keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Hiljaiselo jatkuu...

Eli täällä potilas viestittelee. Selkä saanut piikit, ja kova lääkitys päällä mutta olo ei vain parane. Katsotaan mitä tässä vielä eteen tulee.
Askartelemaan en kovasta halusta huolimati ole päässyt, mutta halusin infota teitä ihanista uutuuksista, joita Helille on tullut tässä viime aikoina. Koska omia tekeleitä ei ole näytille antaa, laitan linkkejä, kuinka noita aineita voi käyttää :)

Webbing spray: tätä mustana, kultaisena ja valkoisena saatavissa.
Tässä linkki, milllaista jälkeä tuolla spraylla voi tehdä ja tässä vielä toinen.

Sitten Gesso: tässä yksi linkki, ja sitten vielä toinen.

Gum Arabic: tässä linkki.

Magneettiteippi: Aivan loistava apu spellbinders stanssien säilömiseen, pieni pätkä magneettinauhaa esim cd levyn sisälle ja stanssit pysyvät nätisti järjestyksessä:)

Samettihileita tullut aivan ihania värejä :))

Tim Holzin Fragmentsien käyttöä täällä, näissä riipus valmiina ja nämä pelkkiä paloja ilman reikiä.

Ja tässä jännä juttu kera videon, ja vielä toinen linkki samasta aiheesta, jota jo itsekin kokeilin (oli pakko kun aine haisi aivan purukumilta :D) Ja tätä ainetta löytyy myös taitopuodista, ja tokihan tämä aine soveltuu myös leimasinten pesuun, kuten myös hellävaraisuutensa takia käsien putsaamiseen.

Perfect pearlsien ja UTEE:n käyttöön vinkkiä, eli UTEE:tahan voi värjätä esmes myös perfect pearl jauheilla ja jälki oikeasti aivan ihanaa..ohjeet löytyy täältä.

Ja sitten viimeisimpänä muttei vähäisimpänä, aivan ihanat Making memoriesin vaahtomuovileimasimet. Kuvat ovat pieniä, vaikka leimasimet ovat oikeasti ihan hyvän kokoisia. Tässä linkki ihaniin sivuihin, joissa SasSa tekee aivan mahtavia korttipohjia näillä leimasimilla pelkkiä Distress musteita ja vettä käyttäen.

Voitte siis vain uskoa, miten sormet syyhyää, varsinkin kun olen selaillut uusia Saksankielisiä lehtiä, joissa näitä tekniikoita on esitelty aivan mahtavin kuvin....iiiks.

Mutta, tämänkin postauksen tein kolmessa eri osassa, eli en jaksa istua en seistä pitkää aikaa kerrallaan, joten askartelua en pysty tekemään pitkään aikaan.

Toivottavasti kuitenkin te inspiroiduitte näistä linkeistä ja pääsen pian ihailemaan teidän tekemiä taideteoksia. Askarteluniloa teille kaikille ja aurinkoisia päiviä!!

-Miia

maanantai 27. huhtikuuta 2009

Jiljaiseloa välillä..

Askartelun saralla ollut hiljaista koko viikonlopun, välillä näinkin. Selkä vihoittelee, eikä ihan vähän vihoittelekkaan, joten ans kattoo miten tässä vielä käy. Tässä kuitenkin kaksi valmistunutta korttia.

Leimasimina WOJ:n fall grass sekä Musing Melinda. Hyvin simppeli kortti muuten, ilman sen kummempia koristuksia. Väritykset copic tusseilla. Tytön olen leikannut ääriviivojaan myöten poies (myös siivet) ja kohottanut tytön 3D tarroilla.
Tässä sitten hänglari-magnolia yhdistelmä, eli nuo ruusut on magnolian leimasimia. Ruusut ovat moninkertaisia, eli olen värittänyt ja leikannut ne useampaan kertaan ja laittanut 3D tarroilla toisiinsa palaset kiinni. Ruusujen päälle ja tytön kädessä olevaan sydämeen laitoin glossy accent lakkaa. Teksti ja perhonen Melissa Francesin siirtokuva-arkeista. Pienet timantit Memory Boxin. Tyttö väritetty pastellikynillä öljyä apuna käyttäen ja ruusut väritetty inktense kynillä sekä öljyllä. Paperia revitty ressaajalla. Oikein mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!!

perjantai 24. huhtikuuta 2009

MHC-Making handmade cards

Tänään julkaistiin stampARTic lehdessä juttu Making handmade cards paperipakkauksista tehdyistä korteista. Jorunn ja minä ollaan muutama kuukausi oltu guest designereitä kyseiselle sivustolle, joten meille nämä paperit ovat jo tuttuja. Kiva oli tätä juttua kokeilla, mutta nyt aika keskittyä taasen "omiin juttuihin". Tässä siis viimeiset korttini kyseiseen pestiin.







-Vaaleanpunainen paperi E-kitistä Le Jardin
-Siniset paperit E-kitistä Decadense
-Shoppailevat tytöt E-kitistä love2shop

torstai 23. huhtikuuta 2009

Leimailu-korttikurssi Seinäjoella

Aurinkoista torstaita kaikille!

Kaikille leimailuista ja kortteilusta kiinnostuneille olemme Helin kanssa päättäneet pitää leimailu-korttikurssin Seinäjoella lauantaina 16.5.09.

Kurssilla käymme läpi perusasioita leimasimista, musteista, papereista, väreistä, apuvälineistä ja apuaineista. Näytän myös muutamia eri leimailutekniikoita, mikäli vain aikaa riittää.

