Ja mikään ei ole niin inhottavaa kun jos valmis kortti rupeaa hetken päästä irvistämään... Nyt vain koitan löytää sen toiseksi parhaan teipin kun tuo entinen loppuu... =( Niin ja olen kanssa huomannut että noilla liimapisteilläkin on eroja, itse olenkin koittanut siirtyä Glossyn käyttöön koristeiden kohdalla kun siihen voi "luottaa" =) Vieläkö muuten käytät ohuiden koristeiden kuten esim.numeroiden, kiekuroiden kiinnitykseen Letra Tac kalvoa? Mulla sekään ei toimi kunnolla ja en ymmärrä missä vika... =( Ihana kun jaksat tehdä näitä postauksia tavastasi koota kortteja, näitä on todella mielenkiintoista lukea.

-Kirsi-

Marja kirjoitti...

Kun kiinnität helmipiikin gluedotseilla, niin painatko sen piikin vain dotsin päälle, vai työnnätkö dotsin läpi vai miten se oikein tapahtuu? Dotseja löytys, mutta kun ei tiedä miten niitä käyttäisi...

Miia kirjoitti...

Marja!
Oletuksena, ettei kiinnitä pelkkää piikkiä, vaan että siinä on helmi/helmiä.
Laitan helmipiikin paksuimman helmen taakse Gluedotsin, en siis piikkiin laita mitään kiinnitettä vaan tosiaan vain helmeen.

Miia kirjoitti...

Kirsi!

Edelleen käytän Letra Tac liimapistekalvoja, ja nekin toimivat aivan moitteettomasti.


Kannattaa ottaa huomioon teipeissä ja liimapisteissä, että nehän reagoivat ilmaan ja ilman vaihteluihin myös, kuten liimatkin.
Kannattaa säilyttää siis kaikki teipit ja liimat esmes Minigrip pusseissa, etteivät pääse kuivumaan. Liika lämpö tai liika kylmyys heikentävät kaikkien aineiden ominaisuuksia.

Maria H. kirjoitti...

Kiitos, mulla on tuota 3mm:n teippiä kyllä ja se on hyvää. Just 6mm:n olen jotain noita pieniä rullia tilannut (ei ehkä tuo suosittelemasi) ja niistä ei ollut mihinkään. Ottaakohan heli noita 6mm:siä mukaan messuille.. Vois sieltä teiltä sitten ostella:-)

Miia kirjoitti...

Kyllä Helillä niitä varmasti messuilla on mukana ja minullakin joten voit vaikka testata :) ja eihän siitä messuilta ole pitkä matka itse kauppaankaan jonne voin lämpimästi retkeä suositella :))