maanantai 25. lokakuuta 2010

Tuikkukortti ja pienimuotinen demo taustan tekemisestä

Taustantekoa on pyydetty useaan otteeseen, en oikein tiedä, millaisia taustoja halutaan nähdä, mutta tässäpä yksi viritelmä.

Minulla on tässä vaalea Vivi Gaden taustapaperi, joka on kaunis kyllä ihan sellaisenaankin.
Halusin kuitenkin tehdä paperista omanlaiseni. Vasemmalla paperi ennen tuunausta ja oikealla paperi, johon olen jo musteenlevittimellä pyörittänyt vähän Distress Ink leimasintyynystä väriä. Värinä Victorian velvet.

Seuraavaksi halusin laittaa vähän "särmää" korttiin, muuten kokonaisuudesta tulisi aika vaalea, ehken liiankin hempeä. VersaFinen mustalla musteella leimasin kuvioita paperiin käyttäen kahta eri Inkadinkadon leimasinsettiä, Garden Flower sekä lumihiutalesetti jonka nimeä en muista.

Distress Inkin musteilla voi toki myös leimata, eikä vain levittää väriä paperin reunoihin. Kun värjää reunat musteella ja leimaa vielä jotain samalla värillä huomaa samalla, kuinka samasta musteesta saa eri sävyjä. Musteenlevittimellä väristä tulee huomattavasti vaaleampi kuin leimaten. Oman ilmeen saa kun värjää paperin reunat musteella ja samalla musteella leimaa myös hieman jotain. Minä leimasin tekstiä Eline´s vintage leimasinsetillä. Tein tuollaisen revityn paperinreunan, jonka laitoin paperin päälle ja leimasin. Röpöleinen paperi teki leimauksen reunasta hieman epätaisaisemman.

Tässä vielä näkyy ero. Vasemmanpuoleinen on leimattu suoraan, ilman revittyä paperia ja oikeanpuolimmainen revityn paperin päältä. Kuka nyt mistäkin tykkää :)

Tässä sitten paperi ennen tuunausta ja tuunauksen jälkeen.

Paperit tulivat tuikkurasiaan, tällaisen tein jo aiemminkin ja tykästyin tähän malliin kovasti. Lisänä muutama lumihiutale, jotka tehty Marthan punchilla ja keskustoissa timantit. Lisäksi leimasin postileiman kuvan päälle, tämäkin leima Eline´s vintagesetistä.
Valmis enkelikuva on Vivi Gadenin paperista jossa useita enkelikuvia eri koossa. Kuvan ympärille laitoin musteenlevittimellä Distress Ink mustetta (samaa kuin paperin reunoihin) ja kehystin valkoisella paperilla.

Sisältä kortti/rasia näyttää tältä.
Oikein mukavaa alkanutta viikkoa kaikille,
polttakaahan paaaljon kynttilöitä ja olkaa myös varovaisia niiden kanssa, tietty :)

lauantai 23. lokakuuta 2010

Huopaa, huopaa ja lisää huopaa :)

Nämä huopatossut ovat odottaneet kiltisti tuunausta, ostin nämä jo Seinäjoen reissulla, kaupassa kun tavarat on huomattavasti nopsemmin hyllyillä, kuin netissä ostettavissa - suosittelen siis lämpimästi Taitopuodin kaupassa käyntiä, sieltä löytyy paaaaljon kivoja juttuja, mitä ei nettikaupasta löydä.
Mutta nyt Heli oli tosiaan laittanut tossut nettikaupan puolelle ( ja paljon muitakin ihania huopakoristeita ) siitäpä minä sitten muistin, että tosiaan minullahan on jo tällaiset. Askarteluaikaakin sain, joten ei muuta kuin tossuja tuunailemaan. Nämä tossut voi laittaa jalkaankin, mutta meille nämä tulevat seinälle koristeeksi, sisälle laitan lapsille ylläreitä joulukuun aamuiksi :)
Huopakoristukset stanssasin sizzixin stansseilla, tein lumihiutaleiden keskelle reiät crop-a-dilellä ja lumihiutaleiden keskelle laitoin sydännapit. Vähän tein reikiä tossuihin crop-a- dilellä, siinäpä ne yksinkertaisuudessaan.