Tarkoituksena on, että näytän kurssilla mm. kuinka eri väreillä väritetään. Demoilujen jälkeen sitten kaikki värit ovat vapaassa käytössä,yritämme siis yhdessä löytää jokaisella sen mieluisamman väritystyylin, tekniikan sekä värit. Värejä minulla on mukana mm; copic tussit, promarker tussit, ZIG akvarellitussit, pastellikynät, chalksit, inktense kynät, aqua promarkerit sekä Distress musteet.

Kokeilemme myös kohojauheiden käyttöä (embossaus) sekä UTEE:n käyttöä.
Ja Distresseillä "leikimme" monella tapaa myös.

Apuvälineistä, joita demotaan ja jotka ovat kurssin aikana käytössä, voisin mainita Cuttlebugin Spellbinders stansseineen, Crop-a-dilen, Fastenaterin ja otan mukaan myös scor-palin, että sitäkin pääsee halutessaan testaamaan.

Päivän aikana on tarkoitus että jokainen tekisi 2 korttia, joiden materiaalit sisältyvät kurssin hintaan joka on 20 euroa. Kurssin kesto on 5,5 tuntia sisältäen pienen tauon.
Joten mikäli kiinnostuit kurssista, ota yhteyttä Heliin. Lisätiedot ja sitovat ilmoittautumiset Helille info@paperinauha.fi tai 0440-685 222. Huom! Kurssilla rajoitettu määrä paikkoja.


Ja sitten Jyväskyläläiset tai" lähimaastossa" asuvat....Mikäli haluatte tilata Taitopuodista tarvikkeita ilman postikuluja, nyt se onnistuu vallan mainiosti (menen omalla autolla). Tehkää siis tilaus ja merkitkää nouto ja lisäkohtaan että Miia noutaa. Tilaus on kuitenkin oltava tehtynä ja maksettuna viimeistään 10.5, jotta Heli ehtii tilaukset pakkaamaan ja saan ne sitten otettua mukaan. Nouto tapahtuu sitten minulta täältä Jyväskylästä Lutakosta, 18.5 alkaen (palaan kotiin vasta sunnuntai-iltana).
Jos näin haluatte toimia, ottakaa yhteyttä minuun sähköpostitse, että tiedän vähän kenelle paketteja tuon ja montako niitä lopulta tulee ja annan sitten puhelinnumeroni, josta minut tavoittaa parhaiten kun pakettia haluaa noutaa :) Sähköpostini on miijjag@gmail.com.

keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

Hänglari ja rippikortti

Pidin eilen korttikurssin täällä Jyväskylässä ja tosi hauskaa oli, mukana oli aiempia tuttavuuksia sekä aivan uusia! Kurssilaiset tekivät aivan mahtavia kortteja leimaillen ja eri väritystekniikat ja tarvikkeet tulivat tutuiksi. Tosin paaaljon jäi asiaa vielä sanomati, mutta eihän sitä neljässä tunnissa määrättömiä ehdikkään. Kiitos kuitenkin kaikille, mikäli täällä blogissa satutte pyörähtämään :)

Nyt minulla alkamassa pienoinen "urakka" eli äitienpäiväkortteja, rippikortteja, hääkortteja sekä ylioppilaskortteja pitäisi pienellä aikaa tehdä aikastamoinen läjä. Nooh, eiköhän ne valmistu kuitenkin ajoissa :) Tässä ensimmäinen rippikortti, eli magnolian risti leimasinta olen tässä käyttänyt. Tämä leimasin on todella helppo värittää ja kauniskin tämä on, risti väritetty Distress musteilla Ruskeat:Vintage Photo sekä Walnut Stain sekä vihreät Ink Shabby sekäPeeled Paint. Taustalla on Priman skräppipaperi, jota olen koukeroleimasimella vähän leimannut ja paperin reunat käsitellyt ressaajalla (hyvä nimi, kiitos :)). Pitsiä ja ruusuja ja teksti ääriviivatarralla.
Sitten Hänglari kortti, jossa olen käyttänyt leimasimia oikein urakalla, eli korttiin olen käyttänyt ainoastaan valkoista paperia, musteita, puolihelmiä sekä samettinauhaa. Taustan olen leimannut Mementon musteilla käyttäen tekstileimasinta sekä koukeroleimasinta. Hänglarin taustan perhoset Inkadinkadon leimasimella. Kukat olen leimannut Grunge Collection leimasetillä ja leikannut retrokukkaleikkureilla. Reunat olen käsitellyt Tim Holzin musteen levittäjällä, kahvalla saa näihin reunoihin tosi tasaisen pinnan. Kahvan mukanahan aloituspakkauksessa tulee muutamia tyynyjä mukana, mutta saatavilla on myös täyttöpakkaus. Hänglari väritetty Distress musteilla käyttäen apuna vesisäiliösivellintä.
Mukavaa päivää kaikille!!

tiistai 21. huhtikuuta 2009

Copic tussit sekä ZIG

Piiiitkä postaus taasen, toivottavasti jaksatte lukea :)

