keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Kaikkea muuta kuin lauantain unelmahuone :D

Mietin kauan aikaa, että viitsinkö/kehtaanko laittaa kuvia mun  nykyisestä askartelukaaoksesta. Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että haluan tallentaa nämä kuvat, jos vaikka saisin tässä aikaiseksi järkätä tätä tilaa parempaan uskoon, olisi sitten täällä kuvat "ennen muutosta". Me siis muutettiin tässä jokin aika sitten ja menetin mun askarteluhuoneen (mitä sitä ei lasten takia tekis). Askarteluhuoneen tilalle sain hmm....kopperon. Tosin parempi tämäkin kuin ei mitään, myönnettäköön. Pitää vaan saada paaaljon enemmän hyllytilaa, että saan taasen kaiken tarpeellisen käden ulottuville. En tajua, miten jotkut saavat vaatehuoneen tai muun pienen tilan niin kauniiksi, että sitä voi kutsua askarteluhuoneeksi!!??!! Tässä ei paljoa pinkki maali seinissä auta, että olis nätimpi :D Minä en saa näitä romppeita nätisti, en sitten millään, jonka luulen johtuvan osittain tavaran paljoudesta. Paljon näppärämmäksi esmes olen huomannut isot laatikot kaikille matskuille kuin pieniä purkkeja sata :D Ja tietty toimuvuus on mulle se avainasia tässä, ei suinkaan se että näyttää nätiltä :)


Tältä näyttää kun avaa oven. Mies totesi, että tarviitko oikeesti näitä kaikkia tavaroita :D Mielestäni kysyi vallan tyhmiä. Kuvassa näkyy hyvin ne muutamat leimasimet jotka on tullut hankittua, tervehtivät aina kun oven avaa ja huutelevat, josko joku tulis ja käyttäiskin niitä eikä vain säilöis :D Akryylileimasinsetit erikseen isossa laatikossa joka ei näy tässä kuvassa.

Hyllyt ylhäältä:
1) suihkeet ja muita apuaineita, kirjekuoria, nappeja (evästä myös, lapsilta piilossa ;D)
2) Copic täyttöpullot ja -tussit, ääriviivatarrat, timantit, teipit
3) korttipohjat, kukat, nauhat
4) akryylileimasinsetit, 30x30 paprut, apuaineet

Hyllyjen alla sitten pari kärryä stansseja (isot siirsin katonrajaan), osa puncheista (suurin osa edelleen pahvilaatikossa  makkarin kaapissa), kuumaliimapistooli ja sinettipistooli jne.
Spellbindersit ja framelitsit roikkuu pöydän yläpuolella tangossa, niitä ei ollut järkevä kärryyn laittaa.
Pinkki laatikko on paperisälää ja päällä "Bond".

Tässä liian pieni pöytätilani. Pöydän eteen seinälle pitäisi saada siis hyllyä hyllyjen perään. Enemmän pöytätilaa tahdon! Tytsikin kun yleensä askartelee vieressä, on vähän ahdasta :) Pöydällä säilytän kaikkea pientä sälää mitä yritän änkeä kortteihin nyt että saisin vähän vähennettyä niitä. Muutamia apuaineita, pienet lehtiöt ja osa A4 arkeista piti myös mahduttaa pöydälle. Työvälineet ja kynät tuossa karusellissa. Ja askartelijan paras ystävä-teippikone, pitää aina olla lähellä! Muutama keskeneräinen projekti jo odottaa pöydällä-leimakuvia ollaan väritelty tytsin kanssa.


Laatikostot on myös täynnänsä. Ylälaatikossa työvälineitä, toisessa laatikossa musteet, kolmannessa tarrat ja vimpassa A4 arkkeja mitkä ei pöydälle mahtuneet. Pöydän toisen puolen laatikosto täynnänsä 30x30 paperikkoja.

Aivan katon rajassa on jokapuolella hyllyä. Katon rajassa on omissa laatikoissaan maalit, huovat, kankaat, langat, korutarvikkeet, valokuvat, puiset maalausta odottavat jutut jne. Koneista ompelukone, dreamkutz ja laminointivehje ovat joutuneet myös ylähyllylle.


Ajatella, viisi vuotta sitten askartelutavarani mahtuivat pieneen kärryyn, jossa stanssit ovat nyt :D
Mikähän tilanne on viiden vuoden päästä.
Tällainen postaus tälläkertaa, josko seuraava postaus olisi sitten jotain askartelua :)

15 kommenttia:

Suvenkorento kirjoitti...

Ihan asiallisia miehesi minusta kysyi. Et varmasti tarvitse tuota kaikkea. Olisi hyvä löytää omaan tyyliin sopivat tarvikkeet ja muista luopua.