Ja näitä rintaneuloja esittelin jo aikaisemminkin.
Nämä ovat nyt vissiinkin sellaisia "juhlaversioita" :D
Näitä koristelin hieman, vasemmanpuoleisessa Sticklesin punaista kimalleliimaa ja oikeanpuoleisiin ruusuihin laitoin heteitä. Lehdetkin taustalla tällä kertaa. Näitä olen tehnyt kasapäiten, mukavaa aivotonta tekemistä väsyneenä :D Ja sizzixin stanssilla tehty nämä.
Takana on rintaneula, jonka laitoin kuumaliimalla kiinni.

Mukavaa viikonloppua kaikille, minä tästä lähden lasten kanssa tekemään lisää lumiukkoja :D
Ja jos sitä vaikka illalla saisi lisää askarteluaikaa, ja alkaisi tekemään kortteja välillä, eiköhän näitä "muut" riitä vähäksi aikaa :D

perjantai 22. lokakuuta 2010

Miten leikata siististi? Vastauksia kysyttyihin kysymyksiin.

Minulta on kysytty tätäkin asiaa useaan otteeseen, joten tein muutaman kuvan postauksen siitä, kuinka leikkaan leimakuvia ja millä leikkaan.
Ensinnäkin käytän 3D kuvien leikkaamiseen tarkoitettuja saksia. Sakset ovat pienet, joten niitä on helppo hallita. Jippo ei kuitenkaan ole pelkissä saksissa :)

Normaalistihan leikkaamme saksillä tähän tapaan, eli saksien terät ovat kohtisuorassa, eikös?
Ja heti pyydettävä anteeksi.. huonot kuvat, en osaa leikata saksilla ja kuvata tarkasti samaan aikaan, näköjään :D
Näin leimakuvan saa kyllä leikattua nätisti, mutta leikkaamisjäki jää näkyviin.


Leikkaamalla hieman viistoon, kuten kuvassa, leikkausjälki ei jää näkyviin, vaikka sitä katsoisi hieman sivustakin, näppärää :) Pikku juttu, mutta siistiä tulee.


Ja sitten vielä lopuksi näytille väline, jolla leikkaan kaikki kimurantit eli vaikeat kohdat. Sormiveitsi on näihin alueisiin aivan mahtava kapistus, ja tällä kapistuksella leikkaan alueet, joista en saksilla osaa/pysty leikkaamaan.


Tässä maalaritytsy leikattuna valmiissa kortissa. Tämä on tilauskortti, jota en saa vielä julkaista, joten korttiin palataan ehken myöhemmin :) Siksi siis vain pieni "kurkistus".
Ja leimakuva on Kraftin Kimmien tyttö. Ja kiitos Caritan vinkin, myös silmiä vähän sävytetty tällä kertaa :)

Toivottavasti vinkeistä oli apua, mukavaa ja rattoisaa viikonloppua kaikille!!

keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Muistipelikortit

Meillä tytsi rakastaa pelata muistipelejä. Itseä alkoi jo tympimään samat kortit, joten tekaisin vaihtelun vuoksi uudet :D Tein muistipelikortit Bo Bunnyn papereista. Leikkasin muotoon, laminoin ja lisäsin mausteeksi vielä hassut silmät jotka kiinnitin kuumaliimalla. Näistä tykättiin kovasti, ja kovassa käytössä ovat olleet :))

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!!

Pari korttia ja asiaa blenderin käytöstä

Ja sitten kortteja pitkästä aikaa. Näiden korttien leimakuvat olen värittänyt Copic tusseilla, myös blenderiä apuna käyttäen.
Blenderin käytöstä on kysytty paljon ohjeita, mutta ikävä kyllä sen käyttöä on hirmu vaikea tehdä kuvin ja sanoin. Videotakaan en ole innostunut tekemään, mutta onneksi maailmalla on paljon taitavia tekijöitä, jotaka ovat ohjeistuksia jo tehneet.
Tässä postaus, josta löydätte videoita ja ohjeita blenderin käyttöön. Sivuilla muutenkin hurrrrja määrä ohjeita Copic tussien käyttöön, käykäähän tutkailemassa :)



tiistai 19. lokakuuta 2010

Mitä isot edellä..