Tussit puhuttavat nyt kovasti, ja sähköpostitse sekä kommenteissa näistä kynistä ja sävyistä kysellään jatkuvasti.
Kuten tiedätte, on todella hankala kuvata sävyjä nettikauppoihin ja valmistajienkaan värikartoista ei takuuta ole, sävyt valehtelevat aika rajusti joskus. Minä kuvasin nyt kaikki tämänhetkiset copic tussini ja hämmästyttävän oikeat sävyt sain kameralla :)) Olen siis tussilla tehnyt jäljen, sitten on koodi, sitten nimi ja sitten omia merkkauksiani. Omat merkkaukset tp=täyttöpullo ja pelkkä nuoli tarkoittaa, että täyttöpullo tilattu, eli olen tämän tussin havainnut "käyttökelpoiseksi" ja väriksi, jota käytän niin useasti, että tulen jatkossa täyttöpulloa tarvitsemaan. Minähän käytän myös promarkereita, koska sellaisia olen kasapäiten ostanut, joten kaikkia tarvittavia sävyjä minullakaan ei vielä copiceista ole, mutta kunhan promarkerit hyytyvät, saavat copic tussit sen paikan, aivan siitä syystä, että pidän copicin sivellinkärjestä jolla saa tarkan ja ohuen jäljen ja ennenkaikkea pidän siitä, että nämä tussit tulevat ennenpitkää halvemmaksi, koska nämä ovat täytettäviä eli näihin ostettavissa täyttöpulloja :)
Tässä pari esimerkkiä, kuinka helppoa tussin täyttäminen on :)
Tapa 1
Tapa 2
Ja tässä heidän värikarttansa.

Ja huom!! Taitopuodin Heli on tekemässä juuri Copic tilausta, joten jos haluat jotain tiettyä väriä tai haluat ostaa täyttöpullon, otahan yhteyttä sähköpostitse Heliin :)

Tässä siis värikartat tusseista, jotka minulla tällä hetkellä on : Kasvoihin käytän Milky White E51 ja poskiin R20Blush tai sitten R11 Pale Cherry pink. Ja olette kysyneet vaaleista hiuksista..saman ongelman kanssa minäkin paininut, eli useasti käytän vaaleisiin hiuksiin Promarkerin Pastel Yellow sävyä, koska aivan samaa en ole copic tusseista VIELÄ löytänyt :) Lähellä kuitenkin Pastel Yellow:ta on tuo Light reddish yellow, siis pehmeän sävyinen keltainen, ei räikeä.





Ja tässä sitten värikartta ZIG:in akvarellitusseistatusseista, joita ostan muutaman aina silloin tällöin, niin ei kirpaise niin kovasti aina kerralla ;D Nämä leviävät siis vedellä ja hyvä apuväline vesisäiliösivellin, muuta et tarvitse.

Tulen siis jatkossa laittamaan postauksiin tussien värit/koodit, ihan vain siitä syystä, ettei niin moni minun tavoin tekisi "turhia" tussiostoksia, sillä tussit kuitenkin maksavat jonkinverran ja harmittaa jos tulee monta väriä, jotka eivät sitten olekaan hyviä. Sallin itselleni kuitenkin laiskottelun välillä ;D joten välttämäti en ihan joka postaukseen värejä laita, mutta muutamiin ensimmäisiin kuitenkin että saa käsityksen kuinka montaa tussia tarvitsee oikeastaan :)
Nyt ei ollutkaan korttia laittaa näytille, ehken huomenna sitten :) Aurinkoista päivää kaikille!!

maanantai 20. huhtikuuta 2009

Tunnustuksia sekä uusien lelujen testaaminen jatkuu :)

Viikonlopun aikana minua on muistettu usealta taholta, olette jättäneet ihania kommentteja sekä olen saanut myös kaksi eri tunnustusta. Kiitos teille kaikille-olette kyllä ihania!!

Tämä tunnustuksen olen saanut Sadulta, Paulalta, Anspelta sekä Carolalta. Kiitos tästä ja toivotankin teille oikein aurinkoista kevään odotusta kera kiitosten.
Jaan tämän tunnustuksen eteenpäiten Sadun, Paulan, Anspen sekä Carolan lisäksi myös Susannelle, AN.lle sekä Piialle-teette kaikki ihania kortteja ja korttinne on tehty ihailtavan huolella. Olette kaikki myös hyvin monipuolisia, eli teette hyvin erityylisiä kortteja ja onnistutte aina. Aurinkoa siis päiviinne ja askarteluniloa jatkossakin :)

Tällaisen tunnustuksen sain sitten sähköpostitse Birgitalta-kiitos, kera halauksen!! Tämän tunnustuksen jaan eteenpäiten Maissille, Maaretille sekä Katille. Tokihan tämän olisi taasen voinut jakaa vaikka kuinka monelle, mutta valitsin nyt kolme taitavaa kortintekijää, joiden tyylistä pidän todella paljon. Maissi, Maaret ja Kati ovat kaikki tyyliltään täysin erilaisia, mutta heiltä kaikilta saa inspiraatiota ja hyvää mieltä, joten vaikken kommentoikaan heidän blogeissaan (kuten en ehdi kommentoimaan muissakaan), nyt aika vuorostaan kiittää hyvästä mielestä jota olen saanut käydessäni vierailuilla blogeissanne :) Olette kaikki timantteja!!