Oletko koskaan katsonut supernanny Jo Frostia? Jos lapsilla on kauheasti leluja, he eivät näe niiden arvoa vaan rikkovat niitä surutta. Jo ratkaisi asian pakkaamalla lelut isoihin muovilaatikoihin ja lapselle jäi 10 lelua. Hyvin sujui leikit ja leluja kunnioitettiin. Kun lapsi oli ollut kiltti, sai lelun kerrallaan takaisin.

Olen miettinyt voisiko sitä soveltaa askarteluun: rajoittaisi käyttöönsä vain tietyt leimat, leikkurit ym. Kun kaikkia niitä on käyttänyt, saa siirtyä seuraavaan laatikkoon. Kuukausien välein vaihtaisi sisällöt keskenään uuteen uskoon. Tulisi ehkä luovemmin käytettyä juttuja, kun ei voi aina käyttää lemppareita, ja kaikkia hankintoja tulisi käytettyä.

Joillekin toimisi, toisille ei, mutta enemmin niin kuin askartelutarvikkeita himohamstraajien tyyliin (Nelosella tiistai-iltaisin).

Huoneesi näyttää kyllä hyvältä! Yllättävän iso komeroksi. Tarvitset vain lisää hyllyjä ja aikaa käytännössä testa parasta paikkaa ja tapaa säilyttää tavaroitasi. Toivotan askarteluintoa :)

Majan Molla kirjoitti...

Kiva, kun kuvasit todellisen tilanteen. Lohduttaa, jonka huone ei ole niin unelmainen ja värit soinnutettu. Askarteluintoa Sinulle! Jospa minäkin, jos tämä flunssa suotuu joskus helpottamaan...

Anitta kirjoitti...

Siis hei mä en kyl ymmärrä kysymystä : tarviiko näitä kaikkea. Hei kun on pienempi tila niin kaikki on melkein väkisin käden ulottuvilla. Siis jos vaan mahtuu... Sulla on ihan sairaan paljon lemasimia, huh. Mä olen vähän hamstraaja joka lähtöön. ME muutettiin kerrostalosta 1½ vuotta sit omakotitaloon ja mun kaikki askartelukamat oli pitkin asuntoa ja pääasiassa meidän isossa makkarissa. Nyt mulla on oma askarteluhuone. Ja ilmeisesti yritän täyttää sitä kovalla innolla. Tänäänkin hain postista paketin... Mut mun askarteluhuonessa no mun ompelu,nypläys,neule,virkkaus ja askartelukamat,kortti sekä muut askartelut.
Hyvää loppuviikkoa.

Pirkkis kirjoitti...

Tuo "kopperohan" näyttää hyvältä! Kaikki on siinä eikä missään muualla. Erityisesti tykkään siitä, että tila on pieni ja kaikki käden ulottuvilla :o)

Anski kirjoitti...

Kun kattoo tuota ovelta katsottuna kuvaa, niin tuo näyttää minusta kivalta ja inspiroivalta tilalta :)

Ei minusta sulla oo ees paljoa tuota tavaraa, oon nähnyt monella muulla paljon paljon enemmän, näyttää ja tuntuu vaan ehkä paljolta, kun tilaa ei ole niin paljoa. Ja hei, ainahan miehet valittaa askartelutarvikkeista. Vaikka omistais vaan laatikollisenkin tavaraa :D

Kirsti kirjoitti...

Nyt sinä olet just nurkkaanajettu!
Ei vaan! Olet saanut tavarat koreihin ja eri hyllyille ja eri paikkoihin. Mulla on pelkkä kaappi ja tavarat lisääntyy kun kokemusta tulee lisää askartelusta.
Ehdotus tiettyjen tarvikkeiden käytöstä postamisesta ajaksi, kuten lelujen kanssa tehdään, vaatii kovan työn mielestäni. Silloin ainakin minun tarvitsisi käydä esine esineeltä läpi jokainen paperilappukin, onko tämä syrjäytettävä vai ei. Muutgen tekis mulle varmaan hyvää.

Miia kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Miia kirjoitti...

Kiitos teille kaikille, jotka kurkkauksen jälkeen olette vielä vaivautuneet jättämään kommentin :)

Tila on pieni, mutta kuten sanoin, olen erittäin tyytyväinen että on edes jonkinmoinen tila missä romppeita/aarteita säilöä ja jotain tehdäkin. Ja tokihan tässä on vielä parannuksen varaa.