..sitä pienet perässä.
Tällaisia tuikkurasiakortteja on näkynyt blogeissa aika paljon viime aikoina. Minäkin halusin testata, että millainen tämä on tehdä. Ohje löytyy täältä. Prismasta ostin kasan tuikkuja ja askarteluhuoneeseen näpertämään. Tätä oli kiva tehdä, joten ei jäänyt varmasti viimeiseksi.
paperit on Maja Designin ja embossasin lumihiutaleita Stempelgleden setillä paperin päälle käyttäen valkoista detail white kohojauhetta.


Sisälle olisi voinut laittaa 6 tuikkua, mutta halusin tuunata tulitikkurasian tuikkujen mukaan.

Mukavaa tiistaita kaikille :)

Ja olettehan huomanneet Taitopuodin sivuilta kivan yllärin :)
Kaikki leimasimet -20 % syyslomaviikon kunniaksi, tarjous voimassa lauantaihin saakka :))

Lapsi on terve kun leikkii?

Aina välillä on hyvä tehdä koristeita sarjatyönä, koristeet on sitten valmiina kun korttien kasausinto tulee. Tällä kertaa leikin erivärisillä kutistemuoveilla, tarkoituksena tehdä nappeja. Käytin myös circle it leimasimia, stazonin musteita (valkoista mustaan ja mustaa muihin) ja crop-a dilea reikien tekemiseen.

Leimasin Stazoneilla kutistemuoviin, leikkasin kuviot, tein reiät ja sitten uuniin 150 asteeseen pieneksi hetkeksi. Kutistamisen voi tehdä myös kuumailmapuhaltimella, mutta käytin uunia kun tein näin paljon samalla kertaa. Jos käyttää kuumailmapuhallinta, suosittelen kuumuutta kestävää alustaa.


Ja nyt on hienoja nappeja sekä koristeita avaimenperiin :)

Aurinkoa päiviinne!!

maanantai 18. lokakuuta 2010

Taas jotain muuta kuin kortteja ;D

Mietin nykyjänsä aika kauan ennenkuin ostan mitään stansseja. Mietin siis, että tuleeko niitä oikeasti käytettyä ja toimivatko kuten ajattelen. Tätä Sizzixin ruusustanssia mietin kauan, mutta onneksi ostin :) Näppärästi leikkasi paksumpaa huopaa, joten sain tehtyä tällaisia rintaneulakoristuksia jotka on kummitelleet aatoksissa. Kuumaliimalla kasasin ruusut ja kiinnitin neulaan. Helppoa kuin mikä ja nätti mielestäni on lopputulos. Täytyy kokeilla kiinnittää näihin vielä lehtiäkin, jos tulisi vielä erinäköinen. Nämä myös niitä kivoja pikkumuistamisia, joita kiva antaa kortin lisäksi.

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!!
...ja töihin...

sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Tekstikortteja

Näitä tekstikortteja pitäisi tehdä enemmän, nämä ovat tosi suosittuja. Teksti, kukkarykelmiä ja siinäpä se, pitsi tuo tietty aina lisäsäväyksen :) Kuvaajalla pää vinossa ilmeisesti :D



lauantai 16. lokakuuta 2010

Pientä puuhastelua

Viikonloppu, ihanaa!!
Nyt on vihdoin aikaa istua askartelunurkassa ja puuhastella mitä mieleen tulee :)

Tällaiset tuikkukupit tein jo Seinäjoen messuilla näytille, mutta piti tehdä itsellekkin koska näistä tuli aikasta hienot :) Hankala oli kuvata, eivät oikein pääse oikeuksiinsa, kimalteetkaan ei näy, mutta tekniikka ainakin tulee tutuksi näin.

Näitä täytyy kyllä tehdä lisää, kivoja pikkutuliaisia :)

Tarvikkeet:
Lasiset kupit,
lumihiutaleleimasimet Stempelglede,
leimamusteena valkoinen Stazon,
glossya lumihiutaleiden keskustaan ja jäähilettä päälle.

torstai 14. lokakuuta 2010

Setti pienelle pojalle

Pikkuhiljaa alkaa askarteluinto palailla, puolentoista kuukauden jälkeen. Tuuletuksen paikka ;D
Enää ei elämä mene kuin sumussa, ja jaksaa jopa öisin valvoa ja tehdä kortteja :D
Monenmoisia pikkuprojekteja olen tehnyt tällä viikolla, mutta en vain ole jaksanut olla koneella enkä tehdä postauksia, mutta eiköhän niitä postauksiakin ala pikkuhiljaa tipahdella :)

Seinäjoen messujen aikaan käväisin muutamaan otteeseen Taitopuodissa, ja sieltä tuli ostettua mm näitä Bo Bunnyn papereita, joissa ihania olioita, myös näitä lepakoita.
Elikkäs papereista se ajatus sitten tälläkertaa lähti :) Hyvin simppeli kortti ja pussukka samaten. Lepakolle laitoin silmät, jotka heiluvat ja glossylla päällystin. "Kuu" ja lepakon siivet kohotettu 3D tarrapaloilla.