Ja tässä sitten vielä samaan postaukseen muutama kortti, leikitty on taasen uusilla leluilla ;D Tässä ekassa kortissa on myös kaksi "pakkosaadahetinyt" leimasinta :D Eli tuohon tulppaanityttöön ihastui leimailutaivaan aikoihin ja nyt sen sitten vihdoin sain :) Tuota rusettia olen kaivannut myös kauan, koska tykkään leikellä näitä hahmoja ääriviivojaan myöden irti ja haluan jotain näiden istuvien tyttöjen ja poikien alle, etteivät vallan ilmassa istu :) Tokihan tämän rusetin voi myös masking tekniikalla tehdä tytön alle, ei tarvitse siis välttämäti ääriviivojaan myöden leikata irti :) Magnolian leimasimista muutenkin tykkään juuri siksi, että näille on suunniteltu paljon muitakin leimasimia kuin näitä tyttöjä ja poikia. Tällä tarkoitan siis puita, pilviä, aurinko, kukkia, penkkejä, taloja jne jne. Kortteja saa siis tehtyä pelkästään leimasimilla ja näitä voi helposti yhdistellä :)
Ja kuten huomaa, olen taasen yrittänyt näyttää yhden tavan tehdä kolmiuloitteisuutta korttiin leikkimällä 3D tarroilla. Tässä kuvassa leikkasin Spellbinderseillä tuon aukon taustapaperiin, kohotin taustapaperin 3D tarroilla korttipohjasta, sekä kohotin myös tytön sekä rusetin, jonka päällä hän istuu ja haaveilee. Perhoset on myös kohollaan. Tyttö on väritetty Copic-tusseilla.



Ja toinen lähes identtinen tekotavaltaan, mutta vain Spellbinders hieman erimallinen, ja tytön väritykset sinisävyiset kelta-oranssin sijaan :) Väritykset siis myös Copic-tusseilla.

Sitten vielä yksi uusi tyttönen :) Tämäkin on aivan ihana!!! Äitienpäiväkortteja aion tällä leimasimella tehdä monta, mikäs oliskaan sen ihanampaa kuin vastaanottaa tuollainen ruusupuska :)) Spellbinderseillä tein mustan ja valkoisen taustan, molemmat taasen erikseen kohotettu 3D tarrapaloilla ja tyttönen vielä kohotettu myös. Nauhan laitoin tällä kertaa ryppyyn, näin sen saa näyttämään muhkealta ja tulee oikeuksiinsa :) Teksti ja ampparit Melissa Francesin siirtokuva-arkista. Väritykset tehty Copic-tusseilla.


Tämän postauksen myötä toivotan oikein ihanaa ja aurinkoista alkanutta viikkoa kaikille!!

sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

Leikkimistä uusilla leluilla

Tilasin tällä viikolla Taitopuodista uusia leimasimia ja vähän muitakin leluja :) Nämä uudet magnoliat oli sellaisia "pakkosaadahetinyt"-siis aivan ihania kerrassaan! Tässä on yhdellä ja samalla leimasimella tehty 4 korttia. Tarkoitus oli tällä postauksella näyttää, että yhdestä ja samasta kuvasta saa tehtyä erilaisia kortteja käyttämällä pieniä kikkoja-ja tottahan toki aikaa :)
Sain sähköpostia tällä viikolla, jossa eräs utelias kortintekijä kyseli, voisinko tehdä postauksen, jossa tekisin yhdestä leimakuvasta useamman kortin ja kertoa, kuinka kauan minkäkin kortin tekemiseen menee. Tällä kertaa en kellottanut, ihan siitä syystä, että tein näitä parina päivänä ja iltana/yönä, en koskaan tee yhtä korttia alusta loppuun asti samalla kertaa :) Lyhyesti ja ytimekkäästi vastaukseni..yhden kortin tekemiseen menee...kauan ja vähän päälle :D

Ja tosiaan, tottahan se aina olisi helpompi värittää leimakuva, leikata spellbinderseillä johonkin muotoon, lisätä korttiin sellaisenaan ja kasata sitten ympärille koristuksia mielensä mukaan. Useastihan minäkin näin teen, mutta mukavaa on aina välillä käyttää kortin tekemiseen vähän enemmän aikaa ja mitä enemmän aikaa kortin tekemiseen käyttää-kyllähän se myös näkyy lopputuloksesta ja ennenkaikkea on hyvä muistaa..korttihan on hieno ja valmis, kun tekijästä siltä tuntuu, teki sen sitten millä tekniikalla hyvänsä tai missä ajassa tahansa :)

Ja sitten kortteihin :)
Tässä taustalla skräppipaperi, jonka valmista My Mind´s eye. Leikin hieman spellbindersin uudella stanssilla blossom, leikkaamalla jokaisella settiin kuuluvalla yhden ympyrän, jokatoisen mustalla ja jokatoisen valkoisella.
Leimakuvan tein kahteen kertaan, siivet leikkasin toisesta ja tytön kohotin 3D tarroilla astetta ylemmäs kuin siivet. En tykkää yhtään, kun esimerkiksi tuntosarvet leikataan niin, että niiden ympärille jää valkoista paperia, niinpä leikkasin tuntosarvet kokonaan poies ja lisäsin siirtokuva-arkista koukerot tuntosarviksi ja mielestäni toimii huomattavasti paremmin kuin että olisin jättänyt alkuperäiset tuntosarvet paikoilleen, joissa valkoista ylimääräistä paperia.Kuvän väritin copic tusseilla. Teksti ja pienet sydämet sekä tytön mekon kiekurat Melissa Frances siirtokuva-arkeista. Kukkia sitten vielä kulmaan ja niiden keskustoiksi noita suloisia ruusuja.
Sitten samainen tyttö, jonka taustalla tällä kertaa Memory Boxin paperi. Kukat tehty kahdella pienimmällä retrokukkaleikkurilla ja hieman saksilla terälehtiä taivuteltu. Kukat kohotettu 3D tarroilla lisätty hieman Stickles kimalleliimaa sekä keskustoiksi helmet. Tässä tyttö ja siivet on leikattu myös erikseen, mutta kerrosta ei ole välissä, eli siivet laitettu kaksipuoleisella teipillä suoraan tytön selkään. Tyttö väritetty kuivapastellikynillä. Siivissä Stickles kimalleliimaa. Teksti leimasimella. Tuntosarvet siirtokuva-arkista.