Vuosien varrella on kertynyt paljon tavaraa, mutta että mistä sitten voisi luopua, jaa-a. "Inventaarion" tekeminen on todella vaikeaa, koska kun tekee esmes tilauskortteja, pitää olla monenmoisia leimasimia moneen eri tilanteeseen. Ja kyllä on ihanaa, kun on vähän kaikkea, ei ainakaan inspiksen tullessa jää tarvikkeista kiinni :D Oma tyylini on kokeileva, joten tarvitsen oikeasti näitä kaikkia :)

Ja kaverin kanssa ollaan naureskeltu, että pidetään sitten ehtoopuolella askartelukursseja mummokamuille :D Eikä sitten ainaskaan lopu tarvikkeet kesken.

Ja totta...Nurkkaanajettu, taas :D

Pipaiita/Carita kirjoitti...

No siis naurattaa, mutta ihan vain myötätunnosta, tiedän niin tasantarkkaan miksi tavaraa on niin paljon kuin on, ja hyvinhän nuo on järjestyksessä kuitenkin! Oleellista on että tarvitessaan jotain tietää mistä sen löytää.

Kun on sellainen tyyli opiskella asioita että haluaa olla perusteellinen ja hankkia kaiken kokeillakseen kaikkea, tulee ostettua tavaraa joita ei joka päivä käytetä. Ja nimenomaan siksihän sunkin blogissa on miljoona postausta eri aineiden käytöstä jne, jottei KAIKKIEN TARVITSE hankkia joka työkalua vaan voisi harkiten hankkia ne itselle sopivat :)

Jos kortteja tekee vain omaan tarpeeseen, voi toki järkeä käyttää
hankintojen määrässä

Ja sitäpaitsi tuuletan edelleen omistamisen onnen puolesta :D :D :D

Jaana L. kirjoitti...

Minusta tää sun tila on ihana. :) Haluaisin itsekkin jonkun tämän tyyppisen askartelutilan itselleni. Nyt askartelen meidän makuuhuoneen nurkassa. Tarviskohan ottaa siitäkin nurkasta kuvaa ja laittaa esille. :)
Mulla on vielä aika vähän tavaraa, mutta kuitenkin sen verran paljon, että tollanen pelkkä pöytä ei riitä niiden säilytykseen. Kaikki on hujanhajan. :D Oon kyllä kateellinen niille, joilla on edes pieni oma huone jossa saa askarrella ja saa tavaransa hyllyille yms.. Äläkä luovu tarvikkeistasi.. ;) Askartelija tarvitsee kuitenkin matskua jonkun verran. :)

Ritva kirjoitti...

No hih, näkisitpä minun tilani, hoh hoijaa....vaikken olekaan pro niinkuin sinä, silti on tätä kamaa kertynyt liikaa - mutta pitää ajatella, että tavaran kanssa on hyvä eläää-----

Ja onhan se aivan ihanaa, jos on jotain spesiaalia tekemässä, niin ei jää teko ainakaan siitä kiinni, ettei juuri jotain tiettyä ole itsellä...

Luomisen iloa sinulle edelleen - ja sitten saamme ihailla taas upeita teoksiasi :)

Carola kirjoitti...

Ihana askartelusoppi sinulla. Mulla oli aiemmin myös tällainen pienempi tila. Sitten kun keskimmäinen muutti omaan kotiin niin valtasin tyhjäksi jääneen huoneen. Itselläni on muutaman vuoden päästä myös muutto pienempään tilaan takaisin. Sillä juniori varmaan haluaa tämän huoneen itselleen käyttöön aikanaan. Tarvii sitten tarkasti miettiä mistä voisi luopua ja mitä sitä oikeesti tarvitsee :)

kotkotin kirjoitti...

Kotkotin itsellani kokonainen lastenhuone vallattu tähän käyttöön, mutt en ole saanut järjestystä tänne aikaiseksi . Saas nähdä saanko koskaan. Yksin asuessa omakotitalossa ja auttaessa huonokuntoista äitiä koiranulkoilutuksen ja työssä käynin välissä , AIKA RUPEE LOPPUMAAN KESKEN.. Elikä miun silmissä tuo näyttää aika hyvälle..

Marian kirjoitti...

Ihanan paljon kaikkea. Askartelussa kaikilla on varmasti oma tyylinsä, mutta se ei silti tarkoita, että askartelut toteutetaan aina ja joka kerta samoilla välineillä. Ja varsinkin, kun teet kortteja tilauksiin, niin pitäähän sitä vaihtoehtoja olla :) Kyllä ne "ylimääräiset" lähtee sitten ajallaan, jos jotkut välineet alkaa tuntua siltä, että niitä ei enää käytä.

Tuo tilahan vaikuttaa tosi siistiltä ja selkeältä, kaikella on oma paikkansa. Ihanan paljon valinnanvaraa! Askarteluiloa :)

Elli kirjoitti...

Oon kateellinen! Sulla tuntuu olevan kaikki mahdolliset välineet ja muisteita joka värissä. Itse omistan tällä hetkellä 2 eri mustetta ja muutaman hassun leikkurin :).