Pussiin laitoin sitten näitä hurrrjan näköisiä silmiä, ostin niitä tiimarista.

Tässä vielä lähikuvaa lepakosta :) Vekkulin näköinen.
Mukavaa torstaita kaikille..kohtahan se osotettu viikonloppukin on :)
Ja joillakin alkaa syysloma, ei mulla vaan :D

tiistai 12. lokakuuta 2010

Vesivärit

Ohje tehty koukussa kortteihin sivustolle ja julkaistu muutama kuukausi sitten.

Vesivärit ovat edullisia, kestävät kauan ja niitä on aika hyvin saatavilla. Merkkejä ja valmistajia on pilvin pimein, ja nyt kun olen kokeillut kolmea eri laatua, en juurikaan ole eroja huomannut. Vertailussa ovat olleet mm. Van Gogh merkkiset vesivärit ja todella halvat lelukaupasta ostetut lasten vesivärit, mutta toki tästäkin voi olla kanssani eri mieltä :)


Vesiväreillä värittäessä tarvitaan vesivärien ja veden lisäksi siveltimiä, tai/sekä vesisäiliösivellin. Siveltimissäkin merkkejä on monia ja kokeilemalla löytää sen itselleen parhaimman vaihtoehdon, tässä kohtaa mielipiteeni on, että mitä kalliimpi sivellin sitä parempi. Siveltimiä on hyvä olla ainakin kahta eri kokoa, minulla siveltimistä eniten käytössä numerot 0, 1 sekä 3 ja lisäksi käytän vesisäiliösivellintä. Siveltimiä löytyy myös edullisina setteinä, jotka ovat toimineet hyvin eivätkä ole rispaantuneet käytössä.

Paperin valinnalla on iso osa värittämisessä, ellei jopa tärkein. Ja kuten tarvikkeissa muutenkin, myös papereissa on tarjontaa jos jonkinmoiselta valmistajalta ja eri vahvuisia vielä samalta valmistajalta. Itse suosin vesivärien kanssa Cansonin Illustration paperia, joka kestää hyvin sen, että maalaa samaa kohtaa useampaan kertaan. Vesivärien kanssa käytettäväksi tarkoitetuista lehtiöistä löytyy yleensä sanat watercolour/aquarell ja paperin vahvuus kannessa ilmoitetaan myös, vahvuudet vaihtelevat yleensä 200-300g välillä.



Leimasinmusteena vesivärien kanssa käytän VersaFinen mustaa mustetta, joka ei leviä vedellä läträtessä.



Loistava apuväline vesivärien kanssa on pieni sumutinpullo (vesiväripaletin vasemmalla puolella näkyvä pieni pullo). Ennen värittämisen aloittamista suihkautan vähän vettä vesivärien päälle, eivät kastu paljoa, juuri sopivasti pinta pehmenee. Tämän pienen jutun uskon säästävän värejä, koska värinapit eivät kastu koko ajan läpeensä ja siveltimellä saa otettua tummaa väriä palettiin juuri sopivan määrän. Jos laittaa paljon vettä värinapin päälle, väri vain laimenee ja jos haluaa tummaa väriä, joutuu väriä ottamaan todella paljon. Koska käytän väripalettina lautasta, voi lautasellekin suihkauttaa vettä välillä, mikäli värit ehtivät kuivaa lautasella.




Ja aloitetaampa sitten. Olen ensin leimannut Cansonin Illustration paperille Penny Blackin nallen kuvan, käyttäen VersaFinen mustaa mustetta. Tämän jälkeen suihkautin pienestä sumutinpullosta vesivärien päälle vettä. Apuvälineeksi otin lisäksi valkoisen lautasen, jota käytän väripalettina. Lautaselle otan aina väriä siveltimellä vesiväripaletista, laimennan sitä vedellä tai sitten sekoitan kahta eri väriä keskenään, en koskaan ota väriä suoraan vesiväripaletista vaan haluan lautasella nähdä kuinka paljon väriä siveltimessä on ja minkä väristä väri oikeasti on. Valkoisella lautasella värit näkee hyvin, ja siitä saa juuri sopivan vähän/paljon väriä. Siveltimenä minulla on tässä hyvin pieni sivellin, jolla on helppo värittää pieniäkin yksityiskohtia. Vettä tarvitaan tietysti lasiin myös, että siveltimen voi välillä puhdistaa.