Tässä sitten olen leimannut kuvan taasen kahteen kertaan, mutta leikannut vain tytön irti paperista, toinen leimakuva on suoraan taustassa. Tytön kohotin taasen 3D tarrapaloilla taustasta, laittaen käsien kohtaan 3 kerrosta kohotarroja-näin kädet tulevat lähemmäksi ja tyttö näyttää siltä, kuin tulisi halaamaan :) Taustan olen tehnyt Distress musteella tuputtamalla mustetta tekemäni paperisen pilven reunan ylitse. Tyttö on väritetty kuivapastellikynillä. Tekstit ja kukat siirtokuva-arkeista. Taustapaperit Memory Box. Ja tytön siivissä taasen kimalletta niin, että varmasti riittää :D


Tässä sitten vielä yksi samalla leimakuvalla tehty kortti, jossa tuo keskustan neliö, lähtien valkoisesta reunasta, on kohotettu taustasta 3D tarrapaloilla. Perhostytöstä tälläkertaa leikattu siivet poies. Tyttö leikattu siis ääriviivojaan myöten irti, kohotettu 3D tarrapaloilla taustasta, kädet taas kolmella kerroksella jotta tulevat lähemmäksi. Ruusut myös uusi leimasimeni, joka magnolian myös ja aivan ihana, näitä tulee käytettyä varmasti tosi paljon!! Ruusut myös leikattu ääriviivojaan myöten irti ja kohotettu 3D tarrapaloilla. Kiekurat tytön mekossa sekä kukkien takana siirtokuva-arkista. Tyttö väritetty copic tusseilla ja vähän chalkseja sipaistu sinne tänne. Ja hirmuisesti en sälää tähän korttiin halunnut laittaa, koska tuo Crate Paperin paperi on aivan mielettömän ihana mun mielestä. Näissä skräppipapereissä on se ikävä puoli, etteivät nettikauppojen kuvissa pääse lainkaan oikeuksiinsa, mutta tuskin koskaan olen rumaa skräppipaperia ostanut :D
Näiden korttien myötä toivotan oikein aurinkoista sunnuntaita ja alkavaa viikkoa kaikille!!
Aijjuu, ja lopuksi vielä kysyisin, onko tarvetta laittaa copic tussien ym. värien nimiä/koodeja näihin postauksiin?? Voin toki tällaista alkaa tekemään, mutta en sitä viitsi "turhaan" tehdä, mikäli sille ei tarvetta :)


perjantai 17. huhtikuuta 2009

Pari Gorjuss tyttöä

ZIG-akvarellitusseja olen testaillut, siis niiden käyttöä ja eri värejä. Nämä tussit leviävät tosi helposti ja kauniisti ja tykkään näiden vahvoista väreistä myös. Helppoa ja nopsaa värittämisestä tekee myös se, ettei tarvitse koko kuvaa värittää, vaan laittaa hieman väriä "varjokohtaan" ja siitä sitten levittää vesisäiliösiveltimellä kohti kuvan keskustaa ja väri samalla vaalenee itsestään :) Tässä turkoosina tämä ihana Gorjus tyttö. Leimakuvan sekä taustan olen leikannut Spellbindersien stansseilla. Kukat retrokukkaleikkureilla, pienin ja keskikoko. Memory boxin pienet timantit kukkien keskustoissa. Hieman nauhaa ja korupiikkiina helmiä ja pari kiekuraa siirtokuva-arkista.
Ja tässä samainen tyttö, mutta värinä pinkki ja tehosteena mustaa. Kuva leikattu Spellbindersien stansseilla. Koukerot siirtokuva-arkista ja myös teksti. Kukat Priman huurrekukkalaatikosta, alla mustat retrokukat. Kukkien keskustoina mustat haaraniitit sekä metalliset välihelmet. Lehdet tehty kuvioleikkurilla. Pinkki taustapaperi revitty Tim Holzin paperintrimmajalla (edelleen sana hakusessa miksi tätä lelua kutsuisi :D)
Olettehan huomanneet muuten, että Taitopuotiiin on saapuneet ihania uutuuksia!! Mm. Magnolian leimasimia, niin uusia kuin vanhojakin ja Spellbindersitkin saapuivat :)) Oma tilaukseni toivottavasti tänään noudettavissa, joten viikonloppuna pääsee askartelemaan uusilla ihanuuksilla :)) Ei siis haittaa vaikka pyryttäisi ;D
Oikein mukavaa viikonloppua kaikille!!

torstai 16. huhtikuuta 2009

Jehkottaren haasteet; 3D ja ATC

Ensinnäkin iso kiitos kaikille kommentoijille kauniista sanoista, joita olette blogiin jättäneet. Elämä on ollut huisketta viime aikoina, ja juurikaan en ole vastavierailuille päässyt, mutta ihanaa, että olette silti jättäneet kommentteja ja piristäneet päiviäni-olette ihania!! En edes uskalla toivoa, että elämä tästä rauhoittuisi, koska samanmoista huisketta ollut yli puoli vuotta jo :D


