tiistai 21. huhtikuuta 2009

Copic tussit sekä ZIG

Piiiitkä postaus taasen, toivottavasti jaksatte lukea :)

Tussit puhuttavat nyt kovasti, ja sähköpostitse sekä kommenteissa näistä kynistä ja sävyistä kysellään jatkuvasti.
Kuten tiedätte, on todella hankala kuvata sävyjä nettikauppoihin ja valmistajienkaan värikartoista ei takuuta ole, sävyt valehtelevat aika rajusti joskus. Minä kuvasin nyt kaikki tämänhetkiset copic tussini ja hämmästyttävän oikeat sävyt sain kameralla :)) Olen siis tussilla tehnyt jäljen, sitten on koodi, sitten nimi ja sitten omia merkkauksiani. Omat merkkaukset tp=täyttöpullo ja pelkkä nuoli tarkoittaa, että täyttöpullo tilattu, eli olen tämän tussin havainnut "käyttökelpoiseksi" ja väriksi, jota käytän niin useasti, että tulen jatkossa täyttöpulloa tarvitsemaan. Minähän käytän myös promarkereita, koska sellaisia olen kasapäiten ostanut, joten kaikkia tarvittavia sävyjä minullakaan ei vielä copiceista ole, mutta kunhan promarkerit hyytyvät, saavat copic tussit sen paikan, aivan siitä syystä, että pidän copicin sivellinkärjestä jolla saa tarkan ja ohuen jäljen ja ennenkaikkea pidän siitä, että nämä tussit tulevat ennenpitkää halvemmaksi, koska nämä ovat täytettäviä eli näihin ostettavissa täyttöpulloja :)
Tässä pari esimerkkiä, kuinka helppoa tussin täyttäminen on :)
Tapa 1
Tapa 2
Ja tässä heidän värikarttansa.

Ja huom!! Taitopuodin Heli on tekemässä juuri Copic tilausta, joten jos haluat jotain tiettyä väriä tai haluat ostaa täyttöpullon, otahan yhteyttä sähköpostitse Heliin :)

Tässä siis värikartat tusseista, jotka minulla tällä hetkellä on : Kasvoihin käytän Milky White E51 ja poskiin R20Blush tai sitten R11 Pale Cherry pink. Ja olette kysyneet vaaleista hiuksista..saman ongelman kanssa minäkin paininut, eli useasti käytän vaaleisiin hiuksiin Promarkerin Pastel Yellow sävyä, koska aivan samaa en ole copic tusseista VIELÄ löytänyt :) Lähellä kuitenkin Pastel Yellow:ta on tuo Light reddish yellow, siis pehmeän sävyinen keltainen, ei räikeä.

Ja tässä sitten värikartta ZIG:in akvarellitusseistatusseista, joita ostan muutaman aina silloin tällöin, niin ei kirpaise niin kovasti aina kerralla ;D Nämä leviävät siis vedellä ja hyvä apuväline vesisäiliösivellin, muuta et tarvitse.

Tulen siis jatkossa laittamaan postauksiin tussien värit/koodit, ihan vain siitä syystä, ettei niin moni minun tavoin tekisi "turhia" tussiostoksia, sillä tussit kuitenkin maksavat jonkinverran ja harmittaa jos tulee monta väriä, jotka eivät sitten olekaan hyviä. Sallin itselleni kuitenkin laiskottelun välillä ;D joten välttämäti en ihan joka postaukseen värejä laita, mutta muutamiin ensimmäisiin kuitenkin että saa käsityksen kuinka montaa tussia tarvitsee oikeastaan :)
Nyt ei ollutkaan korttia laittaa näytille, ehken huomenna sitten :) Aurinkoista päivää kaikille!!

6 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Kiitos avusta! Minun blondit eivät näytä yhtä kauniilta ja luonnollisilta vaikka minullakin on tuo Promarkerin Pastel Yellow käytössä. Taitaa olla "kampaajasta" kiinni miten värjäys onnistuu. Tämä kampaaja lähtee nyt taas harjoittelemaan. :)

Sanna kirjoitti...

Hei!

Tässä linkkivinkki, jossa väritetään copiceilla vaaleat hiukset.

Osa 1Osa 2

Pöydän kulmalla näpertelijä kirjoitti...

Minä käytän blondaukseen Vanilla ja Satin Promarkkereita. Luonnollisuudesta en sitten tiedä, kun en erityisemmin siihen pyri :-)

Heli Matero kirjoitti...

Ihastuttavia kortteja olet taas tehnyt. Ihana kun olet jaksanut tehdä tuollaisen postauksen, vaikka en "vielä" ole hurahtanut Copiceihin, kun jokunen Promarker-tussi on tullut hankittua.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Voiko noilla ZIGin kynillä piirtää Copicin päälle?

Anonyymi kirjoitti...

Mistä näitä Copic- tusseja voisi tilata? Olen halunnun niitä jo pitkään mutta ne ovat niin kalliita...