Ensimmäisenä väritän leimakuvasta nallen. Väritän ensin pohjan hyvin vaaleallaruskealla, laimentaen tummanruskeaa väriä lautasella vettä apuna käyttäen. Sivellintä kevyesti pyörittäen värittelen nallen. Hyvin pieni määrä väriä ja vettä riittää. Vesivärejä on vaikea hallita, mikäli siveltimessä on paljon vettä, eikä paperikaan vettä määrättömiä ime. Jos siveltimessä on paljon vettä, tarttuu siihen myös paljon (vaaleaa)väriä. Siveltimen tulisi siis ennemmin olla kostea/nihkeä kuin märkä, näin saa väriä hallittua minne haluaa, eikä se lähde karkailemaan leimakuvan rajojen ulkopuolelle. On otettava myös huomioon, että jos siveltimessä on paljon vettä, myös väristä tulee haalea, ja toisinpäiten, eli mikäli vettä siveltimessä on vähän, väri on tummempaa.




Kun olen levittänyt vaalean kerroksen, on aika tummentaa varjokohtia. Varjostamiseen käytän samaa ruskeaa, kuin millä pohjamaalauksenkin tein, tälläkertaa en laimenna väriä lautasella ollenkaan.




Kun olen varjokohtiin lisännyt tumman ruskeaa, puhdistan siveltimen ja jätän sen nihkeäksi. Tämän jälkeen aloitan levittämään varjokohtiin lisättyä väriä tuolla puhtaalla siveltimellä vieden väriä reunoilta keskustaan päiten. Tässä kuva värin levityksen jälkeen.






Sekoitin vielä mustaa ja ruskeaa lautasella, saaden vielä astetta tummempaa ruskeaa, tätä lisäsin muutamiin varjokohtiin.




Sitten väritetään paita sinisellä. Varjokohtiin vähän sinistä ja tämän jälkeen väriä levitetään puhtaalla siltimellä kohti paidan keskustaa.Varjokohtiin vähän lisää tummempaa sinistä (kuvassa).




Ja tämän jälkeen puhtaalla siveltimellä häivytetään varjokohtien tummansininen väri.




Sitten väritetään postilaatikko ja kukat.Postilaatikon väritin hennosti kauttaaltaan aika laimealla punaisella, kukkiin laitoin vain vähän tummanpunaista väriä.




Postilaatikkoon laitoin punaista väriä johon en lisännyt lainkaan vettä, näin sain hyvin tummanpunaista väriä, jota laitoin postilaatikon varjokohtiin. Sekoittelin lisäksi vähän punaista, oranssia ja keltaista, saaden hieman lämpimämmän värin, tätä väriä laitoin kukkiin.


Samalla tapaa värittelin loputkin leimakuvasta (siilin, hiiret, ruohikon), ja sitten olikin taustan värittämisen vuoro. Leimakuvan ympärille on usein kiva laittaa vähän väriä. Tällä kertaa halusin laittaa sinisellä hennon taustan käyttäen samoja vesivärejä. Taustan teen sillä tavoin, että ensin laitan puhdasta vettä leimakuvan ympärille vesisäiliösiveltimellä aika reilusti. Vedellä täytetty vesisäiliösivellin on tässä tapauksessa mielestäni parempi kuin sivellin, koska vesisäiliösiveltimestä saa tarpeen tullen paljonkin vettä kerralla paperille tulemaan ja nopsaan.
Jollei sinulla ole tuollaista vesisäiliäsivellintä, niin valitse iso sivellin, joka "imee" paljon vettä. Kun olin vettä lisännyt leimakuvan ympärille, sekoitin kahta sinistä lautasen päällä ja levitin nopsaan isolla siveltimellä (nro 3) väriä leimakuvan ympärille.



Ja niin on kuva valmis. Muutamalla värillä valmistui tämä leimakuva ja aika nopsaan.