Mutta sitten kortteiluun...Jehkottaren haasteblogissa on tällä viikolla ollut monenmoisia haasteita ja sama jatkuu. Minäkin yritän haasteisiin osallistua parhaani mukaan :)Tällaisen ATC-kortin tein itselleni, kera värssyn, joka pitäisi pitää mielessä joka päivä :)
Perhosen olen leimannut Inkadinkadon setillä, leikannut siivet taustastaan irti ja kohottanut 3D tarrapaloilla. Siipiin laitoin Glossy accenttia sekä kimallehilettä, joka ei pääse oikeuksiinsa tässä kuvassa. Kukat leikkasin pienimmällä retrokukkaleikkurilla helmiäiskartongista ja helmenpuolikkaat laitoin kukkien keskustoihin. Myös pieniä helmijonoja tein askartelumaalilla. Väritykset tein Distress musteilla.
Sitten 3D kortti. Näitä minä teen joka viikko vähintään 5, mutta en näitä ole blogiin kuvannut, koska en itse pidä hirmuisesti 3D korteista, joskin menekki näillä korteilla on suuri ja onhan sitä näitä tehtävä, kun kerran tilataan :)
Tässä kortti kastepäiväksi. Tein ruskeansävyisenä, jotta sopisi niin pojalle kuin tytöllekkin. Ensin leimasin taustan Melissa Francesin leimasimella versamarkin musteella, laitoin kirkasta kohojauhetta ja kuumensin. Sitten Tin Holzin musteen levittimellä levitin Distress mustetta vintage photo, kohti kortin keskustaa. Sitten leimasin koukeroita reunoihin Distress musteella walnut stain, reunat kävin läpi myös musteen levittimellä käyttäen walnut stainia. Sitten revin reunat paperin repijällä. Muutama ruusu nippuun, alle ihanaa ruskea-valkoista nauhaa ja lopuksi helmiä korupiikkiin. Korupiikkiin helmien liimaaminen käy kaikkein siistimmin Glossy accenttia käyttäen, joka liimaa suht nopsaan ja jättää kirkkaan liimajäljen, joka ei erotu kuivuessaan. Testi tällä kertaa ääriviivatarralla.
Muuten..nyt on mahdollista osallistua Jehkottaren haasteeseen ja antaa oman panoksensa, tekemällä luonnoksen haasteeseen!! Kaikkien luonnosten tehneiden ja lähettäneiden kesken Jehkotar arpoo taasen jonkin yllärin :))
Aurinkoista päivää kaikille!!

keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

stampARTicin haaste

Aurinkoista keskiviikkoa täältä juhlahumun keskeltä ;D Täällä on ollut melkoisen erilainen yö..auton torvia töräytelty, huuto ja laulu raikunut ja ilo selkeästi ollut ylimmillään, mutta sallittakoon se jyväskyläläisille, kun tuo suomenmestaruus nyt ensimmäistä kertaa tänne tuli :) "Flunssaisia" taitaa olla myös tänään normaalia enemmän :D

Mutta sitten asiaan, eli stampARTictissa on tänään julkaistu uusi haaste. Haastamme teidät nyt tekemään kortin ilman ostettuja/valmiita koristeita tai sitten vaihtoehtoisesti kortti ilman koristuksia. Koristeita saa toki käyttää, jos ne on itse tehty. Ei siis korttiin nauhoja, kukkia eikä muutakaan valmista.
Minä olin tällä kertaa tylsä ja en tehnyt sitten mitään koristuksia vaan tein pelkästään leimaamalla kortin. Tausta Pipaiitalta lainaamillani stampscapesin leimasimilla tehty (6 eri leimasinta) ja eteen sitten laitoin suloisen WOJ parin penkille istumaan :) Tyttö, poika ja penkki on ääriviivojaan myöten leikattu ja kohotettu 3D tarrapaloilla irti taustasta. Maisema tehty öljyliiduilla öljyä ja pumpulipuikkoa värin levityksessä apuna käyttäen, tyttö ja poika väritetty promarker-copic tusseilla.
Nyt kaikki osallistumaan, jaossa kaksi palkintoa joista toinen arvotaan ja toisen voittajan tiimi äänestää. ..ja nyt lenkille, paistaakin aurinko ihanasti, mukavaa päivää kaikille!!

tiistai 14. huhtikuuta 2009

Making handmade cards

Jotkut ovat saattaneet huomata, että blogiini on ilmestynyt uusi nappi vähän aikaa sitten, making handmade cards GDT logo. Saan heiltä kutsuja tekemään kortteja tasaisin väliajoin ja teen siis aina silloin tällöin kortteja näistä ladattavista paperipaketeista (e-kit) ja tässä näytille muutama kortti, jotka olen tehnyt ohjeineen tässä lähiaikoina. Näissä netissä ladattavissa paketeissa siis on erilaisia ja-värisiä papereita, tekstejä sekä myös väritettäviä kuvia ja vaikka mitä!

Tässä pari korttia paketin nimi soccerntech.

Sitten pari neitimäistä korttia, paketin nimi Boudoir. Nämä kuvat olivat siis väritettäviä ja niitä saa lataamisen (ja maksamisen) jälkeen tulostella niin paljon kuin haluaa.






Sitten kaksi yksinkertaistakin yksinkertaisempaa korttia, mutta halusin vaan jättää nuo kauniit paperit näkyviin :)) Näissä paketin nimi Decadense.