Nyt olisi sitten teidän vuoro antaa palautetta tästä ohjeesta, jakaa vinkkejä liittyen vesiväreihin ja niillä värittämiseen, onko sinulla käytössäsi jokin erityinen apuväline josta olisi apua vesiväreillä maalaamiseen, mikä mielestäsi on paras paperi, onko vesiväreissä eroja jne jne..sana on vapaa :)




Copic ja Inktense

Olen jokin aika sitten luvannut tehdä pikaohjeen Copic tussien sekä Inktense kynien sekakäytöstä (sama ohje kuin koukussa kortteihin foorumissa),

Yhdistämällä väritettäessä tusseja ja Inktense kyniä, ei tarvitse omistaa tusseja niin valtavaa kategoriaa, vaan pohjavärin voi tehdä tusseilla ja varjostukset Inktense kynillä.

Leimakuva on Mo´n leima ja leimasin sen Memento musteella Canson Illustration paperille.



Ja sitten värittelemään.Väritin ensin Copic tusseilla pohjavärit, käyttäen kolmea tussia, ihonvärinä Milky white ja kahdella eri sinisellä väritin paidan sekä housut.


Kun pohjaväritys on tusseilla tehty, valitsin kolme eri sävyä Inktense kynistä;


Saddle brown ihon varjokohtiin, housujen varjokohtiin Navy blue ja paidan varjokohtiin laitoin sävyä Lagoon.


Kun varjokohtiin olin lisännyt väriä Inktense kynillä, levitin värit veden ja siveltimen avulla (värin voi levittää vaihtoehtoisesti öljyn/maalausaineen ja pumpulipuikon kanssa kts. ohje Inktense kynien käytöstä). Hyvin vähän vettä siveltimeen (nihkeä sivellin, ei märkä), koska Inktense kynissä on väripigmenttiä niin valtavasti, että jos laittaa siveltimeen paljon vettä, väri leviää helposti koko kuvaan, eikä väri jää suinkaan pelkästään varjokohtiin johon väri alunperin tarkoitettiin.

Kun olin värin levittänyt, sipaisin vielä poskipäihin chalkseja pumpulipuikolla ja vähän leimakuvan ympärile chalkseja myös.


Ja kuva on valmis :)

Aika selkeä ero siihen, että värittäisi pelkästään tusseilla (eka kuva), vai mitä mieltä olette?

Vaikka olisi siis tussit käytössä, ei kannata heti Inktense kynistä luopua vaan kokeilkaa rohkeasti sekakäyttöä eri värien kanssa!! Ja tosiaan, mikäli on Inktense kynät, säästää aika tavalla, kun ei tarvitse ostaa monia sävyjä, vaan pärjää pienelläkin määrällä tekemällä varjostukset Inktense kynillä. Inktense kynissä värivalikoima on suuri (48 kpl:een pakkaus riittää mainiosti) ja tuo vahva väripigmentti tekee sen, että ovat erittäin hyvät värit juuri näiden varjostusten tekemiseen.

Värittelemisen iloa!


Inktense kynät

Tämän ohjeen olen tehnyt koukussa kortteihin foorumiin huhtikuussa, mutta lisään tämänkin ohjeen tänne, helpompi linkittää kyselijöille, ja kaikki kun eivät kyseisen foorumin sivustolla ole niin on tämäkin ohje kaikkien saatavissa :)

Öljypohjaisten Inktense kynien ohjetta on kovin pyydetty, joten tässä ensimmäinen ohje.
Tässä vielä muistutan, että nämä "ohjeet" ovat minun tapani tehdä, tapoja ja tarvikkeita voi toki olla monia muitakin.



Ensimmäisessä kuvassa näkyvät tarvikkeet, joita Inktense kynien kanssa käytän. Kuvasin tähän siveltimen myös, koska Inktense kyniä voi levittää ja laveerata myös vedellä. Tässä ohjeessa kuitenkaan en käytä vettä, vaan levitän väriä öljyn/maalausaineen avulla pumpulipuikkoa apuna käyttäen. Musteena käytän Mementoa siitä syystä, etten yrityksistä huolimati ole löytänyt Inktense kynistä sävyä, jolla kasvot saisi väritettyä kauniisti, joten teen kasvojen pohjavärin Copic tusseilla.