Ja eikön se niin ole, että viikko alkoi vasta nyt ;D Joten mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!!

maanantai 13. huhtikuuta 2009

Skaparlusten

Tänään julkaistiin stampARTic lehdessä artikkeli, joka on tehty yhteistyössä Skaparlusten askartelukaupan kanssa. Saimme muutaman Basic Greyn paperin, nauhoja, pitkiä neuloja, metallisia koruja sekä leimasimen, jolle en yksinkertaisesti löytänyt kortteilusta mitään käyttöä, skräppäyksessä tulen kyllä käyttämään :)

Tässä siis käytetty Basic Greyn papereita Marrakech lehtiöstä. Reikäinen boordi tehty saksilla ja pihtireijittäjällä ja sipaistu vähän kissansilmätyynyllä mustetta reunoihin. Pitkään neulaan laitettu kiinni niin nauha kuin tuo medaljonkikin. Tildä väritetty Inktense kynillä pitkästä aikaa. Tekstin taustalla oleva sydän leikattu spellbindersien stansseilla ja lisätty Melissa Francesin siirtokuva-arkista teksti. TIlda sekä sydän kohotettu taustasta 3D tarrapaloilla.
Tämä ihana katti on Penny Blackin vanhempaa tuotantoa, kaverilta saatu kuva. Väritykset inktense kynillä myös. Paperit samoja kuin edellisessä. Paperin revin kahtia ja laitoin tuon ihanan "seittinauhan" papereiden taakse. Pitkään neulaan laitoin kiinni nauhan sekä sydän koristeen. Tekstin laitoin kiinni leimakuvaan haaraniitillä, teksti siirtokuva Melissa Frances. Mustalla kynällä tein viivoja niin taustapaperiin kuin leimakuvankin ympärille ja kissansilmätyynyllä vähän mustetta leimakuvan sekä tekstin reunoihin.

Olettehan huomanneet, että stampARTictissa on julkaistu myös pitkä artikkeli Leimailutaivas tapahtumasta :))

Jehkottaren synttärihaaste

Niin se aika kuluu nopsaan ja Jehkottaren haasteen ekasta haasteesta jo vuosi. Lapsenkengissähän haasteblogi vielä on, mutta mahtavasti on osallistujia ollut joka haasteeseen ja mukavia haasteita on ollut! Sen pidemmittä puheitta, tässä korttini haasteeseen. Kiitos Maria H:lle, aivan mahtavasta korttimallista, näitä syntyy varmasti useita samalla mallilla! Ja Jehkottaren haasteelle onnea sekä paljon lisävuosia :))

Leimakuva WOJ:n Maid Charlotte, joka väritetty ZIG:in akvarellitusseilla sekä chalkseilla. Fiskarsin boordileikkuria käytin myös sekä retrokukkaleikkuria. Lehtiä yritin kukkien taakse laittaa, mutta veivät liikaa huomiota kuvalta, joten otin poies. Leimakuvan toisella puolella teksti hymyjä ja hyvää mieltä circle it setistä.


lauantai 11. huhtikuuta 2009

Yllärikortti tai mikä lienen :D

Sain uudet WOJ leimasimet tällä viikolla ja niitä on tullut nyt väriteltyä ja tehtyä muutama korttikin :) Tässä nyt ensimmäinen valmistuneista korteista, jossa on vähän erilainen tekniikka, ohjeet löytyvät täältä. Tämä on siis sellainen kortti, että kun nauhoista vetää, leimakuvan kohta nousee pystyyn ja alta paljastuu teksti, tai mitä sinne alle nyt sitten keksiikään laittaa :) Leimakuvan olen värittänyt uusilla tusseillani eli kyseessä akvarellitussit, ZIG merkkiset. Näihin kyniin ihastuin kyllä välittömästi!! Nämä ovat sellaisia, että lisää väriä vain hieman leimakuvan reunaan ja levittää sitten vesisäiliösiveltimellä kohti keskustaa-helppoa kuin mikä!! Väri levittyy helposti ja tasaisesti ja tulee pehmeä jälki.

Mutta sitten kuviin, ne kertookin enemmän kuin tuhat sanaa :) Niin juu, tekstit circle it sekä englanninkielinen on Elzybellsin.





perjantai 10. huhtikuuta 2009

Synttärikortti sekä ylioppilaita

Meillä on täällä lunta pyryttänyt oikein kunnolla, täysi talvi siis tuli vallan yllättäen :) Pikainen postaus siis ja sitten täytyykin lähteä takaisin ulos lumiukkoja tekemään :)

Meillä on termiittien kanssa "sopimus". Kortteja saa tehdä äitin matskuista, kunhan luvan pyytää ja sopimukseen sisältyy myös sellainen, että äiti ei tee kavereille synttärikortteja, vaan termiitit tekevät nämä kortit itse. Tässä siis kortti, joka on jo synttärisankarille viety. Tämän kortin siis tehnyt termiiteistä keskimmäinen eli 6v. Minä en ole muuta tehnyt kuin leimakuvan leikannut ovaaliin muotoon, muuten kortti ihan termiitin omaa käsialaa :)
Tässä sitten äitin tekemiä ylioppilaskortteja. Taavan kanssa käytiin Sinellissä Leimailutaivas tapahtuman aikoihin, ja sieltä tarttuivat mukaan nämä sizzixin kohokuviointilevyt. Näillähän siis saa kohokuvioitua huomattavasti isompia papereita kuin cuttiksen omilla taskuilla. Kortit siis hyvin simppeleitä, koska halusin että nuo kohokuvioidut paperit jäävät näkyviin. Leimakuvat molemmat Pysselpassionin leimasimia ja molemmat väritetty copic tusseilla. Olettehan huomanneet StampARTic lehdessä aivan huikean hienon artikkelin copic tusseilla värittelystä, jos ette, kipin kapin katsomaan-ihana artikkeli!!




torstai 9. huhtikuuta 2009

Muutama tilauskortti näytille

Laitampa muutaman tilauskortin näytille tänne blogiinkin.

Tässä pelkästään leimasimilla tehty kortti, näitä tein useamman kappaleen eri väreillä ilman tekstejä, kuten toivottiin :)
Käytin tähän musteina Mementon musteita. Leimasimina Inkadinkadon timanttisetti jolla tein kiekuran sekä Inkadinkadon kukkasetti, jolla leimasin kukat ensin taustapaperiin sekä kaksi kukkaa toiselle paperille. Toiset kukat leikkasin ääriviivojaan myöten ja laitoin 3D tarroilla koholleen. Kukan terälehtien päälle lisäsin Cracle accent lakkaa ja timantteihin Glossy accenttia. taustapaperin reunoille leimasin kiekuroita Grunge collection setin leimasimella.
Sitten "rintsikkakissa". Tämä Penny Blackin leimasin on yksi kysytyimmistä kuvista kortteihin ja kyllä näitä onkin tullut tehtyä, muttei viime aikoina. Väritykset Distresseillä ja teksti siirtokuvatarralla.

Ja sitten tämä veikeä kolmikko :D Penny Blackin leimasin tämäkin. Leimasin kuvan kahteen kertaan ja toisen kuvan lisäsin toisen päälle, joten kolmikko hyppää kuvasta ulos, niin vauhdikkaita ovat :D


Ja sitten viimeisenä tämä seitillä taiteileva siili-ihana!! Penny Blackin leimasin, joka viimeisin hankinta näistä leimasimista :) Kukat ja pari lehteä taasen lleimattu kahteen kertaan, leikattu ja kohotettu 3D tarrapaloilla taustasta. Pilvet tehty leikkaamalla paperista sabluuna ja sitten vaaleansinistä Memento mustetta meikkisienellä levittämällä hieman sabluunan yli ja helposti tulee tausta leimakuville :) Kukkiin lisäsin Glossy accent lakkaa. Jännä miten aina välillä nämä pyöreät korttipohjat tuntuvat haastavuutensa takia jäädä unholaan.
Mutta nyt toivotan näiden korttien myötä oikein ihanaa ja aurinkoista pääsiäisen aikaa kaikille! Uudet WOJ:t tulivat tänään, joten niitä luvassa sitten pääsiäisen jälkeen korteissa :) Sormet syyhyää jo värittelemaan :))

keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Kakunkoriste

Nyt pitää muutaman päivän ajan keskittyä tilaustöihin niin kortteihin, kuin muihinkin pieniin projekteihin. Tässä yksi tilaustyönä tehty kakunkoriste. Yksinkertainen, mutta mielestäni tästä tuli ihan nätti :) Näppäräähän tässä on se, että tikkua helppo liikutella tuon tikun takia. Ja synttärisankari oikeasti täyttää 52, mutta numerot haluttiin tarkoituksella toistepäiten.Keltaiset mpyrät leikattu colorcore paperista, joka on ihanan eläväisen näköistä (ei pääse kuvassa oikeuksiinsa). Pitsireunuksen olen tehnyt kulmaleikkurilla. Kirjaimet, numerot ja perhonen ääriviivatarroilla. Perhosen liimasin akvarellikartongille, leikkasin ääriviivojaan myöden irti ja kohotin siipiä 3D tarroja apuna käyttäen. Nauhan lisäsin vielä, kun sopi väreiltään niin hyvin tuohon :).

Näitä tikkuja tulen ehdottomasti tekemään jatkossa myös termiittien kakkuihin, kun noita leimakuvia on pilvin pimein hyviä, jotka sopivat juuri näihin.
Näitä tikkuja voi myös tehdä korttien sijasta, ja laittaa kukkaruukkuun, jos kukan vie tuliaisina tai vaikka tulevana äitienpäivänä :)

tiistai 7. huhtikuuta 2009

Uudet WOJ leimasimet


En malttanut olla huikkaamati, eli uudet Whiff Of Joy leimasimet sekä myös joitan vanhoja suosikkeja, on tullut Taitopuoti Paperinauhaan. Ihania nämäkin :))) Ensi viikonloppu menee siis näiden leimasinten parissa, kunhan nyt saapuvat ensin :)

stampARTic NSS:n kanssa yhteistyössä sekä tunnustuksia

En ole juuri koskaan lähetellyt pääsiäisenä kortteja, eikä tavat ole korttiharrrastuksen kautta muuttuneet, tämä siis jääköön ainoaksi pääsiäiskortiksi :) Aikaisempi tipukorttikin toivotteli mukavaa kevään odotusta, ei siis pääsiäistä :) Leimasimen sain testattavaksi North Star Stampsilta ja ihanahan tämä on ja helppo maalattava ;D Kehykset korttiin tein pronssin sävyisellä UTEE:lla leikkimällä. Pääsiäistekstiäkään en omista, joten harmittavasti piti itse raapustaa teksit ja tuloksena pilalle mennyt kortti :(. Mutta tällä mennään. StampARTicin sivuilla muiden tiimiläisten huikean hienot kortit, joissa käytetty tämän pääsiäismunan lisäksi myös suloista pupuleimasinta :) Ja sitten päiviäni kommenttien lisäksi ovat piristäneet Pinkkis, Susanne, Paula, Nirna sekä Tanjuska antamalla tämän tunnustuksen. Sekä Tarjalta ja Maaretilta sain tämän.
Iso kiitos halausten kera niin tunnustuksista kuin kauniista sanoistannekin!! Ja anteeksi kun tämän postauksen teko on viivästynyt.
Eteenpäiten tätä en tällä kertaa laita, mattimyöhäisenä kun olen liikenteessä :D ja kaikki nämä tunnustukset ovat varmaankin jo saaneet ja useaan kertaan.