Ja aina kun käytetään värityksessä tusseja vähänkään, valitaan musteeksi Memento.
Kuvassa näkyy myös värikartta, joka kannattaa tehdä ensimmäisenä kun Inktenset hankkii. Inktense kynien ainut huono puoli on siinä, että kynän päässä näkyvät värit eivät vastaa yhtään oikeata sävyä. Värikartta helpottaa värien valitsemista siis huomattavasti. Mainittakoon vielä, että kynien ehdottomasti paras puoli on vahva pigmentti, näillä kynillä saa todella näyttäviä leimakuvia, koska värit ovat voimakkaat ja usein se on syynä, miksi moni valitsee Inktense kynät.


Leimakuvan (Art Impressions) olen leimannut Mementon mustalla musteella Cansonin Illustration paperille. Ja sitten värittämään. Ensimmäisenä väritän Copic tussilla kasvot, käyttäen sävyä Milky White.


Varjostuksia kasvoihin Copicin tussilla, sävyllä Skin White. Tämä varjostus ei ole pakollinen, mikäli haluat Inktense kynillä tehdä varjostuksia (ohjeen lopussa).



Sitten aloitetaan värittämään Inktense kynillä. Ensimmäisenä lisään lakkiin ja liiviin tummaa vihreää. Ei siis väritetä kauttaaltaan, vaan ainoastaan pieni alue aloittaen varjokohdista.


Kun väriä on lisätty, otan öljyn/maalausaine pullon, jossa on korkki tiukasti kiinni. Heilautan pulloa ylösalaisin, jolloin korkkiin jää juuri sopivan vähän öljyä/maalausainetta. Öljyä/maalausainetta otan pumpulipuikkoon todella vähän. Kun öljyä/maalausainetta on pumpulipuikossa, aloitetaan värin levittäminen tehden pyörivää liikettä koko ajan ja vieden väriä kohti vaaleampia alueita. Mikäli pumpulipuikkoon tulee liikaa öljyä/maalausainetta, vaihda pumpulipuikko.



Lisätään seuraavaksi hieman vaaleampaa vihreän sävyä tummemman päälle.



Levitys pumpulipuikon ja maalausaineen avulla, ja kuva näyttää tältä.

Kun lisää vaaleampaa sävyä vähän myös tumman päälle, ei jää selvää rajaa eri sävyjen välille.


Lisätään varjokohtiin vielä hyvin tummaa harmaata, aivan vähän.


Ja värin levityksen jälkeen kuva näyttää tältä.


Aloitetaan värittämään housuja. Samalla tapaa laitetaan väriä housujen varjokohtiin, kuten tehtiin liiviin ja hattuunkin.



Ja tältä kuva näyttää, kun ruskea väri on levitetty housuihin.



Tässä kuvassa näkyy, kuinka lisäsin väriä paitaan, veteen, saappaisiin sekä onkeen.


Ja nyt olen levittänyt nuo värit, muistakaa pyörivä liike, niin ei jää niitä rajoja!!

Ja vain vähän ölyä/maalausainetta!!



Halusin vielä syventää varjokohtia lisäämällä tumman harmaata varjokohtiin lisää.



Nyt alkaa varjokohdissa olla tummaa riittävästi omaan silmään.


Kun vaatteet on väritetty, on aika tehdä kasvoihin pohjavärin lisäksi vähän varjostuksia. Varjostuksilla saa vähän eläväisyyttä lisää. Lisäsin ensin kasvojen varjokohtiin hieman vaalean ruskeaa. Koska tarkoitus on levittää väri hyvin pienelle alueelle, tässä kohtaa öljyä/maalausainetta supervähän!


Tässä kasvot jo hieman varjostettuna.


Koska en halua kasvoista ja käsistä täysin ruskeita,lisään vielä hieman punaa niin varjokohtiin kuin poskipäihinkin.


Ja kun olen punaisen värin levittänyt öljyn/maalausaineen avulla ihon varjokohtiin,

on kuva mielestäni valmis. Nyt sitten jään taasen odottamaan teiltä kysymyksiä ja vinkkejä Inktense kynillä ja öljyllä värittämiseen. Toivon, että tästä ohjeesta on apua ja iloa kaikille, joilla jo Inktenset on tai harkitsette näiden kynien hankintaa. Seuraavaksi teen ohjeen kuinka Inktense kynillä väritetään/maalataan vettä ja siveltimiä apuna käyttäen.